Wko

Hur man gör en hemlig anteckning

Det finns många sätt att göra en hemlig anteckning. Beroende på sekretess av vad du har att säga, kan dessa sätt variera kraftigt. Här är några sätt att göra en hemlig anteckning lätt och nästan oläslig. Det enda problemet är att mottagaren måste veta koden, alltför!

Steg

Hur man gör en hemlig anteckning. Skapa ett nytt språk.
Hur man gör en hemlig anteckning. Skapa ett nytt språk.
 1. 1
  Skapa ett nytt språk. Om hemliga notera är att en person (eller en liten grupp), kan du skapa ett "språk" där varje bokstav ersätts med en symbol. Se till att personen känner till koden, eller innehålla en förteckning över varje symbol och vad den står för. Det ska vara lätt att komma ihåg, men mystiskt nog så att du inte kan enkelt översätta det. (Till exempel, A = 1, B = 2, C = 3 för lätt en kod. En bättre kod skulle vara en virvel för A, en triangel för B, en stjärna för C, etc.)
 2. 2
  Gör det dolda. Doppa en pensel i mjölk / citronsaft och skriv ditt meddelande på ett vitt papper. Låt torka. För att avkoda, värma pappret med en hårtork.
 3. 3
  Ersätt ett brev till en annan. Substitution koder är när en bokstav står för en annan bokstav. A = Z är för lätt. Prova slumpmässiga kombinationer som M = B. Det är mycket svårare att avkoda när alla bokstäver sätts samman i en lång rad bokstäver.
 4. 4
  Använd införlivandet. Till exempel: "Det är en stor mängd majs, John" blir "tsrof, h-gu - aaencjt - alltför-la-rhiamonn". För de som undrar hur detta fungerar, försök att skriva den ursprungliga meningen i en 6x6 tabell som denna. Nu läste den lodrätt.
 5. 5
  Följ ormen metoden. Liknar införlivandet metoden kräver ormen metod du att bara ordna bokstäver uppåt och nedåt, som en orm. Efter att ha avslutat det, bara skriva en liten orm signatur för att indikera att du har använt ormen metoden.
 6. 6
  Coat den med cellotape täcka en vanlig pappersbit med cellotape. Skriv ditt meddelande på i filt spets. Om din lärare fläckar din vän läser anteckningen din vän kan gnugga bort det innan han / hon kan komma dit.
 7. 7
  Använd en okrossbar metod. Välj en text med ett par hundra ord. Tilldela varje bokstav de numeriska värdena av de ord som börjar med det. De flesta breven ska ha många nummer som du kan nu ersättning för dem. Så länge som det kodade meddelandet inte innehåller alltför många upprepningar av samma nummer detta är omöjligt att dechiffrera utan att veta texten koden är baserad på. Till exempel "du inte kan läsa detta" blir "32 19 1 5 2 30 7 48 14 9 D 20 11 24 18" när kodas med detta mycket steg som bas text. Om texten inte har fått ett ord som börjar med en viss bokstav du kan behöva använda själva brevet, t.ex. "D" i exemplet. Detta är inte särskilt skadligt men eftersom även med D helt synligt den enda ledtråd man måste texten är att ingen av dess ord börjar med D.

Tips

 • Försök att tänka på en hemlig kod som skulle vara svårt för interceptors att räkna ut, men lätt för dig och dina mottagare att avkoda.
 • Om du skriver en anteckning, INTE under några omständigheter skriva något olämpligt och skicka den vidare. Tro mig, jag gjorde det och jag fick stora problem! Även om ingenting hänt, det är bara inte värt det!
 • Gör det inte för ofta annars din lärare kommer att bli misstänksam.
 • Dessutom, när du skickar försöka undvika kontakt med människor du inte vill läsa innehållet.
 • Du kan alltid skriva anteckningen på ett annat språk.
 • Försök att inte använda mellanslag i dina koder.
  • Använda mellanslag berättar inkräktaren att ordet innehåller en viss mängd bokstäver. T.ex.: __________________8% ^%% har ett mellanrum mellan orden, så det säger inkräktaren att båda orden har tre bokstäver och den andra bokstaven i det första ordet (%) är samma som de två sista bokstäverna i det andra ordet!. Således, han / hon kan gissa att koden är "dig också". Detta är ett stort problem, eftersom det också berättar inkräktaren viss mängd av de symboler som används för vissa bokstäver, vilket gör det lättare för honom / henne att bryta koden.
  • Försök istället att använda symboler för utrymmen också. 8% ^?!%% Gör koden mycket svårare att knäcka. Bindestreck och understreck är alltför lätt att hitta, så försök att använda faktiska symboler som ser ut som de representerar bokstäver. Den grupp som vet att avkoda den ensam kan veta om den symbol som representerar ett mellanslag.
 • Annan kod (lite för lätt för människor som förstår att det är en kod) skulle vara detta:
  • Hej Bob! skulle vara! oiHbb
  • och 12345678 skulle vara 86421357, början på slutet, och upptar varje annat nummer, och sedan gå tillbaka, listar de du hoppade.
 • Försök att göra detta skriv ett meddelande så här:
 • minns utrymmena intill lägga en slumpmässig bokstav mellan de riktiga och budskapet förvandlas till: "hji hnoaw akrme ygobu" nu berätta för din vän om denna metod och att hoppa över en bokstav och den förvandlas till hej hur mår du studerar den här metoden och det kommer vara lätt för dig att läsa
 • är
 • ni
 • hur
 • Hej

Varningar

 • Observera att vät papper på något. 2 maj gör det mycket bräcklig.
 • Medan de flesta koder (med hjälp av dessa grundläggande begrepp) är praktiskt taget oläslig, kan de fortfarande avkodas genom att använda trial and error, men det skulle ta personen en mycket lång tid.
 • Någonsin läst DaVinci-koden eller Digital Fortress? Det finns människor som, för en levande, knäcka hemliga anteckningar och koder för olika regeringar och privata organisationer. Om du planerar att skriva något som ens skulle antyda att något olagligt, tar det inte lång tid för någon att ta reda på vad du skrev.
 • All kod du använder, måste du tänka på att få tillräckligt med datortid och beslutsamhet, kan den brytas. Det finns en anledning till 128-bitars krypteringsnycklar (som faktiskt inte längre anses säker). Så om du inte vill att din hemlighet för att bli känd, inte sätta det på papper.