Wko

Hur man handskas med en muttrande möte medlem

När du har en smart aleck i ett möte som insisterar på att göra beslöjade kommentarer under deras andetag istället för att komma till den punkt i en öppen, motiverad och dela sätt, kan det finnas en känsla av att mötet urholkas eller inte tas på allvar av detta särskild medlem och detta kan smitta andra deltagare som blir distraherad av beteendet. Denna "muttrade" beteende kan förstöra möten och orsaka skvalpar av spänning när sidan (eller ens spydig) kommentarer Uppsnappat av alla men få vågar reagera på de synpunkter och sätta stopp för dem. Om du har en störande "muttrade möte medlem" i ditt möte, här är några förslag för att hantera dem.

Steg

Hur man handskas med en muttrande möte medlem. Prata med den deltagare som muttrade efter mötet.
Hur man handskas med en muttrande möte medlem. Prata med den deltagare som muttrade efter mötet.

Ordförande eller möte ledare

 1. 1
  Prata med den deltagare som muttrade efter mötet. Prata med den här personen i en lugn plats snarare än att göra dem att känna sig utsatt. Det är bäst att rida ut det möte där muttra sker snarare än att utsätta denna person eftersom de kommer förmodligen att reagera defensivt och antingen storm eller starta en diskussion som skapar dåliga relationer inom mötet och fouls upp rättegången. Istället, följa upp muttrade beteende med en chatt, eller ens en varning, efter tillfälle att försöka minska förlägenhet eller exponering faktor. Ta muttrade deltagaren åt sidan efter ett möte och informera denna person:
  • Hur muttrande kommer över till alla närvarande
  • Låt dem veta att det ger intryck av att underminera mötet och kollegor
  • Om det är så att de mummel tydligt kan höras, låt Mutterer vet detta och informera dem om att om de tänker för kommentarerna att höras, att de ska tala tydligt och direkt till de punkter som detta kommer att väga tyngre och tjänar dem respekt.
 2. 2
  Betona ordet "respekt" när det handlar om denna person. Ingen tycker om att känna att de tjänar respektlöshet för sina handlingar och om du kan göra detta klart, kommer det att bidra till att avskräcka deltagaren från framtida ohjälpsam kommentarer.
 3. 3
  Sätt muttrade deltagare på plats om de inte respekterar din inledande diskussion eller de störa mötet överdrivet. Om muttrande och spydig kommentar är riktigt störande under mötet, kan det vara nödvändigt att ta itu med Mutterer under själva mötet:
  • Vänta en naturlig paus (round-up tid för ett visst ämne är bra) och mycket snyggt men bestämt informera muttrade deltagare som du har märkt sin önskan att bidra till mötet, men som du inte riktigt fånga vad det var de sade.
  • Be denna person att vänligen upprepa kommentarerna mer högljutt så att du kan tydliggöra deras bidrag. Detta är en direkt och konfronterande metod för den som muttrade - du kommer att behöva för att bedöma personen och sammanhanget för att se om detta är en bra och rättvis metod. Det kommer att sätta stopp för den mumlande sannolikt, de flesta i det här läget skulle känna sig alltför generad för att upprepa åtgärden för återstoden av sammanträdet. Och sannolikt kommer de att upphöra när du ordförande det också.
 4. 4
  Stoppa mötet. Detta är en verkligen konfronterande åtgärd som vanligtvis tillämpas i klassrummet. Men det kan vara effektivt om du redan har talat med den muttrande deltagaren eller varnade denna person innan och de inte sluta muttra. Pausa mötet. Som ordföranden eller mötet ledare, stoppa någon som talade för en stund med en handrörelse eller sluta prata själv. Vara tyst i 5 - 10 sekunder och slå sedan på den mumlande deltagaren och be dem att vänligen stoppa löpande kommentar som det är att störa mötet. Som redan nämnts är detta en konfronterande tillvägagångssätt innebar att genera och bör endast hållas i reserv för de värsta syndarna som inte kommer att övertalas av andra medel.

Fellow deltagare på mötet

 1. 1
  Fråga ordföranden eller mötet ledare att tala med den störande personen. Om du inte är ordförande eller mötet ledare, utan helt enkelt en annan deltagare på mötet, be mötet ledare för en snabb pratstund efter mötet. Berätta för dem hur störande du hittat den person som var muttrade hela tiden och hur det påverkat din hörsel, din förmåga att koncentrera dig och din förståelse för vad som pågår. Dessa är bra, neutral och resultatinriktad påverkar skäl att ordföranden eller mötet ledare kan använda för att presentera ett ärende till mumlande deltagare som skäl för att sluta muttra och göra nedsättande kommentarer.
 2. 2
  Känn dig fri att prata med mumlande deltagaren kollega till kollega. Detta kan ofta vara det mest effektiva som en form av grupptryck när personen gör fånig side anmärkningar inser att deras upptåg inte uppskattas och är inte att vinna dem några punkter med kollegorna. Återigen, hålla sig till fakta som i steget ovan.
 3. 3
  Svara inte, men försöker ignorera Mutterer eller ge en blick som visar irritation. Ibland ett muttrande deltagare försöker få andra att acceptera att de vet mer än talaren. Denna typ är ute efter personlig validering, och att inte få det, kan de sluta. Om de inte gör det, och du har deras uppmärksamhet eller sitter nära, prova en kort blick av irritation. Om personen är nära och kvarstår en låg kommentar "Sh, jag vill höra det här." skulle kunna fungera.

Tips

 • Var noga med att inte blanda ihop en person som gör spydiga asides med någon som bara mumlar när de behandlar mötet. Någon som mumlar har ett annat problem, men är oftast inte försöker vara störande eller snidely smart.