Wko

Hur man blir en musikproducent

Har du en annan vision för de låtar du hör på radion? Har du någonsin drömt om att se ditt mästerverk träffa de tio bästa? Läs vidare för att se hur man blir en musikproducent.

Steg

Hur man blir en musikproducent. Överväga att lära ett instrument.
Hur man blir en musikproducent. Överväga att lära ett instrument.

Mastering musiken

 1. 1
  Överväga att lära ett instrument. Du behöver inte vara en virtuos att vara en musikproducent, men träna örat och lära musikteori kommer enormt gynna din karriär. Du bör också försöka att komponera egna låtar, master tempo, eller kanske till och med lära sig att spela från noter, förstå musik från den andra sidan av locket kommer att göra dig mycket bättre rustade för att höra dess fulla potential. Tänk på dessa tre grundläggande instrument:
  • Piano. Förmodligen den mest mångsidiga instrumentet för en producent, att kunna nudel på piano är enorm. Oavsett om du bara försöker arbeta fram ett koncept eller vill ha en viss fras registreras, är ett piano nästan oumbärlig.
  • Guitar. Att lära sig spela gitarr kommer att hjälpa dig att enkelt bygga ut ackord och omedelbart bli relevant för en stor genre av musik: Rock (och dess olika kusiner, barn och barnbarn).
  • Bass. Mycket underskattad men ändå viktigt. Att kunna spela bas kommer att hjälpa dig att leda rytmsektion samt träna mycket grundläggande musikaliska idéer.
 2. 2
  Behärska tekniken. Att skapa och manipulera musik, måste du lära dig att använda en resonansbotten och lika många musik-program för behandling som du kan. Om du inte redan har någon bakgrund inom ljudproduktion, ett bra sequencer-program att börja med är Cubase.
  • Sequencer program som Cakewalk Sonar, Reason och Pro Tools hjälper musikproducenter ordna och justera den musik som de spelar in. Hip-hop och dans producenter kan vilja använda FL Studio, som kan användas för pop liksom.
  • Om du funderar på att producera hip-hop musik, tänka på att investera i en sampler. Den Mpc60, Sp1200, och S950 är populära med "guldålder" hip-hop producenter som Pete Rock och DJ Premier.
 3. 3
  Känna till grunderna för mixning. Vet vad det innebär att blanda ett spår: hur man blandar alla de disparata ljuden samman till ett mellifluous mix.
  • Vet skillnaden mellan "i rutan" och "out of the box". I rutan betyder bara att du blandar enbart på ett datorprogram, ur lådan betyder att du blandar med en resonansbotten och andra icke-datorutrustning för att nå ditt ljud.
  • Vet skillnaden mellan stereo mix och mono. Stereo mixar representerar två olika banor i samma låt, en för det vänstra örat och en för den högra, mono representerar ett enda ljud för spåret.
  • Vet vad du ska skriva i mitten av din mix. Bas gitarr och sång vill oftast att bo i centrum av din mix - inte iväg till någon sida. Andra instrument kan oftast experimenterat med, men bas och sång (för det mesta) fungerar bäst i mitten.
 4. 4
  Bli en student av musik. Ta ditt stipendium på allvar. Musikproducenter är i branschen för att göra musik, ofta med hjälp av andra låtar. Hip-hop producenter i synnerhet, vars jobb det är att ta prover från andra låtar och omarbetningar dem till ett annat slag, måste vara glupska musikstuderande. Om du inte är en student av musik, kommer du snart att du begränsar dig själv i onödan.
 5. 5
  Alltid tänka på vad ljud skulle passa bra ihop. Du jobb som musikproducent är att göra fascinerande, spännande, soul-omskakande musik. Ofta innebär detta att utforska hur olika ljud och olika genrer samverkar.
  • George Martin, den berömda producenten av Beatles, introducerade det som vi nu kallar "World" musik i den populära kanon. Martin hjälpte maska ​​på sitar i frodiga poplåtar. Detta var verkligen öst möte väst.
 6. 6
  Skapa lite musik. Försök att göra vad som känns bäst: Punk, Ska, Rock, Rap, R & B, Country, Funk, Jazz, och liknande. I början, fokusera på att behärska en musikstil. Detta gör att du kan göra ett namn för dig själv i en viss genre innan så småningom flyttar till olika musikstilar. Eftersom de ofta innebär mindre instrumentering, Hip-Hop, R & B, och pop är det enklaste att börja med.
  • Så småningom, försöka med fler genrer. Ju fler genrer du blir flytande, den bredare dina vyer kommer att vara (och ju fler kunder du får). Inte överanstränga dig inte för tidigt, dock. Ha en genre ner pat innan du flyttar till nästa.
 7. 7
  Rework en gammal favorit. Ta en känd låt - helst en som har minimalt konstruerats - och ge den till din egen smak. Vilken typ av potential har det? Hur kan du göra det bättre? Vilka nya vision har du för låten att omvandla det till något helt annat?
  • Gör flera versioner för att få en känsla för möjligheterna. Gör en Reggae version av "The Wall" kanske, eller arbeta en obskyr jazz ställa in en Hip-hop beat. Var inte rädd för att tänka stort här.
 8. 8
  Samarbeta med andra musikproducenter. Samarbeten har producerat några av de mest minnesvärda musiken i kanon. Var inte rädd för att gå upp till en producent som du beundrar och be honom eller henne om de skulle vilja arbeta med dig. Samarbeten lyckas eftersom du kan använda den andra tillverkaren styrkor för att dölja dina svagheter, och förhoppningsvis använda dina egna styrkor för att maskera deras.

Verksamheten att producera

 1. 1
  Starta nätverk. Berätta för din familj och vänner du producerar musik. Skapa visitkort. Inlägg bulletiner runt kvarteret. Om din priserna är rimliga, får du klienter på nolltid. Ladda billigt per timme eller per låt.
  • Det kan vara bra att få fötterna blöta med en vän eller familjemedlem. Har du en kompis som är en stor sångare? En farbror som har en talang för att spela tuba? Framställa dem och hålla exempel på ditt arbete för att visa potentiella kunder. (Kom ihåg att hålla familj och företag separat, dock.)
  • Om inget spännande dyker upp, erbjuder sig att frivilligt dina tjänster att etablera ditt rykte. Det finns inget dåligt med att arbeta gratis, såvida du utnyttjas. En riktigt bra första intryck på en volontär jobb kan även tjäna dig en lönecheck om ditt arbete är för bra för att vara fri.
 2. 2
  Få en praktikplats på ett produktionsbolag. Visst, det är tufft arbete, men du kan få lite ledig tid i en riktig inspelningsstudio. Under tiden kommer du att få vänner i branschen (och ta hem den lönecheck).
  • Börja lågt på totempåle om nödvändigt; poängen är att få din fot i dörren. Ju hårdare du arbetar (och mer glatt du gör det), det troligare att du kommer att vara att få uppmärksamhet.
 3. 3
  Skaffa en utbildning. Ta kvällskurser för att få din examen vid behov. Om musikproduktion inte fungerar, har du något att falla tillbaka på.
 4. 4
  Utnyttja den fantastiska kraften i internet. Det brukade vara så att du var tvungen att knyta personliga kontakter för att få din musik hörd. Du vet, smörjning palmer och erbjudanden bakdörr - sånt. Nu, om du använder Internet adeptly, kan du snabbt göra ett intryck både lokalt och globalt, om det är vad du vill.
  • Sätt din musik upp på en musik webbplats, såsom Bandcamp. Curatera det ursinnigt, bara sätta ditt bästa arbete upp, och hålla din sida (s) lager med nya och annorlunda material för att hålla fansen glada.
  • Använd sociala nätverk för att få uttrycka ute om din musik. Sociala nätverk ger viral framgång till hundratals artister, även om att framgång är kortlivad. Användning - inte missbruka - ditt sociala nätverk med uppdateringar, kampanjer och gratis grejer. De kommer att tacka dig för det.
 5. 5
  Spara upp. Nu när du har kunskap om verksamheten, en stadig inkomstkälla, och en ansenlig kundbas, kan du starta din egen studio. Om dina siktet inställt högre, kanske du flyttar även till en annan stad för att prova på den stora ligan.

Tips

 • Aldrig tror att du är för bra för en kund - eller inte tillräckligt bra. Ta varje kund som ringer eller kommer genom din dörr allvar.

Varningar

 • Du kommer inte få tillräckligt med pengar för att leva på i början, så att hitta ett jobb som kommer att gå ihop och producerar på fritiden.
 • Om du arbetar självständigt, du vet aldrig hur mycket pengar du kommer att göra i ett år: det kan vara 37320€ eller det kan vara 40€.
 • Producenterna gör två saker: musik och uppoffringar.