Wko

Hur man blir en smak testare

Mat tillverkande företag anställer ofta smaktesters att utvärdera acceptansen av nya och framväxande produkter. Innehar en position som en smak testare kan vara ganska lukrativ och roligt på samma gång. Förstå hur man blir en smak testare att trivas i den kulinariska industrin.

Steg

Hur man blir en smak testare. Erhålla rätt utbildning.
Hur man blir en smak testare. Erhålla rätt utbildning.
 1. 1
  Möt ålderskrav.
  • Mest kulinariska tillverkande företag kräver att deras smaktesters vara minst 18 år.
  • Ibland kommer livsmedel som är avsedda för små barn testas på personer som är under 18 år. Dessa barn, eller deras föräldrar, måste underteckna ett avtal som tar bort ansvaret från det företag som tillhandahåller mat innan provet kan konsumeras.
 2. 2
  Erhålla rätt utbildning.
  • De flesta företag som anställer smaktesters föredrar individer som har haft åtminstone någon utbildning inom matlagning. Individer med en examen i måltidskunskap är ett populärt val för smaktesters.
  • Om du inte håller en 4-årig examen från en kulinarisk skolan, överväga att ta ett par helg eller kvällskurser matlagning. Denna kompletterande utbildning skiljer dig från andra personer som kan komma att tillämpa för samma position.
  • Livsmedelsproducenter kommer ibland avtal med universiteten för att anställa sina mat studenter Institutionen för livsmedels provsmakare och ibland även för att köra sina sessioner matprovning. De studerande och deras testare som vanligen betalas i kontanter, presentkort eller kuponger. Studenterna får också erfarenhet av hur tillverkare använder resultaten provsmakning i deras produktutvecklingsprocess.
 3. 3
  Bekanta dig med de "termer av handel."
  • Smaktesters måste kunna säga inte bara om de gillar eller ogillar en viss mat, men måste också kunna beskriva det i specifika termer. Texturen, viskositet och smak av en viss produkt är bara några av de faktorer som ett objekt måste utvärderas.
 4. 4
  Överväga att välja en specialitet.
  • Som med andra områden, personer som är experter inom ett särskilt område är ofta mer eftertraktade än de som vet lite om allt. Att välja ett visst livsmedel eller område att specialisera kan göra dig mycket eftertraktade som en smak testare.
  • Även om det är önskvärt att specialisera sig på ett område, se till att området inte är så litet att begränsa dina möjligheter. Till exempel, istället för specialiserade enbart på produkter tillverkade av köttfärs, överväga specialiserat på produkter tillverkade från alla proteinkällor. Likaså, i stället för att bli en expert i cheddar ost, bli expert på alla mejeriprodukter. Fokusera på en liten men specialiserat område kan förlänga din karriär i många år.
 5. 5
  Testa dina smaklökar.
  • Någon professionell kommer att säga att för att utmärka sig i ett visst ämnesområde, måste du aldrig sluta lära. Detta är inte annorlunda när det gäller att vara en smak testare. Smaktesters ska alltid försöker olika livsmedel, drycker och drycker för att förbättra deras gommar.

Tips

 • Det är viktigt att personer som funderar på en karriär inom smak provning vara medveten om att kontrakten för bara en kort tid. I många fall fungerar smaktesters inte för en specifik organisation, utan snarare dela sin tid mellan olika matproducenter. I själva verket kan vissa smaktester pågå endast några minuter. Ett undantag till detta är de stora butikskedjorna som är tillräckligt stora för att tillverka sin egen mat. Till exempel, Wal-Mart och Target hyr ofta heltid smaktesters att utvärdera sina individuella linjer livsmedelsprodukt.
 • Individer som har specifika födoämnesallergier bör vara försiktig när man försöker bli en smak testare. Vid ansökan om specifika jobb, se till att arbetsgivaren är medveten om dina allergier för att förhindra eventuell sjukdom.