Wko

Hur man blir en ridlärare eller tränare

En ridlärare är någon som lär ridning och tekniker till studenter. De kommer också väl runt dig i färdigheter såsom hoppning, dressyr och grundläggande tekniker. En ridning coach är någon som tränare kompetenta ryttare i en specifik teknik eller disciplin,

I vissa länder en ridlärare inte behöver vara kvalificerad och vem som helst kan kalla sig en instruktör. Men kvalifikationer kan du vara registrerad och godkänd, och kommer att kraftigt minska din försäkring.

Att vara en ridlärare eller ridning tränare är en av de mest givande jobb som finns. Och om du gör något du älskar, kommer du aldrig att fungera en dag i ditt liv! Och du kommer att vara med de varelser och människor du älskar.

Steg

Hur man blir en ridlärare eller tränare. Hitta en bra ridskola med ett gott rykte.
Hur man blir en ridlärare eller tränare. Hitta en bra ridskola med ett gott rykte.

Lära sig färdigheter (utan kvalifikationer)

 1. 1
  Hitta en bra ridskola med ett gott rykte. Även om alla ridning studenter bör prova en hitta en bra ridskola, är det ännu viktigare för någon som planerar att gå in i ett yrke som är mycket beroende av anseende. För en okvalificerad eller nyligen kvalificerad instruktör med rekommendationen och kontakter av en respekterad instruktör kan göra eller bryta.
 2. 2
  Ta och titta på ridning och häst vård lektioner, även om du redan vet hur att rida och ta hand om hästar. Att kunna rida och ta hand om hästar är inte samma sak som att kunna undervisa ridning och häst vård. Titta är, i många fall, bättre, som du kan titta på en rad nivåer, behöver inte fokusera på att lära eller rida själv och det är gratis.
 3. 3
  Berätta din instruktör dina ambitioner. Han eller hon är den person som har bäst förutsättningar att hjälpa och ge dig råd. Om du vill bli instruktör bör du ha en passion för hästar och andra ponnyer.
 4. 4
  Engagera dig på ridskolan. Även om det är en bra idé att se så många skolor och instruktörer som möjligt tidigt i detta skede är det bäst att göra ett åtagande om att endast en eller två skolor. Vissa ridskolor har ett volontärprogram som gör att du kan ta del i stabila arbetsuppgifter. Vara tillförlitlig, hjälpsamma och vänliga med personalen.
 5. 5
  Börja lära sig grunderna. Att veta när nya studenter kommer in är väldigt användbart. Erbjud dig att ge dem en snabb tur, visa dem deras fäste, och lära dem att rykta och please upp.
 6. 6
  Hjälp i lektionerna. I häst vård lektion här är ganska rakt fram och du kan mycket väl vara mer delaktiga i undervisningen. För en monterad lektion här kan betyda att hjälpa människor kontrollera klibbighet innan lektionen, sätta upp hopp och rörlig utrustning, städa upp efter hästarna, som har en häst / ponny på bly tyglar och allmänhet är ett andra par händer. Även i ringen hålla sig vaken och ser alert. Även om du är medveten om var alla hästar är hela tiden instruktören måste känna förtrogne som du är. Inte ge instruktioner, prata i onödan eller på annat sätt avleda uppmärksamheten. Om du måste prata du normalt kommer att prata med instruktören bara, undantaget är om du hjälper en elev med något. Prata med en låg klar röst, nära till den person du talar med. Om du har några frågor om lektionen fråga dem efter lektionen är över och eleverna och hästar har setts till. Kom ihåg att detta är ryttarna "lektion inte din.

Basic (hästägare) kvalifikationer

 1. 1
  Få en icke-eller halvprofessionella häst relaterade kvalifikationer. Dessa är relativt billiga och kräver en minsta tid åtagande. Dessa är en bra idé även om du inte har för avsikt att bli fullt kvalificerad eftersom de gör att du får större ansvar och visa ditt engagemang för din häst utbildning. Om du har för avsikt att bli fullt kvalificerad att du kanske kan ta en lägre examen inom samma rutt eller få ett undantag.
 2. 2
  Gå med i Pony Club om du är under 18 år. De erbjuder internationellt erkända progressiva tentor. Att få den högsta innebär ofta ett undantag på en professionell kurs.
 3. 3
  Gå med i en ridklubb. Om de är anslutna de kan erbjuda prov liknande de av Pony Club.

Arbeta okvalificerade

 1. 1
  Ta reda på lagen. I vissa länder kan du arbeta helt okvalificerade som en professionell (betald) ridlärare. Du måste dock vara ärlig om du kvalifikationer med alla dina kunder.
 2. 2
  Få försäkrade. Ansvarsförsäkring är dyrt, särskilt för okvalificerade, frilansande instruktörer, men utan det du riskerar allt du äger. Tyvärr för någon med bara en eller två kunder, kommer kostnaden för försäkringen betyda att du kommer att göra en förlust.
 3. 3
  Börja smått och bygg dig uppåt. Försök lära en kompis att rida och uppmuntra dem att träda visar när de känner sig trygga med sin förmåga. Någon kan se din student, kommentera hur väl hon rider, och fråga som lärde henne. Detta kommer att sprida ditt namn runt utställningsringen och du kan bara få några nya elever.
 4. 4
  Gå med i en ridklubb eller ponny klubb filial, de behöver instruktörer och ponny klubb har ofta instruktör skolor. Genom att bli medlem kan du täckas av deras försäkring för frivilliga klubbverksamhet. Det är en stor reklam plattform för att få betalande kunder
 5. 5
  Annonsera. Fråga i livré varv om de tillåter utomstående instruktörer att lära sina livré kunder i deras fakulteter, och om de kommer att tillåta dig att annonsera på deras styrelse. Var medveten om att vissa inte kommer att tillåta det, kommer de flesta vill se försäkringsbevis. Håll utkik i hästtidningar och din lokala tidning, eftersom de kan ha annonser söker en instruktör eller en coach.

Välja väg att gå

 1. 1
  Fråga din instruktör (er) om sina egna kvalifikationer och vägen de tog. Detta kommer förmodligen att vara den mest effektiva vägen för dig att ta också, som din instruktör kommer att veta vad som kommer att förväntas av dig och kommer att kunna hjälpa till att förbereda dig bättre.
 2. 2
  Forskning de kvalifikationer din instruktör (er) föreslog och dina andra alternativ. Internet är bra resurs för detta men gör bra användning av telefonen också. Du vill ha en internationellt erkänd och respekterad examen.
 3. 3
  Bestäm din metod att få din examen. Arbetande student positioner är vanliga och om du inte har familj åtaganden, du är fri att flytta till de bästa möjligheterna. Din arbetsgivare kommer att betala för din träning, men du måste vara beredd att arbeta hårt för lite pengar. Med ett collage kurs är ett annat alternativ, kommer dock förmodligen bara ta dig så långt till din instruktör. Om du är under 19 år gammal, i ett land med gratis utbildning, är detta ofta det mest prisvärda alternativet. Organisera och betala för utbildning och examina själv är det dyraste alternativet. För de flesta människor kommer det att innebära att arbeta ett annat jobb utanför lågbetalda hästnäringen, vilket sänker du studerar och erfarenhet-byggtid. Dina instruktörer kommer ridskola och ridklubb vara avgörande om du väljer denna metod.

Alternativ för människor som lever i låga befolkade områden

 • Korrespondent Course
 • Working Student Placement

Att få instruktör & tillhörande kvalifikationer

 1. 1
  Kontakta motsvarande organ för information om vilka kvalifikationer du väljer, inklusive stavelser, kurslitteratur och anteckningar tentamen. Försäkra du läser och förstår informationen och vad som krävs av dig. Detta kommer inte att vara så enkelt som det kan verka, och det är klokt att be din lärare, instruktör eller mentor för att gå igenom det med dig.
 2. 2
  Designa en studieplan. Om du har valt en kurs kommer i huvudsak att ske för dig, måste du ordna bara din tid med någon annan kurs. Om du följer de stavelser måste du designa din egen studieplan. Använd yrken omkring dig för att hjälpa dig. De kan se till att du vet allt du behöver och ger dig praktisk erfarenhet. Planera tid för din examen i hög grad kommer att bero på din ekonomi och tentamenstillfällen planerat, men det är bäst att boka en tenta förr snarare än senare. Du vill att informationen ska vara färskt i dig åtanke och du kanske måste boka månader i förväg.
 3. 3
  Tjäna övriga meriter som du behöver. Dessa inkluderar ofta någon från första hjälpen och barnskydd kurs. Dessa kommer ofta behöver uppdateras.
 4. 4
  Få ditt namn på ett register över godkända instruktörer, om det finns någon i er land. Det kommer troligen att bli en medlemsavgift, men försäkringen ingår ibland eller du kommer att kunna få en minskning.
 5. 5
  Arbetet inom respekterade, duktiga instruktörer. Även om du måste arbeta gratis, göra några lektioner för dem en vecka. Arbeta frilansa under inga tillsynen kommer i bästa fall ge dig kunskaper att stagnera, vid sämre låt dem glida. Du kommer aldrig att sluta lära allt som finns om hästar, ridning eller undervisning.
 6. 6
  Fortsätt till volontär på ridklubbar och klubbar ponny. Detta gör att du kan komma i kontakt med ett större utbud av ryttare, instruktörer och andra yrkesgrupper.

Förbättra och ytterligare kvalifikationer

 1. 1
  Gå med det organ som ansvarar för den disciplin du vill soffa, om något. Detta organ kommer att ha en lista med utbildare godkända att coacha på olika nivåer. En viss nivå av konkurrerande och vidareutbildning kommer att krävas för att få ditt namn på listan.

Tips

 • Aldrig sluta leta, möjligheter uppstår alltid. Kom ihåg, om ingen kommer till dig, gå till dem. Annonsera din egen.
 • Se till att du förstår syftet med kursen du tar och där det kan leda dig. Många hästar ämnen är sammankopplade och definierar gränsen mellan dem är inte alltid helt klart.
 • Om du planerar på att lära frilans, eller har turen att ha lokaler för den egna skolan, är ett företag naturligtvis också viktigt, även om det ingår i vissa hästdjur kurser.
 • Om du blir en betald instruktör, kan du inte delta i amatör klasser på häst visar. Du måste visa i den professionella divisionerna. Om visning är din huvudsakliga fokus i ditt liv och du kan inte råd med de högre show för professionella divisioner: hitta en annan betalningsmetod eller undvika att göra reklam ditt betalda coaching.
 • Tror det finns hundratals människor som vill bli ridlärare, du måste bara bevisa ditt engagemang och visa vad du kan göra för att ge din-själv en bättre chans att få jobbet.

Varningar

 • Alltid komma ihåg hästar har ben inte armar
 • Se till att du reda på om lagen i ditt land. På vissa ställen är det olagligt att ta betalt för lektioner innan du får din ackreditering.
 • Riskera inte din hals för en buck
 • Var noga med att precisera villkoren i överenskommelsen på papper och få alla parter underteckna den.
 • På avtalsvillkoren uttryckligen ange att du avstår ansvar student i händelse av en olycka. Även om detta kan tyckas hårt, kan en instruktör få allvarliga juridiska och finansiella problem om en elev är skadade eller dör vid en lektion. Satsa på detta om din försäkring inte täcker detta.

Saker du behöver

 • Internet
 • Häst Tidningar
 • Instruktörer eller ridskolor