Wko

Hur man förbereder sig för en doktorsexamen som en student

Beslutade den staplade högre och djupare livsstil är för dig men du är bara en ren grundutbildningen? Det finns åtgärder du kan vidta för att göra de ytterligare åtgärder som lite lättare.

Steg

Hur man förbereder sig för en doktorsexamen som en student. Prata med din lärare om dina ambitioner, särskilt professorer inom ditt intresseområde.
Hur man förbereder sig för en doktorsexamen som en student. Prata med din lärare om dina ambitioner, särskilt professorer inom ditt intresseområde.
 1. 1
  Prata med din lärare om dina ambitioner, särskilt professorer inom ditt intresseområde. Inte bara har de gått igenom processen att få en doktorsexamen, men de vet andra professorer och institutioner inom området. De kommer att ha inuti tips, och kanske till och med kunna lägga ett gott ord för dig senare.
 2. 2
  Prata med nuvarande doktorander inom ditt område. De kan tala om hur de beredda, vad att förvänta sig, och vad de skulle ha gjort annorlunda. De har också stor inuti skopor på professorer och program.
 3. 3
  Känn din avsedda specialitet. Du kommer att ha en lättare tid söker en position om du kan söka exakt. Dessutom kan du låta mer trovärdig och engagerad.
  • Till exempel: säg inte: "Jag vill studera fåglar". Istället säger: "Jag är verkligen intresserad av foragingvanor trastar".
 4. 4
  Ta massor av relevanta klasser. Den civilekonom program du vill komma in bryr sig inte hur många konst klasser tog de - de vill se en fallenhet för ekonomi. Ta de svåraste klasserna i ditt område din college erbjudanden.
 5. 5
  Arbetet hårdast i tillämpliga klasser. Dessa är de kvaliteter din magister kommer att bry sig om. Kom ihåg att dina senaste två åren är din viktigaste när det kommer till GPA.
 6. 6
  Få erfarenhet av forskning inom din tilltänkta området. Detta kommer att bära en hel del vikt i din ansökan. Plus, kan din handledare skriva potentiellt rekommendationsbrev.
 7. 7
  Förvärva färdigheter relaterade till ditt område. Till exempel, om du vill gå in i oceanografi, lära sig att hantera små båtar.

Tips

 • Du behöver inte bära rakt från din grundexamen till forskarutbildning. Överväg andra alternativ, vilja ta ett år för att resa eller tillbringa lite tid i arbetskraften.
 • Håll utkik efter bästa valet, i stället för att nöja sig med ett program som inte uppfyller dina behov. Om du inte får i ett år, vänta och försök igen.
 • Forskarskola handlar om forskning. När du har träffat GPA och GRE krav poäng för din skola, forskning referenser bära tyngden.

Varningar

 • Se till att du är säker på en doktorsexamen är för dig. Det kanske låter som roligt och att kunna sätta Dr framför ditt namn kan låta bra, men det är en dyr och tidskrävande process.
 • Det tar en hel del mental styrka för att klara upp med de krav forskarskolan, särskilt om du har en mycket krävande professor. Av den anledningen många forskarskolor har psykiska kliniker som är gratis för studenter.