Wko

Hur man gör en resedagbok

Travel är en tid för tillväxt, nya upplevelser, och se mer av världen. Om du ska på en resa, men du vill komma ihåg allt du gjorde. En resedagbok kommer att berika din resa på den tiden och kommer att bevara dina minnen av upplevelsen.

Steg

Hur man gör en resedagbok. Innan du lämnar.
Hur man gör en resedagbok. Innan du lämnar.
 1. 1
  Innan du lämnar:
  • Köp en lätt men ändå hållbart inbundna tom bok. Om du är på en budget, leta efter en bunden anteckningsbok som kommer att vara tillräckligt stor för att limma i menyer och program men tillräckligt liten för att passa in i din dag väska.
  • Kontrollera att du har en bra penna och några små färgpennor eller en resestorlek akvarell set för snabba skisser. En liten sax och en kort plastlinjal kommer också komma till hands.
  • Köp en bra pinne kvalitet lim.
  • Limma ett stort spänne kuvert på insidan av baksidan av tidskriften och sätta papper där tills du har tid att limma dem i boken.
  • Få en liten dragkedja påse för alla dina journal leveranser - helst en klart en så att du kan se vad som finns inuti. Packa den i ditt handbagage om du kommer att flyga.
  • Köp en god kvalitet penna som är slitstarkt och du känner dig bekväm att skriva med.
 2. 2
  På din resa:
  • Datum dina inlägg!
  • Samla Ephemera: biljett stubbar, visitkort från restauranger och hotell, menyer papper eller servetter logotyp och andra objekt papper som kommer att lägga visuella intryck och hjälper dig att komma ihåg din resa. Lägg dem i spännet kuvert på baksidan av din journal tills du kan infoga dem i tidskriften. Samla kvitton genom att hålla dem på baksidan av din plånbok som du betalar för saker. Du är mer benägna att komma ihåg speciella måltider eller intressanta saker som du betalat för att se senare.
  • Limma i småtryck som du går längs, eller lämna utrymme för att lägga till objekt senare. Även om du inte kan ta flytande lim på ett flygplan, kan du köpa en del på din destination. Flytande lim tar längre tid att torka än limstift, men det kommer att hålla i objekt bättre.

Tips

 • Det kommer att vara frestande att bara fokusera på yttre saker, som vad du såg och var du åt, men det kommer att bli mer intressant senare om du inkluderar dina personliga svar på de människor du möter och de platser du ser. Berätta för dina känslor och reflektera över innebörden av dina erfarenheter.
 • Schemalägg tid för att göra anteckningar vid samma tidpunkt varje dag. Om du skriver på kvällen, kan du göra anteckningar på allt du gjorde den dagen, även om du inte har tid att köttet ut just då. Om du skriver på morgonen, kan du sammanfatta den föregående dagen och göra anteckningar om vad du vill göra den dagen. Sedan kan du lägga till detaljer och lim i dina papper objekt när du har tid under dagen, eller ens när du kommer tillbaka från din resa.

Varningar

 • Om du flyger, kommer saxar och knivar hantverk måste förpackas i en incheckad väska eller köpas på din destination.
 • Detaljer bleknar snabbt, så du behöver inte vänta med att skriva ner viktiga händelser, samtal, sevärdheter, kontaktinformation för människor du möter och anteckningar om saker du ändå vill göra eller komma ihåg. Ja, det tar lite tid borta från sightseeing, men det kommer att göra din resa mer meningsfullt.