Wko

Hur man blir en optiker

En optiker doserar glasögon och kontaktlinser som bygger på ett recept skriven av en ögonläkare. I vissa områden, optiker kräver en licens för att praktisera. Många optiker arbetar i en butiksmiljö. Arbetet är professionell i naturen och kan ge ett anständigt liv, särskilt i områden där tillstånd krävs. Nedan presenteras steg för att komma in i detta område tillsammans med saker att vara medveten om.

Steg

Hur man blir en optiker. Läs på rollen av en optiker för att se om detta är ett jobb du skulle njuta.
Hur man blir en optiker. Läs på rollen av en optiker för att se om detta är ett jobb du skulle njuta.
 1. 1
  Läs på rollen av en optiker för att se om detta är ett jobb du skulle njuta. Gör lite forskning för att bedöma förekomsten av möjligheter i ditt område, typiska lön varierar, kompetensbristen, förekomsten av deltidsarbete kontra heltidstjänster, etc. Bestäm om denna karriär är för dig.
 2. 2
  Forskning om en licens krävs, och om du behöver för att slutföra en praktikplats för att få praktisk erfarenhet. I vissa stater är allt som krävs en licens för att praktisera.
 3. 3
  Registrera dig för en optiker program. Kontrollera lokala högskolor för kursinformation. Tänk på att du kan behöva flytta till en annan stad för att göra detta, eftersom kurserna inte erbjuds i alla städer.
 4. 4
  Slutför en optiker programmet om det behövs. Kurs arbete omfattar vanligtvis grundläggande okulär vetenskap inklusive optik, anatomi, kontaktlinser och refraktometer.
 5. 5
  Sitt en relevant licensiering examen. Om du vill avstå glasögon och kontaktlinser, kan du behöva sitta separata tentor. Kontrollera din statens regler.
 6. 6
  Sök efter öppna optiker jobb och tillämpas.

Tips

 • Vissa optiker jobb kan vara på deltid. Detta kan vara bra eller dåligt beroende på din synpunkt. Vissa människor kanske bara vill göra detta jobb på lördagar och / eller söndagar för att komplettera sina andra heltidsarbeten.
 • Återförsäljare med glasögon och kontaktlinser butiker lins ger en stor andel av de optiker jobb och är några av de troliga platserna att gälla när du har de nödvändiga kvalifikationerna.
 • En mycket viktig funktion är att säkerställa rätt linser eller kontakter fördelas. Dubbelkolla och trippel-markera rutan för att se till att de expedierade linser eller kontakter matcha patienter recept (Rx) i form av förstoring, krökning, etc.
 • Optiker är en del av hälso-och sjukvård industrin och måste projicera en professionell bild för att vinna förtroende hos kunderna. En snygg, välvårdad utseendet är viktigt när du arbetar med människors hälsa och välbefinnande.
 • Ögonkliniker är en annan möjlig källa till sysselsättning som optiker.
 • Vissa högskolor erbjuder Associate grader och praktisk erfarenhet Optiker.

Varningar

 • Många stater i Europa kräver en licens för att arbeta som optiker. Om det behövs i din stat, se till att du har en Bonafide legitimation.
 • Vissa stater kräver åter licensiera några års mellanrum. Till exempel i Kalifornien, måste en optiker få nytt tillstånd vart tredje år.