Wko

Hur man bygger ett djur staket

Boskap stängsel är mycket beroende på vilken typ av djur som du tänker behålla innanför stängsel. Det finns många typer av stängsel som kommer att kontrollera livestock.This artikel ger en enkel kortfattad översikt över typiska djur stängsel. Tveka inte att starta en artikel om en viss typ av stängsel efter typ eller av boskap.

Steg

Hur man bygger ett djur staket. Bestäm vilken typ av djur staket eller stängsel du vill bygga.
Hur man bygger ett djur staket. Bestäm vilken typ av djur staket eller stängsel du vill bygga.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av djur staket eller stängsel du vill bygga. Vad du väljer att bygga beror på djuren du äger, hur mycket pengar du är villig att spendera för att köpa förnödenheter för att bygga staket och bygga det, och hur mycket staket måste du bygga. Det är en enorm skillnad i stängsel för inhägnader kontra de för betesmark.
  • Med nötkreatur till exempel, Corral stängsel måste vara tuffare och stabilt än betesmark staket. Betesmark stängsel för nötkreatur kräver enkla taggtrådsstängsel eller höghållfast staket, medan för grisar, getter och får, kräver betesmark fäktning sida tråd upp till 3 till 5 meter hög, respektive. Betesmark stängsel för hästar kan också vara taggtråd eller höghållfast, men andra gillar att få lite mer fantasi och har målat trä staket eller estetiskt tilltalande järn stängsel.
  • Det finns många typer av stängsel som finns tillgänglig. Några exempel är:
   • Elstängsel i form av permanent (t.ex. höghållfast) eller tillfällig el. Elstängsel kan vara den snabbaste och billigaste att bygga om du bor i landet. Det kommer att hantera varje djur som är utbildad för att viran, och är också användbart som en psykologisk barriär för att jämna vilda djur. Tråd som är elektrifierad sägs att aktiveras, eller "het". Tillfällig el är perfekt för roterande eller managed-intensivt bete eftersom den kan flyttas runt hela tiden.
    • Denna artikel kommer inte att omfatta hur man installerar ett elstängsel eftersom olika steg är involverade med att installera tillfälliga elstängsel än en vanlig permanent boskap staket.
   • Taggtråd stängsel med taggtråd installerad ensam på fyra till sex eller fler-trådbunden staket, slät-stängsel i form av höghållfast eller låg draghållfasthet stängsel (denna typ av stängsel är ofta elektrifierad) eller en kombination av mjuk och taggtråd wire - en sträng av taggtråd löper oftast över toppen och ibland på olika nivåer, eller en sträng av slät tråd löper över toppen med botten trådar taggtråd. Båda typerna är fäktning är bäst för boskap
   • Sidan tråd, men dyrare än taggtråd eller slät tråd, är bäst för verksamheten som betesmark eller höja getter, får och grisar, och är en gemensam betesmark stängsel för att hålla bison och älg. Paige tråd kan också användas på gårdar eller rancher som kör en ko-kalv drift, och nödvändiggör användning om producenten inte vill att deras kalvar ur inhägnaden. Paige tråd kallas också "gård staket" eller "vävd tråd," och kommer i form av vävd hönsnät eller 12-14 gauge tråd svetsas samman för att bilda rutor av varierande längd från varandra, fyra till sex inches isär. Det kan stå för så lite som tre meter eller så hög som åtta meter.
   • Trähäst räcke eller träskiva är bäst för dem som vill ha mer estetiskt tilltalande gårdar och inte vill oroa sig för eventuella problem som Trådstaket. Det kan vara dyrt men säker och effektiv för hästar. Träblad stängsel är också lämplig för att hålla boskap.
   • Järn räcke stängsel lämpar sig också för gårdar som har hästar eller vill ha estetiskt tilltalande varven. Det kan även användas för andra djur som nötkreatur och får, speciellt i högtrafikerade områden som håller inhägnader eller inhägnader offer.
   • Iron Panelstängsel kommer i paneler som måste stabiliseras med trästolpar eller fristående paneler som helt enkelt kräver en traktor för att sätta på plats. Dessa, beroende på storlek, är bra för att hålla stora djur såsom rådjur, nötkreatur (speciellt tjurar), hästar (inklusive hingstar), bison och även älg.
 2. 2
  Bestäm var dina stängsel kommer att gå. Du behöver en linjal, gradskiva, penna, papper, och ett suddgummi för att rita in linjer och räkna ut var dina betesmarker kommer att bli, hur många betesmarker som du vill ha, där dina portar kommer att vara, där varje körfält kommer att vara och hur du ska organisera och bygga upp stängslen på ett sådant sätt att du kommer att ha smidig trafik från ett bete till ett annat. Detta är så att du minska eller helt eliminera risken att få din boskap betar en hage på kortare tid än de övriga och / eller återhämtningsperioden är klar för just betesmark.
  • Du kanske vill överväga att använda en utskrift av ditt land du fått från Google Earth för att dra ut var du vill att ditt staket, grindar, gränder, betesmarker och även inhägnader för att vara. Detta kan vara mycket enklare än att försöka dra allt för att skala på ett stort ark blankt, vitt papper från minnet!
 3. 3
  Bestäm hur du ska bygga ditt staket med den typ av djur du har i åtanke. Planera hur du bygger dina stängsel medan samtidigt vara uppmärksam på de särskilda enskilda djur som är potentiella grävare, staket-sökrobotar, staket-jumprar eller klättrare, eller de som helt enkelt kan gå igenom stängslet som om det fanns ingenting där.
  • Det är mycket svårt att förutsäga vilken typ av djur som du kommer att få och hur de kommer att testa ditt staket. Men du måste fortfarande vara "better safe than sorry" när du bygger ditt staket med din boskap i åtanke.
   • Getter är ökända för att testa staket, som är benägna att klättra upp, hoppa över, krypa under, krypa igenom eller ens gå igenom staket. Bygg ditt stängsel så att det är lång nog att de inte är benägna att hoppa över och i mark nog att de inte kommer att krypa under. Utrymmet mellan trådarna måste vara mindre än storleken på deras huvuden, för om en get kan få sitt huvud genom, sedan resten av kroppen är noga med att följa!
   • Får är mindre ökänd för att testa staket, men ändå är så små som getter, alltså liknande stängsel krav krävs för denna inhemska arter.
   • Grisar är sämre för att gräva under och krypa under staket än att gå över dem. Du måste installera stängsel som är tillräckligt djupt under marken att grisar inte ska rota alltför långt under för att fly.
   • Många hästägare kommer att hävda att taggtråd stängsel är det värre för hästar som skall ingå i, och skulle hellre spendera de extra pengar på järnväg, eller styrelse fäktning än taggtrådsstängsel. Hästar är mycket mer benägna att hoppa över ett staket och räkna ut en väg genom porten spärren än krypa under eller genom ett staket. Men en hingst på jakt av ett sto i värmen kommer att testa ett staket till sin spets, så om du äger en avel flock hästar, se till inhägnaden du innehållande dina inhägnader i är stark, robust och lång nog en hingst vann 't testa det.
   • Stängsel för nötkreatur är lite mer lättare att välja eftersom det finns fler alternativ en producent kan göra för att hålla sin boskap i beroende på var en producent vill hålla dem i. Taggtråd stängsel är den vanligaste typen av stängsel för bete boskap. Elstängsel är bäst för dem stängslet linjer som testas för mycket eller de som är roterbart betande boskap. Mer robust stängsel såsom fristående järn paneler, är träskiva eller järn järnväg bäst för inhägnader, hantering anläggningar och arbeta eller hålla pennor, och rekommenderas för tjur och gallra-ko pennor.
 4. 4
  Planera vad slags hörn hängslen du vill ha eller behöver för din betesmark staket. Detta är din fästpunkt för ditt staket som tar den värsta stöten av den kraft som genereras av båda linjerna av staketet att hörnet stag är ansluten till, och är det första och viktigaste du behöver för att bygga en hage boskap staket. Du kanske vill söka runt ditt område för dessa hörn hängslen när du går att köra runt. Du hittar alla möjliga hörn där ute för dig att observera vilka har hållit upp under åren i olika grad. Med tanke på det värde som ett staket har, är det vettigt att bygga ditt hörn församlingar upp till den högsta standarden i ditt område.
  • Corner hängslen sträcker sig från en H stag, N ortos eller en ortos med en trä post upptill och tråden som sträcker sig från toppen av en stolpe ner till botten av den andra. Med andra ord, när två H-hängslen rygg mot rygg som vanligtvis syns på en betesmark staket hörn, tre vertikala stolpar, två horisontella stag, och stärkande tråd används för att konstruera ett sådant hörn stag. Denna typ av konstruktion är standard och kommer att hålla upp nästan alla staket för många år framöver.
 5. 5
  Ring nyttan och gasbolaget för att få en av sina anställda för att märka ut någon gas / utility linjer på din fastighet. Se till att du vet var utility / gas linjer gå innan du gräver eller du kunde vara upp till en stor kostnad i reparationer eller skada dig själv. Din lokala gas och / eller allmännyttiga företag skulle kunna märka ut de områden där dessa rader är för dig innan du börjar bygga ditt staket.
 6. 6
  Skaffa en undersökning av din mark. En juridisk lantmäteri kan krävas för att fastställa den exakta omkretsen av mark som du äger, eller om din mark slutar och grannens börjar. Du kan behöva ordna detta först sedan en väntan kan vara inblandade.
  • Observera att detta är avgörande för att avgöra var din permanenta staketet kommer att gå särskilt om du har mark som inte redan genom befintliga gränser såsom en väg eller en trädgränsen. Det är mindre viktigt om du bygger interna stängsel inom basen staketet, eftersom ganska ofta du kan överblicka var dessa interna stängsel kommer att gå själv än att spendera pengar för att anlita professionell lantmätare för att göra det.
   • Lantmäteri ut interna betesmark och corral staket kräver ett gott öga för att veta hur man berättar om en rad insatser är rak eller inte, lantmätare stakes, besiktningsman band, en 200 'måttband och krita eller märkfärg - de två sistnämnda objekt ideal för att markera ut mindre inhägnader och hantera anläggningar utöver de som anges ovan.
 7. 7
  Köp dina stängsel leveranser. Förutom det uppenbara stängselstolpar och tråd eller styrelse / järnväg stängsel, behöver du även andra verktyg och utrustning för att sträcka kabeln, pund inlägg, klippa tråd, etc. Köp vad du behöver innan du ens börjar gräva några hål.
 8. 8
  Gräva hål. En skruv eller efter hål digger används för att gräva några hål som krävs, särskilt för start att bygga hörn hängslen. Stolparna är begravda i ett hål som är lika djup som är nödvändigt i ditt område, beroende på vilken typ av jord du har. Corner brace inlägg måste grävas så att basen sjunkit in minst 30 inches till 2 meter djup.
 9. 9
  Installera hörnstolpar. Hörnstolparna är oftast större i diameter och med längre än linjen inlägg. Vissa väljer att ställa dem i betong, men andra menar att ställa dem i betong kommer att göra dem mer benägna att ruttna än om de var satta i grus, sand eller jord de ska sättas i. Se till att de är raka och nivå ( Det är aldrig bra att ha sneda hörn inlägg!), innan du installerar den översta stolpen förbinder alla tre sjunkna inlägg. Fyll i utrymmet kring de tre stolparna med marken som grävdes ut, grus, sand, eller betong om du så önskar.
  • Anslut den översta stolpen med tre inlägg. Du behöver ett måttband och en motorsåg för att skära ut de punkter där inläggen är att träffas och vara väldigt tätt med varandra. Ganska ofta kan du behöva använda en hammare för att fullt ut ansluta översta stolpen med de sjunkna-i inlägg.
  • Montera stag tråd. Den stag tråd korsar från toppen av en stolpe ner till den andra, och åtstramning som tråd med en pinne genom att linda tråden upp så tätt som möjligt utan att bryta det ytterligare förstärker styrkan i tvärstaget.
  • Fortsätt med mitt stag och var och en av de övriga hörn hängslen.
   • Observera att med ombord eller järnväg staket, installerar hörn hängslen krävs inte. Även hot-wire tillfälliga stängsel kräver inte permanent hörn hängslen.
 10. 10
  Sätt upp den första raden av stängseltråd. Detta är att fungera som en guide till var att sänka linje inlägg i den post-pundiga. Den första tråden bör vara cirka åtta till tio inches från marken.
  • Detta steg är vanligtvis inte nödvändig för styrelse eller järnväg staket, eller tillfälliga elstängsel.
 11. 11
  Sätt upp line tjänster. Linje inlägg är gjorda av trä eller stål uppsättning med jämna mellanrum. Detta avstånd varierar kraftigt från staket till staket, och kan variera från så nära som 6 meter ifrån varandra och så långt som 50 meter ifrån varandra. Closer är bättre om ekonomin tillåter, och är en nödvändighet om du bygger innehar eller arbetar inhägnader som kommer att ta en hel del övergrepp från djuren vallade in dem. Samtliga linjer inlägg du använder som skulle vara behandlade inlägg - inga undantag bör göras, eftersom obehandlat trä inlägg har en mycket kortare livslängd än de som har kemiskt tryckimpregnerat. Samma inlägg borde avta i slutet som gör det lättare för den post-pundiga att driva dem i marken.
  • Helst line tjänster skall sjunkit i 14 till 18 inches djupt oavsett terräng. Fler inlägg kommer att behövas mer ojämn terräng, såsom kanten på en kulle eller i en dal.
 12. 12
  Sätt upp resten av trådarna. Du kommer att behöva bedöma hur många strängar du vill speciellt för Trådstaket. Standarden är fyra trådar per stängslet-line (särskilt för taggtrådsstängsel stängsel), men vissa tillverkare föredrar att installera fem eller sex-wire staket särskilt längs vägarna.
  • Se till att varje tråd är jämnt fördelade med andra. Detta är också en del av det som gör ett staket stark och robust. Om kablarna inte är jämnt fördelade det gör det lätt för ett djur att sätta sitt huvud genom stängslet eller ens kunna gå rakt igenom eller under staketet utan problem. Du måste göra det svårt för detta att ske.
  • För styrelsen för järnväg staket, är standard tre ombord eller skenor, den ena ovanpå den andra och jämnt fördelade per stängslet.
 13. 13
  Hammare i klammer. Varje rad post kommer att behöva anslutas till ledningarna strung upp av häftklamrar. Detta är viktigt eftersom boskap hittar ett hål i staketet, och ett hål kan vara en tråd som inte är ansluten till ett inlägg med ett staket stapelvara, eller en tråd som har fästs i hälften. Den stapelvara kan hamras in rakt in i stolpen, eller i en liten vinkel uppåt för att göra det mindre troligt att tråden tas bort av djuret.
  • Kontrollera omkretsen av stängslet-line för att se om du missat några häftklamrar eller annat som kan vara galet.
 14. 14
  Upprepa stegen ovan för resten av staket du behöver för att bygga.
 15. 15
  Låt djuren ut till hagen. När du är klar att bygga staket, kan du låta äntligen dina djur på bete. Håll ett öga på dem för en timme eller så när de vandrar i ytterkanten av sin nya hage för att se om de hittar ett hål att gå igenom. Om det inte finns några problem, då är du bra att gå!

Tips

 • Ha alltid i åtanke arten och typen av djur som du vill ha dina stängsel för att begränsa. Getter och nötkreatur har olika stängsel krav som den andra, till exempel.
 • Använd ett staket-dra vinsch eller en come-längs för att dra ledningarna. Använd inte din egen styrka för att göra det eftersom det aldrig kommer att räcka. Boka din styrka för att hantera inlägg och hamra in häftklamrar.
 • Kontrollera och dubbelkolla att du ställer upp stolparna jämnt eller avstånd ledningarna jämnt.
 • Kullar och dalar kan vara svårt att staketet, särskilt om de är ganska brant. Du kommer att behöva sjunka en tjänst i vid basen av kullen och hammare riktlinjen tråd till den (klammern bör vara i inlägget nog att det håller tråd, men inte så mycket att tråden inte kan flyttas genom slingan av klammern), sedan sjunka ett inlägg upptill och anslut kabeln till denna tjänst.
  • Eller, helt enkelt rulla ut kabeln längs hela stängslet-line först, dunka in all lina inlägg, lägga ut alla de andra trådarna, sträck dem, sedan gå längs och pund i klammer, börjar vid toppen av backen och sedan ner. Du kan behöva använda en pinne eller något liknande för att hissa upp eller håll tråden när du knackar på häftklammer med hammaren.
  • Det finns många andra metoder för hur man tråd upp hill-staket, så forskning och ta reda på vad som kan vara den enklaste metoden för dig att använda.
 • När man bygger Trådstaket, måste du behandla det första stängslet-line tråd som en guide till var att dunka dina inlägg i.
 • Stegen ovan är främst för att bygga Trådstaket. Om du bygger ombord eller järnväg staket, oftast är det tvärtom: de tjänster går i först, och sedan rälsen eller styrelser. Detta är samma för tillfälliga elstängsel.
  • Farm-staket stängsel är också byggda på samma sätt ombord / järnväg staket är.

Varningar

 • Ring innan du gräver. Det finns inget värre än att slå en gas, olja, vatten eller elektrisk ledning och orsakar betydande skador på utrustningen eller till dig själv.
 • Se till att du inte stretchar vajrarna för undervisade annars kommer att bryta. Ledningar kommer att bryta utan förvarning, så vara mycket försiktig när du sträcker ut dem.
 • Varje maskin du använder med bygga stängsel har potential att göra skada. Post pundare är en av dessa maskiner: klämma fingrarna på fel ställe och du kan vara i för en massa problem.
 • Taggtråd, eller någon kabel är farligt och måste hanteras varsamt. Kontrollera att du använder tjocka handskar vid hantering av taggtråd, och även se till att du hanterar kabeln så att du inte peta dina egna ögon ut eller din Helper.

Saker du behöver

 • Inlägg hål grävare eller en power skruven.
 • Post hål tamper-(något för att hjälpa packa smuts runt stolpen när du fyller det tillbaka in i hålet runt stolpen)
 • Fence avdragare, även känd som staket spännanordningen.
 • Inlägg pundiga
 • Fäktning Tänger
 • Hammer
 • Tråd av ditt val (taggtrådsstängsel eller höghållfast)
  • Träskivor eller skenor om du inte håller på att bygga ett stängsel
 • Behandlade eller ceder trästolpar för hörn församlingar
 • Behandlat trä (ofta gjorda av gran) eller stål T-ledet inlägg
 • Fifty-pound box av 1-1/2 "till 1-3/4" staket häftklamrar (du kan behöva mer än en om du har en hel del staket för att bygga)