Wko

Hur man blir en fastighets värderingsman

Fastigheter bedömning är det bästa jobbet i världen. Du kommer att höra det från inte bara värderingsmän, men de som vill bli en värderingsman. Bedöma använder dina personliga färdigheter, färdigheter matematik samt dina färdigheter detektiv i en karriär där de flesta bedömare är sina egna chefer. Det kan också ge dig fri tid att spendera med familjen genom att låta dig ställa dina egna timmar. Men hur du kommer igång? Här är hur.

Steg

Hur man blir en fastighets värderingsman. Först, kolla med din statens Koncessionsnämnden för att se hur du kan få en "praktikant" licens (se nedan för en länk till din statens Koncessionsnämnden.).
Hur man blir en fastighets värderingsman. Först, kolla med din statens Koncessionsnämnden för att se hur du kan få en "praktikant" licens (se nedan för en länk till din statens Koncessionsnämnden.).
 1. 1
  Först, kolla med din statens Koncessionsnämnden för att se hur du kan få en "praktikant" licens (se nedan för en länk till din statens Koncessionsnämnden.) Ta reda på listan med klasser som du måste ta för att komma till detta första steg. Sedan hitta där lokala eller on-line skolor är att ge lektioner för din praktikant licens. Det är möjligt att börja få bedömning erfarenhet innan du hämtar en licens i vissa stater, Kalifornien är en av dem.
 2. 2
  Nästa, arbeta för att få din praktikant licens. Detta görs vanligen genom att ta lektioner och passera ett test, och / eller som har viss erfarenhet av handläggningen. (Varje stat har sina egna kriterier för att erhålla denna licens - kolla med dem).
 3. 3
  Efter att få din praktikant licens, hitta en värderingsman som kan vara din mentor. Du behöver en "tillsyn" värderingsman för att lära dig knepen av handeln och för att hjälpa dig med dina erfarenheter timmar som du behöver för att slutföra. Du kanske behöver två eller flera "övervakar" värderingsmän för att hjälpa dig på din resa. Arbeta med en handledning värderingsman som bor nära dig, eftersom du har att spendera tid med den här personen i verkliga "hands on" erfarenhet. Att hitta en tillsyn värderingsman för att hjälpa dig att vara den tuffaste delen av jobbet, men det kommer att vara värt det. Du behöver en handledare men att skriva allt arbete som praktikant. Du kan också hitta en tillsyn värderingsman innan du hämtar din praktikant licens, som en vän eller släkting som redan är en fungerande värderingsman.
 4. 4
  Få en praktikplats på en fastighets värderingsman kontor. Detta är ett av de bästa sätten att se om du verkligen vill värdera och ta reda på vad bedömningen handlar om.
 5. 5
  Få en praktikplats på en bank. Banker och sparande och lån av alla storlekar anställa trainee värderingsmän som har fått sina praktikplatser licenser direkt från gatan. Det är ett bra sätt att få betalt och få en utbildning på samma gång.
 6. 6
  Network. Gör vad du kan för att arbeta med eller för andra äldre och erfarna trädgårdsanläggare i ditt område. Ge dem ett incitament att anställa dig.
 7. 7
  Hitta ett lån mäklare du kan arbeta med att få arbete. Eftersom de flesta av vårt arbete är för ett banklån, hitta människor som ger lån och prata med dem. En bra relation med ett lån mäklare kommer att gå långt.
 8. 8
  Som trainee kommer din lön vara minimal tills du får din normala tillstånd. Det kan ta flera månader, men håll ut!
 9. 9
  Få din fastighetsförsäljningar licens även om du inte tänker arbeta i försäljningen. Din försäljning licens kan behövas för att få MLS data för dina värderingsmän, och det kan inte skada.
 10. 10
  Komplettera din 150 timmars licens utbildning. Du kommer att krävas för att ta 150 timmar av staten godkänd bedömning licens utbildning, inklusive 15 timmars USPAP kurs.
 11. 11
  Komplettera dina 2.000 timmars praktikant erfarenhet. Du kan inte fylla dessa timmar på mindre än 1 år.
 12. 12
  Ansök om din licens och ta ditt tillstånd testet!

Bli en certifierad bostäder värderingsman

Alla individer som vill bli en Certified Bostäder värderingsman måste klara minst 200 godkända AQB timmars utbildning, få 2500 experience timmar och avlägga en examen som administreras av den jurisdiktion som utfärdar certifieringen.

 • Obs: vissa stater inte accepterar distansutbildning för kvalificerade utbildning kredit.

Bli en certifierad allmän värderingsman

Alla individer som vill bli en certifierad General värderingsman måste klara minst 300 godkända AQB timmars utbildning, få 3000 experience timmar och avlägga en examen som administreras av den jurisdiktion som utfärdar certifieringen.

Tips

 • Att ha ett andra jobb är en bra idé. Många trainee värderingsmän (och ibland även erfarna värderingsmän) kan behöva ta ett andra jobb att gå ihop i dåliga tider.
 • Förbered dig på att arbeta för lite eller inga pengar för en stund. Med din praktikant licens bara ger dig rätt att få din normala tillstånd, vilket kan ta ett tag.
 • Nätverk spelar ingen roll eftersom värderingsmän väljs från en pool. Det är olagligt att välja din egen värderingsman dessa dagar.
 • Sluta inte. Arbeta varje dag på att få din vanliga körkort. Om du övervakar värderingsman inte ger dig något arbete, hitta en annan tillsyn värderingsman.
 • Har pengar att försörja dig medan du har din trainee licens.

Comp kontroller

När du blir en Real Estate Utvärderarens, bör du försöka att inte ge efter för att ge "comp kontroller". Detta kan inte göra alla nöjda, men det finns skäl för detta.

 • En anledning skulle vara det mest uppenbara: Bedömare inte arbeta gratis och är inte provisionsbaserad.
 • Det andra skälet är att comp kontrollen är så starkt missbrukat denna Lånerådgivare kallar en lista över värderingsmän, få högsta comp kontrollen, och för bedömningen av den värderingsman, även om lånet officer vet att hemmet inte är värt det högre beloppet. För att uttrycka det enkelt, anses detta som inteckning bedrägeri.
 • Den tredje anledningen är att de flesta lån officerare kommer inte beställa en bedömning om de inte vet att bedömningen kommer att drabba det värde de behöver för att stänga lånet. Beställa en comp check är ett annat sätt för dem att se om det kommer att drabba det värde som behövs. Enligt bedömning standarder är värderingsmän restriktioner för att utföra värderingstjänster med ett avtal för ett förutbestämt resultat (behövs value). I de flesta fall en värderingsman vet att om comp kontrollen kommer inom området som behövs för lånet officer att stänga lånet, då en bedömning kommer att beställas. Detta ökar trycket på processen från början, vilket är dåligt. Bedömare ska vara opartisk. Det är, trots allt sitt jobb. Om comp kontrollen inte är inom ett intervall, typiskt ett lån officer beställa inte bedömningen. Så vad skulle hända om en värderingsman accepterat en order om comp kontrollen kom inom räckhåll? Tja, de flesta comp kontroller kommer med antagandet (på den del av lånet officer) att det kommer att göra värdet, oavsett vad. Detta antagande är oftast placeras på beställningsformuläret, och genom att acceptera ett uppdrag som sådant bryter bedömning normer och värderingsmän inte kommer att göra det under några omständigheter.
 • Det fjärde skälet är att ge någon typ av värde (även ett intervall av värden) anses vara en bedömning. Detta innebär att comp kontrollen måste uppfylla samtliga bedömning krävs standarder. Uppfylla dessa normer kräver en betydande mängd extra arbete som inte vanligtvis utövas av den typiska värderingsman som utför comp kontroller.

Bedömning skolor

 • Distansutbildning VS. Klassrum
 • Det finns en debatt om huruvida distansutbildning eller mer traditionella klassrummet är mer fördelaktigt. Båda har sina styrkor och svagheter. I slutändan kommer det hela ner till den enskildes behov och inlärningsstilar.
 • Distansutbildning är generellt billigare, snabbare och mer flexibelt. Klasser tas antingen online eller korrespondens via vanlig post. Det stora problemet med distansutbildning är att det inte finns någon lärare att prata med, lite verkliga världen erfarenhet, inte heller mycket vägledning. Att ha en mentor kan verkligen sätta allt som har lärt sig i fokus under distansutbildning och är mycket föreslås.
 • Den mer traditionella klassrummet är bättre för vissa människor. Ökad tillsyn, samtal med riktiga människor, och utveckla relationer med andra studenter kan kompensera för ytterligare tid och avgifter förknippade med klassrumsundervisningen. Även dyrare och stel, klassrumsundervisningen, för vissa är det föredragna inlärningsmiljö.
 • Om du bestämmer dig för att en mer praktisk klassrummet tillvägagångssätt är bäst för dig, har din State Board en förteckning över godkända klasser i ditt område. Om nätet skolgång är att föredra, använd din favorit sökmotor för "bedömning utbildning".
 • Live Webinars - Vill du att älska bekvämligheten av nätet men vill den levande interaktionen i klassrummet? Få det bästa av två världar med levande webbseminarier. Vare sig du letar efter information om en aktuell fråga eller behöver plocka upp några CE krediter för din nästa förnyelse, McKissock och andra EG-leverantörer har en tidsplan för kommande live-webbseminarier som kan vara precis vad du behöver.

Varningar

 • Som en oerfaren värderingsman, kan du skrämmas av inteckning mäklare eller banker som kanske vill du att värdera en fastighet för mer än sitt värde, men när du utvecklar goda kunder detta scenario är mindre troligt.
 • Som att jobba i fastighetsförsäljningar, kan hela fastighetsmarknaden i många marknader vara "fest eller svält". Bedömare gör stora pengar i goda tider men kan inte göra mycket i dåliga tider. Men även i lägre försäljning marknader, bedömningar är nödvändiga för refinansiering.

Citat och källor