Wko

Hur man gör bra på matematik tävlingar som AMC

Kanske du funderar på att göra en 250 EuropeMO index i år. Eller kanske vill du bara att kvalificera sig för Aime. Oavsett, här är några tips. VARNING: Endast för besatt verkligen med matematiska tävlingar. Om du inte förstår denna punkt, kanske du vill ompröva behandlingen längre.

Steg

Hur man gör bra på matematik tävlingar som AMC. Bestäm vad ditt mål är.
Hur man gör bra på matematik tävlingar som AMC. Bestäm vad ditt mål är.
 1. 1
  Bestäm vad ditt mål är. Någon som vill att få ett 150 om den AMC finnas att tillfalla att ha ett annorlunda sätt av utbildning än någon bara ute efter att kvalificera sig för den AIME. Känn ditt mål, och du kan förbereda den väl.
 2. 2
  Få några gamla tester. Alla matematiska tävlingar behöver en källa till frågor, och ofta samma typer av frågor visas om och om igen. Just detta år, hade AIME II en geometri fråga nästan identisk med en på en AIME ett tag tillbaka. AMC återvänder till samma teman och typer fråga år efter år.
 3. 3
  Skriv några tävlingar. Det bästa sättet att bli bra på något är att göra det, eller hur? Så sätt igång och skriv några matematiska tävlingar. Du skulle bli förvånad över hur många det finns där ute-och den erfarenhet du kan vinna är ovärderligt. Kom ihåg, olika tävlingar lära dig olika färdigheter-EuropeMTS kommer att lära dig hur man skriver bevis, medan ARML enskilda runda tester kommer att testa din hastighet.
 4. 4
  Budget tid att arbeta med matematiska problem, särskilt i de områden som du kämpar. Säg att du tar en praxis AMC från ett par år sedan, och du kan inte få någon geometri problem under de senaste 10 frågorna eller så. Tja, det låter som du behöver arbeta på din geometri färdigheter. Nötkött upp på satser och göra vissa grundläggande problem som gäller dessa satser. Böcker som konst av problemlösning är utmärkt för detta, de har satser presenteras, och sedan problem som du kan prova att tillämpa dem i. Kom ihåg att det enda sättet att lära sig att lösa problem för att lösa en del.
 5. 5
  Några veckor innan, gör några tidsinställda sessioner gamla tester du aldrig har sett förut. Gör det lika sant att det verkliga testet erfarenhet som möjligt. Gör ett facit och fylla i bubblorna precis som de kommer att vara när du tar provet. Detta kan få dig att inse hur lång eller kort testet verkligen kommer att kännas.
 6. 6
  Försök inte att lösa en hel del problem redan innan det stora testet. Chansen är stor, kommer du snubblar på ett par som du inte kan få eller att verkligen få dig intresserad-och att du inte behöver någon extra distraktioner.
 7. 7
  Försök att få så mycket sömn som möjligt. En trött hjärna tänker inte liksom en utvilad hjärna.
 8. 8
  Se till att du få allt du behöver på testdagen och ha den redo väl i förväg. Har pennor, och även en linjal, gradskiva eller kompass om du känner att du kan behöva det. Plan för varje försäkringsfall. Ta med vävnader.
 9. 9
  När du kommer in i testet, pumpa upp dig. Om du har förberett, har du all rätt att känna sig trygga. Chansen finns, har 99% av de människor du tar testet med (särskilt AMC-nivå) framställs inte så mycket som du, och som ger dig kanten.
 10. 10
  När du får testet, lugn. Fyll i uppgifterna noggrant och fullständigt.
 11. 11
  Sätta en klocka och tid testet själv. På så sätt behöver du inte oroa dig för att beräkna hur många minuter du har kvar med en analog klocka på väggen-en sak mindre att oroa sig för.
 12. 12
  Se till att du har tillräckligt med skrot papper. Om du vill, dela skrot papper i delar med en ruta för varje fråga för att hålla ditt arbete organiserat. Du kan också göra lådor för varje fråga som du går.
 13. 13
  Ok, är testet framför dig och scenen är satt. Proctor har avslutat kontroll för att se att alla är redo. Hon tittar på klockan-och väntar på den andra handen för att komma till toppen av minut. Några minuter senare och hon säger - "Du kan börja."
 14. 14
  Öppna testet boken, och komma igång. Här är där utbildningen ska sparka i. Du borde börja från början, och läste den första frågan. Läs inte det så fort du missar information, detta är en möjlighet om det är ett snabbt test. Läs långsamt och medvetet, och lösa problemet på skrot papper. När du är klar, läs problemet igen, och se till att du gjorde vad de ville. När du är säker, bubbla det i eller på annat sätt, och fortsätter. Beroende på tävlingen, skulle handlingen att lösa problemet tar 30 sekunder till en timme. Det är den del som bör avnjutas-själva lösa processen. Förhoppningsvis kommer du att kunna lösa de problem som lätt i början, och du kommer att finna delar av problem som du har gjort eller tränat tidigare. Förhoppningsvis även du kommer att upptäcka lösningar på problem som du aldrig har sett förut, och du kommer att undra i förundran över sin elegans. När allt, är det vad math tävlingar är allat om.
 15. 15
  Om du stöter på en fråga som du inte kan göra, ge det en mer eftertanke. I lägre nivå tävlingar, finns det oftast ett trick eller ett enkelt sätt att lösa problemen. Kom ihåg att 99% av tiden, kommer du att använda all information som ges till dig, så om du inte har använt något, tänk på hur du kan. Ofta kommer en blick få dig att inse att det finns en lösning trots allt, och det är inte så svårt problem.
 16. 16
  Det kommer alltid (nåja, nästan alltid) vara problem du inte kan lösa. Ibland måste du beräkna om att gissa eller inte - vara försiktig. Om du har eliminerat det ner till 2, kommer ofta fel svar ser mycket mer tilltalande, särskilt upp runt AMC frågor # 20 och uppåt. Gör dig själv en logisk grund för alla era svar, och du kommer vanligtvis få de rätta svaren.
 17. 17
  Skriv tydligt. När tiden är avveckling, och du skanna tillbaka till tidigare arbete, måste du kunna läsa det. Låt inte felläsning en siffra hålla dig från ditt mål.
 18. 18
  Om du känner dig saktar ner, eller blir trött, eller ens ge upp, fråga dig själv - hur många fler chanser får jag? Varför inte pressa till slut? Jag har sett barn gå ut ur AIME en timme tidigt. Gör inte det. Om du ny energi själv, och ge dig själv en annan ökning av förtroende, kan du fortsätta. En mathlete i denna mening är inte olikt en idrottsman, med testet innan du som motståndare. Ge inte att bit av papper en striderna chans. Du vet att det måste finnas ett sätt att få varje fråga, och enbart denna information ska hjälpa dig när angripa problem där du inte ens vet var jag ska börja.
 19. 19
  Var inte rädd för framgång. Bara för att du har aldrig kvalificerat för EuropeMO betyder inte det inte kan vara det året. Bara för att du aldrig har vunnit skolan titeln för AMC betyder inte att du inte bör vara den killen som gör. Någon måste göra det varje år och du har precis lika stor chans som barnet förra året. Om du skräms av någon som du bedömer vara bättre än dig, du sätter bara en distraktion på dina axlar som du inte behöver. Aldrig se över för att se om de redan har vänt på sidan när du är fortfarande på den första frågan, du behöver inte tänka på det eftersom du bara behöver oroa dig för vad du kan göra.
 20. 20
  När allt är över, och du har kontrollerat över en sista gång, är det dags att släppa taget. Vänd på bladet och gå vidare med livet. Förhoppningsvis, sĺg dig några problem som intresserade dig. Oroa dig för dina poäng när du får det-inte slösa tid oroande om det nu. Chansen finns, din träning och fokus lönat sig.
 21. 21
  Utvärdera din prestation. Har du ditt mål? Var testet ovanligt svårt eller lätt? Missade du fortfarande en massa geometri frågor? Varje test är en möjlighet att förbättra. Om du kan ta det igen nästa år, analysera det och se hur du kan förbättra. Men inte dödar dig över dumma misstag. Göra en eller flera per test är normalt, så ta hänsyn till detta när man överväger ditt mål. Bara titta på det och försöka hitta en ljus sida.

Tips

 • Vattenflaskor är en bra hjälp också. Bara Spill inte hela din testark.
 • Vissa människor säger att tuggummi ökar blodflödet till hjärnan, men du kan se det som en distraktion.
 • Om du inte kan hitta tävlingar (andra än AMC) i ditt område, det finns en god chans att det inte finns någon, särskilt i mindre tätbefolkade områden. Dessutom bör din matte lärare ger dig information om sådana tävlingar (men inte alla är lyckliga nog att ha en bra high lärare skolamatte).

Varningar

 • Läs frågan två gånger. Så många fel härrör från felläsning frågan om att detta bör vara ett krav.

Saker du behöver

 • Blyerts
 • Miniräknare är inte tillåtna i de senaste åren
 • För mer avancerade tävlingar, kanske du vill ha en linjal, gradskiva och kompass för komplexa geometri problem.
 • Tur matte skjorta?