Wko

Hur man blir en farmaceutisk säljare

En karriär som farmaceutisk säljare är attraktivt både för lön den erbjuder och för den flexibilitet och möjlighet för tillväxt och framåtskridande. På grund av detta, det är också ett jobb som är i hög efterfrågan, så om du vill lära dig att bli en farmaceutisk säljare, måste du förstå hur man bäst förbereder sig för att tävla mot de många andra kvalificerade kandidater.

Steg

Hur man blir en farmaceutisk säljare. Kvala farmaceutiska försäljare jobb genom att få en examen.
Hur man blir en farmaceutisk säljare. Kvala farmaceutiska försäljare jobb genom att få en examen.
 1. 1
  Kvala farmaceutiska försäljare jobb genom att få en examen. Du behöver minst en fyraårig examen för att kvalificera sig för de flesta farmaceutiska försäljare jobb. Ofta spelar det ingen roll vilket ämne examen är i, men du kan vara mer attraktiva för arbetsgivare med en examen i naturvetenskap. Vissa företag kan även föredra en MBA, eftersom läkemedelsförsäljningen kombinerar vetenskaplig kunskap med affärsmässiga principer.
 2. 2
  Få en CNPR certifikat erbjuds av den nationella sammanslutningen av läkemedelskonsulenter. The NAPRx ® har skapat CNPR ® certifiering Pharmaceutical Sales Training Manual som innehåller allt du behöver veta för att skilja dig från andra kandidater. Även om det för närvarande finns några fristående böcker på marknaden, de jämför inte till den systematiska, tekniska och kvalitetstänkande tillhandahålls av NAPRx ®. När en kandidat har grundligt vår Training Manual, har de möjlighet att schemaläggning för CNPR ® examination. När kandidaten passerar undersökningen, kommer de att tilldelas CNPR ® certifiering.
 3. 3
  försäljningen erfarenheter från andra branscher först. Sedan kan du visa för läkemedelsföretagen att du förstår vad som krävs för att bli en framgångsrik säljare. Det tar mer än en kunskap om naturvetenskap eller medicin för att förstå hur man blir en farmaceutisk säljare, du måste också förstå hur man gör en presentation, hur man ansluter med potentiella kunder och hur vårda en kundrelation när det är etablerat. Oavsett hur stark din akademiska meriter, är en bakgrund inom försäljning definitivt ett plus för att skilja dig från tävlingen. Läkemedelsföretagen föredrar B2B erfarenhet av försäljning över detaljhandeln erfarenhet. Försäljningen upplevelse där du har fungerat som en service account manager klienter under en tidsperiod som kopiator försäljning är särskilt attraktiva för läkemedelsföretagen.
 4. 4
  Kontrollera jobb styrelser för öppna positioner. Det enklaste sättet att hitta en farmaceutisk säljare jobb är helt enkelt att titta på online-platsannonser. Du kan hitta öppna positioner antingen på generella jobbsajter, eller på de specifika för läkemedels-och sjukvård. Många av dessa styrelser är rikstäckande, så oavsett var du bor, eller om du funderar på att flytta, kan du söka efter jobb i ditt område.
 5. 5
  Kontakta läkemedelsföretag för en informell intervju. Du behöver inte vänta tills du ser ett jobb postat börja tillämpa. Du kan enkelt skicka ditt CV till läkemedelsföretag du är intresserad av att arbeta för. De får inte ha några positioner tillgängliga, men å andra sidan, kommer du inte att tävla mot hundratals andra sökande som söker samma jobb.
 6. 6
  Forskningsbaserade läkemedelsföretag innan du intervjun. Eftersom detta är ett mycket konkurrensutsatt område, för att imponera på en potentiell arbetsgivare, måste du visa dem att du har ett fast grepp inte bara om läkemedelsförsäljningen i allmänhet, men också för sitt företags specifik metod och tillvägagångssätt. Identifiera vad som gör detta företag skiljer sig från de hundratals andra framgångsrika läkemedelsföretag där ute. Ta reda på vem deras största kunder är, och vad deras bästsäljande produkter är.
 7. 7
  Var beredd på att fortsätta din träning även efter att du är anställd. Din arbetsgivare kan kräva ytterligare utbildning innan du går ut i fält på egen hand. Detta kan innebära vissa kurser i farmakologi, om du inte redan har det, och skuggning annan anställd under en viss tid innan du börjar närmar kunder på egen hand.