Wko

Hur man blir en aktivist

Aktivister finns människor som ser behovet av förändring, förbättring och motivation i stor skala. De är människor som drivs av passion, angelägna om att dela fakta de vill förstås mer allmänt, och leds av en vision om en bättre framtid. Aktivism är naturligt för vissa, medan det för andra, det är något som tvingats på dem som en följd av särskilda erfarenheter eller på att lära sig om något de passionerat anser behöver förändras.

Oavsett din anledning till att vilja bli en aktivist, har du möjlighet att göra det oavsett din ålder, ditt sätt, eller din bakgrund. Med tron ​​att du kan göra en skillnad och att du har makten att göra något åt ​​ett problem är i centrum för att skapa förändring till det bättre.

Steg

Hur man blir en aktivist. Fastställa vad du kan göra för din sak.
Hur man blir en aktivist. Fastställa vad du kan göra för din sak.
 1. 1
  Fastställa vad du kan göra för din sak. Om du läser detta, det förutsätts att du har hittat något som inspirerar dig till handling. Oavsett om det är moral, politik, den, utbildningssystemet, lokalsamhället trädgården, eller det globala ekonomiska systemet, är det viktigt att förbättra de delar av din aktivism så att du har fokuspunkter och så att det du gör är hanterbar. Naturligtvis, vad du definierar som hanterbar är helt upp till dig, men vara säker på att du har de nödvändiga energi och tid resurser att fullfölja din aktivism i den utsträckning du vill.
  • Fråga dig själv hur mycket tid du har, om du vill göra en liten eller mycket, och hur du känner om att ta olika metoder, exempelvis att helt enkelt prata med andra personer du känner genom att ta itu med hela folkmassor.
  • Även om det är bra att tänka stort, är det också viktigt att tänka småskaligt och gradvis. Stegvis förändring kan vara så viktigt, och ofta mer varaktig, än massiva förändringar som sker snabbt och stör folk i ett stort sätt. Tänk igenom alla möjligheter för långsamt frigöra förändring genom din skola, arbetsplats, samhälle, stad, region, land eller hela världen.
 2. 2
  Källa din passion. Passion kommer ofta från en plötslig insikt som förändrar ditt liv för alltid. Dr Mildred Jefferson minns när hon insåg, "Ja! Jag är mina bröder keeper!" och hon gick vidare till en livstid av Pro-Life aktivism. Och när den insikten slår dig, är det vad som kommer stoke glöden i din aktivism, även vid de lägsta punkterna när man ibland känner för att ge upp.
  • Passion kommer från medvetenhet. När du är medveten om något i världen som du tror behöver lagas, ändra eller se över, kommer att medvetenheten hund du ständigt och få dig att se behovet överallt, vilket ger en känsla av ansvar med det.
  • Alltid tror att du kan göra en skillnad. Det finns enstaka argument som börjar "Hur mycket bra kan en individ göra?" att kollapsa då i en själv-ynklig reträtt in i det hela är för hårt och ta till att bibehålla status quo.. Undvik den typen av förtvivlade tänkande eftersom en engagerad och ihärdig person kan göra en skillnad. Laurie David säger att "lösningen är du" och det är en viktig mantra att tänka på när allt känns överväldigande.
 3. 3
  Var realistisk om dina egna behov. Aktivism kan handla om att ändra tänkandet långsamt snarare än att uppnå den faktiska förändring du vill se. I detta fall är det klokt att förstå möjligheten att under din livstid, kan du vara på framsidan av bara bana väg för eventuell förändring än att se det som faktiskt inträffar. Att förstå detta kan bidra till att lindra en känsla av frustration, doom, och förbittring om din sak.
  Amanda Sussman säger att den allra första frågan en aktivist måste ställa sig är:? "Är du nöjd med strävan efter ett ideal, även om du aldrig att nå det du behöver för att se omedelbara framsteg, även om det är litet, så att du kommer? "Hon föreslår att du måste bestämma om du är en radikal aktivist eller en reformator aktivist. Den radikala aktivisten är någon som behöver fortsätta att driva på för fundamental förändring och kommer att använda sådana medel som, bojkott, alternativa toppmöten, etc., och i allmänhet tenderar att vara försiktig med de människor som sitter i de institutioner som de vill förändras. Å andra sidan, säger hon en reformistisk är glada att arbeta med dem i de institutioner som de skulle vilja ändra på, med hjälp av verktyg för demokrati för att arbeta inom den befintliga strukturen för att tvinga sociala eller politiska framsteg. Men för att komplicera det hela ännu mer, posits professor Anthony Weston då radikal förändring är ofta en inside job! Han påpekar att inte alla delar av systemet kommer att motstå dig och att det finns flera sätt att använda systemet för förändring, "just nu och mitt i bestens". Med dessa teorier om rollen av aktivister i åtanke, göra upp en egen tanke om hur du ska definiera din inställning och om du ändrar inifrån, eller förändring utifrån, och hur det kommer att påverka dina strategier.
  • Naturligtvis förutsätter Sussman strategi du lever i en demokrati. Om du lever med en auktoritär eller totalitär regim, som arbetar med verktyg för att regimen förmodligen inte kommer att få dig någonstans.
 4. 4
  Läs böcker om aktivism. En av de mest inspirerande och hjälpsamma medel för att få mer djupt involverade i aktivism är att läsa i stort sett inom aktivism. I synnerhet, söka böcker skrivna av framstående aktivister som har tips för aktivism som härrör från egen erfarenhet. Böckerna som nämns i denna artikel är en bra start. Läs sedan kraftigt inom sak själv, att både förstå de problem tydligt men också att lära sig om taktik, idéer, erfarenheter, vinster och förluster, och annan nyttig information från dem som redan har varit aktiv i denna sak.
  • Läs böcker om hur man använder och arbetar med media. Denna typ av bok är ovärderlig för att öka din förståelse för hur media fungerar och även för att undvika att vara naiv om dagordningen av representanter för media. Mest av allt, lära sig att arbeta med media. Aktivism hämtar kraft från dess förmåga att utbilda, öka medvetenheten och få folk brinner för en fråga. Även om du kan göra en del av detta på egen hand, särskilt via Internet, är medierna ett ovärderligt verktyg när de används väl. Ta kontakt med folk som vet hur man hantverk pressmeddelanden, skriva en ledare, och kontakta pressen.
  • Känna till lagar, rättsliga, administrativa och rättsliga processer i ditt land och / eller region. Att veta hur man ska åstadkomma förändring av lagar och hur man gör det mesta av den lagstiftande systemet är viktigt för varje aktivist. Självklart, desto mer öppna politiska systemet, desto bättre chanser har du att använda sig av dessa processer, men det anstår varje aktivist att veta dessa processer. Det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att vara beredda att använda dem själv, men det tillåter dig att informera andra om att dessa processer finns och kan användas av dem som är villiga att göra det.
 5. 5
  Välj metod för aktivism. Medan aktivism kan ta hundratals former, närma sig detta som om att utnyttja dina talanger och resurser så gott du kan. Du är i den bästa positionen för att bestämma hur du kan uppnå dina mål som aktivist, tillsammans med den tidsramen, och huruvida eller inte du göra det ensam. Tänk på följande:
  • Vill du jobba solo? Med intåget av online-sändningar i världen, är en enskild aktivist är lättare nu än någonsin, eftersom du kan använda forum, videor, bilder, webbplatser, bloggar, sociala nätverk, och även reklam för att få hela din meddelandehantering. På nedsidan, kan vara den enda person som arbetar med frågan vara ensam, och en hel del arbete. Ibland kan det leda till att du ifrågasätta om du är på rätt spår eller om det är värt att sträva.
  • Vill du arbeta med andra? Du kan gå med i en befintlig grupp eller starta din egen och begäran om kollaboratörer. En av fördelarna med att vara en del av en grupp är den utökade makt, resurser, nätverk, och passion inblandade. Det är också ett utmärkt tillfälle att öva din och att lära sig att arbeta med andra, till färdigheter som inte alltid är lätta perfekt! Du kanske också vill samarbeta löst utan att sätta ihop en permanent struktur, till exempel genom att bjuda in medarbetare att lägga på en grupp blogg eller träffas två gånger om året zine.
  • Hur vill du förmedla ditt budskap? Det handlar om att erkänna vad du är bäst på och vad du vet innerst inne att du kommer att kunna hålla bidra utan att slita ner. Vill du bidra till din sak genom skrivande, undervisning, tala, planera händelser, eller konst? Eller kanske du är bra med hemsida byggnad, blogga, eller podcasts? Utvärdera dina talanger realistiskt, tillsammans med tid och resurser du har tillgängliga.
 6. 6
  Forskning befintliga insatser. De flesta orsaker redan har vissa åtgärder som pågår på lokal, regional, nationell eller internationell nivå. Ta reda på vad som finns nu och var du passar i. En sak som du inte vill göra är att uppfinna hjulet på nytt och göra mer arbete för dig själv eller ännu värre, att blanda ihop saker med din input. Försök hårt för att hålla kontakt med befintliga insatser och överväga om du ska utgöra en del av den eller på något sätt stärka den på ett konstruktivt sätt men oberoende. Fråga dig själv dessa frågor:
  • Vill du arbeta som volontär med eller ingå i styrelsen för en befintlig grupp?
  • Vill du hitta ett betalt arbete med en aktivist organisation?
  • Om du arbetar på lokal nivå, inte en nationell organisation har resurser som du kan använda? Ofta kan du använda resurser från en större organisation för saker som information, juridisk forskning, förslag strategi, och mentorskap.
  • Hur kommer du att skapa eller förbindelser med befintliga aktivistiska organisationer som kommer att gynna båda sätten, och som i slutändan kommer att stödja orsaken i solidaritet?
  • Där du hittar inga befintliga insatser, undvika att se detta som en gigantisk uppgift för oöverstigliga proportioner. Istället, dela upp det i små bitar, och definitivt syftar till att få andra likasinnade människor ombord. Det är lättare nu att vi kan förlita sig på internet för att ansluta enkelt - använd Twitter, Facebook, forum, bloggar, hemsidor och liknande, för att få bollen i rullning.
 7. 7
  Få organiserade! Om du vill starta din egen aktivist grupp, kommer du behöver för att få några engagerade människor samman och skapar en solid handlingsplan. Samla en grupp eller kärna kommitté av människor som är villiga att arbeta på permanent eller tillfällig basis. Bestäm från början vad ditt mål är: Vill du arrangera en rad olika åtgärder för att uppnå ett visst uppnåeligt mål, och sedan upplösa när det är uppnått? Vill du att bilda en permanent grupp som arbetar med olika projekt kring ett visst ämne? Eller vill du bara att arbeta tillsammans för en gemensam åtgärd, till exempel att samordna en protest eller fundraisingansträngning?
  • Skriv upp din grupps mål. Sätt dina mål skriftligen och skissa på ett grundläggande plan som belyser vad du behöver, vad du vill uppnå, och några av de stora stegen som uppenbarligen kommer att bli nödvändigt för att uppnå dina mål.
  • Schema. Regelbundna möten i din kärna utskott och underutskott, om någon, kommer att se till att du kan spåra dina mål och samordna allas ansträngningar mot det gemensamma projektet. Set sammanträdesdatum i god tid och offentliggöra möten kraftigt. Kontrollera att du har en plats reserverad i förväg, oavsett om det är en fysisk plats eller en virtuell mötesplats teknik som konferenssamtal eller ett chattrum. Några möjliga mötesorterna inkluderar skola / klassrum, ett bibliotek, någons hus, parken, kommunala / samhällsbyggande, teen centrum, allaktivitetshus, coffee shop / café, kyrka hall, etc.
 8. 8
  Lär dig att budskapet på ett effektivt. En sak som plågar tid-fattiga, ekonomiskt-tight, och redan överarbetade människor håller på att höra att allt de gör är fel och fruktansvärda. Denna typ av meddelandetjänster är skyldig att göra folk bita budbäraren och sväng höger bort från meddelandet. Som sådan, samtidigt som din passion, också upprätthålla en känsla av artighet, och en grundläggande förståelse för motiverande psykologi. I ett nötskal, tycker ingen som berättade att hur de lever är fel och säkerligen inte du heller. Istället fokuserar på upplysande människor om samhälleliga och individuella metoder som har överlevt sin användbarhet och ge alternativ som är realistiska och kan erhållas. Kom ihåg att när du deltar i aktivism, du är en visionär och som sådan har du en skyldighet att bygga en bild av hur saker och ting kunde vara bättre. Professor Anthony Weston har flera utmärkta förslag i sin bok Hur Re-föreställa sig världen, när det gäller att dela din vision med andra:
  • Har ett jakande syn, en som visar vad du är för, inte bara vad du är emot;
  • Fundera på hur du kan visa folk vad de farhågor är och vad som kan förbättra situationen. Visar är alltid mer kraftfull än att tala om det;
  • Kom ihåg att rädsla är i centrum för mycket motstånd. Rädsla för arbetslöshet och livsstil nedgradering är två särskilda farhågor som driver mycket motstånd mot aktivist meddelandehantering. Om du inte erbjuder alternativ som är livskraftiga, genomförbart och respekt för de människor som kan påverkas, inte bli förvånad om de ditt samtal för förändring;
  • Skapa en hel vision än ett splittrat en. Hur ser du på en framtid där de förändringar du förespråkar för har hänt? Måla den visionen för alla och låt dem föreställa sig i det;
  • Lär dig att tänka utanför lådan. Vänd dina vanliga uppfattningar på huvudet och se hur du kan arbeta med de nya förståelser.
  • Se problemet som lösningen. Detta kan vara den mest utmanande men det är också det mest spännande, kreativt och innovativt förhållningssätt till problem. Gräva i problemets komplexitet och dra ut trådarna som lovar lösningar med lite omfokusering och nytänkande.
 9. 9
  Få meddelandet ut. När du har lärt dig grunderna i jakande motiverande meddelandetjänster tekniker, vara redo att sprida ordet. Det finns så många möjliga publicitet metoder tillgängliga för dig att det är bäst att koncentrera sig på vad du är bra på att göra och vad som passar med din tid och andra resurser. Några förslag för att få publicitet för din sak är:
  • : Skapa en flygare som visar namnet på din organisation, tid / datum du möter, var och exakt vad din organisation gör. Häng flygbladen runt skolan, i grannskapet (men kontrollera först för att se om det finns riktnummer om var offentlig information är tillåtet, du behöver inte vill riskera böter), gemenskap anslagstavlor, inne caféer eller kaféer, etc.
  • Tabell-sit: Se om du kan hyra ett bord, antingen i skolan, universitetet, eller någonstans lokalt, liksom utanför snabbköpet eller i parken. Ha en sign-up lista, info om din organisation och färgrika affischer för att locka folk (och ha gratis grejer är inte en dålig idé heller).
  • Använd webben: Det finns många bra webbplatser för att hitta frivilliga. Publicera exakt vad du behöver online och överväga att kontakta skolor, kyrkor, föreningar student, vänner, familj och samhällsgrupper på nätet för ytterligare stöd.
  • : Det absolut bästa sättet att få folk intresserade av din sak är genom ansikte mot ansikte kontakt. En person är mer benägna att svara, om de känner att de är efterlysta och behövs i en grupp. Den personen kan ställa frågor och få mer information. Så tveka inte att gå fram till flickan läser en tidskrift i kafé-hon kanske letar efter den grupp du börjar.
  • Använd underkommittéer om du har skapat din egen grupp. Om många människor är inblandade i din grupp eller har skrivit på som tillfälliga volontärer, kan det vara till hjälp att bilda underkommittéer. Dessa kan vara användbart för stora grupper som gör flera projekt eller flera åtgärder mot samma mål. Här är några exempel på underkommittéer som du kan behöva för en enda stor verkan som en förmån konsert, välgörenhet ras, eller protestmarsch:
   • PR: Denna underkommitté gör allt kundbearbetning, speciellt precis innan evenemanget. De hanterar också alla annonser som visas på campus eller lokala tidningar eller på radio eller TV. De bokar bord för bord sitter och bidrar till att skapa banderoller och affischer att hänga runt området. De tjänar också som en presskontakt för att trumma upp medias uppmärksamhet kring händelsen.
   • Uppsökande: Denna underkommitté samverka med andra organisationer, lokala företag, och någon som skulle kunna stödja evenemanget genom annonsering, finansiering, in natura donationer av utrymme eller mat, etc.
   • Logistik: Denna underkommitté tar hand om alla praktiska frågor såsom schemaläggning, bokning av artister, hitta nödvändig utrustning och tjänster, att få nödvändiga tillstånd, ordna för parkering, ta hand om mat, etc.
   • Finansiellt: Denna underkommitté håller reda på händelsen budgeten och gör sak allt löper smidigt där pengar är berörda. Uppgifter inkluderar att skapa en budget, betala artister och tjänsteleverantörer, sätta alla händelser priser, ordna för donationer, och identifiera pre-event fundraising behov.
 10. 10
  Räkna. Ändra oroar de flesta människor och kan få dem att reagera på ett sätt som inte alltid är hänsynsfull eller konstruktiv. Det finns olika nivåer av negativitet som du måste vara beredd på, och ha din lyhördhet utarbetas i förväg:
  • Dissent inom orsak: Det är bra att själv fråga och i stället vara upprörd av dem inom orsaken avvikande, försök att undersöka sina skäl närmare. Alltid undrar först om de faktiskt har en poäng och försöka att ompröva din inställning i ljuset av deras missnöje. Detta betyder inte att du måste ändra din inställning om du inte hittar den vill, men det betyder inte att hålla en i slutändan kommer att göra din sak starkare och mer vattentät. Fråga alltid: "Vad kan jag lära mig här?". Förbli egalitära, icke-våldsamma, och fokuserade på orsaken, inte på folket som oliktänkande.
  • Dissent från utanför orsak: Detta är att vänta. Du utmanar status quo.. Du kommer att gå igenom många erfarenheter, inklusive att ha folk ifrågasätter din kunskap / myndighet / fakta / respekt och även ditt förnuft ibland. Håll lugn och hålla en nivå huvudet. Några av oliktänkande är uppenbart motorstopp, och täcker upp taktiken. Andra gånger blir det mer subtila, illvillig och skadlig. Veta när man ska reagera och när för att hålla tyst, och vet när du ska ta med din advokat i.
  • Uttryckt hat, oavsett om orsaken är förstås rätt: Det finns alltid någon som gillar den striden och vara hatisk är ett sätt att höras för de små-minded person. Ren hat och vindictiveness måste behandlas med lugn och omsorg. Om du känner dig hotad på något sätt, få polisen inblandad. Om det är bara ren trots, gör ditt bästa för att ignorera det om du inte är extremt verbalt kvickt, i vilket fall, kan du förmodligen rulla med verbala slag, med omsorg. Men ha i åtanke att de flesta människor kommer att se rent hat för vad det är och ofta, låter den tala för sig själv och inte blanda sig kommer att göra mer än att försöka svara.
 11. 11
  Arbeta inte dig själv i marken. När du är trött, sliten, och på din intelligens slut, det är då aktivism kan bli negativ. Det var då de otäcka tankarna kan krypa in om skyller alla andra för hur världen är inte att vända ut rätt, då du kommer att ha förlorat både ditt perspektiv över motiven bakom människors beteende och du har fallit för att generalisera om allt är dåligt och känsla snarare än kraftfulla.
  • Få massor av vila. Ta pauser från din aktivism och uppdatera dina tankar om var det är på väg.
  • Om du känner besatt, då kanske du är. Lär dig hur man berättar skillnaden mellan besatthet och passion, passionen är en drivkraft som du fortsätta med full medvetenhet medan besatthet är en drivande-in-the-marken kraften ofta eftersträvas utan ingrepp i varför och hur var du är på väg.
  • Om du hittar dig själv att hata människor, knäppa på dem, och tänker mörka, illavarslande tankar om vad du skulle vilja göra en allmän del av befolkningen, ta detta som en varningssignal för att dra sig tillbaka och omvärdera din riktning och syfte.
  • Räkna ner tider. Ibland kommer det att kännas som om alla dina ansträngningar har kommit på skam, eller att saker och ting stagnerar. Något att göra med möter sådana platåer, att veta att förvänta sig och lära sig att rida dem är viktigt. Bryt igenom de stagnerande gånger genom att göra nya associationer och rekombination dina befintliga metoder med nya.
 12. 12
  Reflektera över hur du kan upprätthålla förändring. Även detta skulle kräva en hel artikel i sig, skadar det inte att förstå från början att en bra aktivist kommer att tänka bortom förändringen och in i framtiden där visionen har hänt men sen då? Är det en förändring som behöver ständig tenderar att stötta upp det? Eller är den förändring du söker självgående och riskerar att växa härdig, stark, och en gång på plats? Funderar om detta i förväg kan väl ändra din taktik om du är orolig för att bara få förändring är inte tillräckligt, men att denna förändring måste kunna överleva på egen hand. Professor Anthony Weston hänvisar till ett begrepp "luftig förändring". Som med mycket motståndskraftiga ogräs, rekommenderar han att förändring måste kunna dyka upp var som helst och hålla sig oberoende av andra villkor.
  • Lita på, som Weston säger, "webben är luftig alltför", och med tanke på dess förmåga att hålla den växer upp överallt, vad bättre ställe att tillåta förändring att manifestera och leva på? Han föreslår också något som kan slingra sig över gränserna, som sport, couch surfing, filosofer, för ungdomar, och samhällen visionära av äldste. Fundera på hur du kan se din aktivism kommer sprawl och slå rot, oavsett vad gifter av förtvivlan och rädsla kastas på det.

Tips

 • Var kreativ! Aktivism behöver inte innebära stora evenemang. Bloggare kan vara aktivister genom sitt skrivande, kan lärarna vara aktivister genom att uppmuntra elever att utmana sina övertygelser, kan konstnärer lämna gerillans aktivist konsten runt staden, kan dator-kunniga folks ordna ett e-zine, etc.
 • Överväg att använda varor för ytterligare kapitalanskaffning om din aktivism i form av en stor händelse. Du kan ha gjort t-shirts, göra en baka försäljning, eller sälja relaterade böcker på frågan du behandlar.
 • Lär dig att samla in pengar. Fast det är klart du kan göra aktivism på din egen dime, det finns några typer av aktivism som inte kräver några pengar alls. Konstnärer behöver leveranser, bloggare behöver hosting planer, ensamstående demonstranter behöver tecken. Vissa former av aktivism kanske locka bevilja pengar, om du vet hur man skriver ett förslag.
 • Stark organisation uppifrån och ner (eller nerifrån och upp) kommer att se till att allt löper smidigt. Glöm inte att dokumentera dina steg, justera dina planer med tiden, och kommunicera ofta.
 • När du arbetar med andra, ta hänsyn till behoven i gruppen. Var villig att kompromissa om detaljerna, om inte på dina kärnvärden.

Varningar

 • Var medveten om konsekvenserna om du planerar att delta i aktiviteter av civil olydnad. Bär en advokat visitkort om du tror att du kan bli arresterad. I Europa, gör ACLU hålkort för detta ändamål.
 • Se upp för diskriminering inom aktivist kretsar. Tyvärr är det alltför vanligt att individer som kämpar för en fråga kommer att verka från en position privilegium på en annan. Exempel på detta är sexism i en homosexuell rättigheter grupp och rasism bland vita feminists.Never tillåter rasism, sexism, kvinnohat, homofobi, ableism, etc. för att utveckla okontrollerat i en grupp. Håll andras behov i åtanke, och lyssna med ett öppet sinne för problem du hade inte tänkt. Gör dina evenemang tillgängliga och läsa på hur man skapar en säker plats om du inte är bekant med detta begrepp.

Saker du behöver

 • Bakgrundsinformation om orsaken
 • Aktivism böcker
 • Resurser (tid, pengar, varor)
 • Tillgång till Internet