Wko

Hur man blir en administrativ assistent

Denna artikel beskriver de olika stegen i att få ett kontorsjobb.

Steg

Hur man blir en administrativ assistent. Lär dig grundläggande färdigheter, en lägsta skrivhastighet på 40wpm krävs vanligtvis.
Hur man blir en administrativ assistent. Lär dig grundläggande färdigheter, en lägsta skrivhastighet på 40wpm krävs vanligtvis.
 1. 1
  Lär dig grundläggande färdigheter, en lägsta skrivhastighet på 40wpm krävs vanligtvis.
 2. 2
  Öva dina skrivfärdigheter medan jobb-sökning. Ditt arbete bör prydligt anges. Det bör också vara fri från fel och skrivfel.
 3. 3
  Filing bildar en stor del av de flesta admin positioner. Noggrannhet är viktigt som arkiverats fel papper kan vara förlorad för alltid.
 4. 4
  Öva din telefon teknik. Du förväntas att tala artigt till uppringare och ta korrekta meddelanden.
 5. 5
  Varje kontor har en kopiator, om du aldrig har använt ett försök att öva på en i ditt lokala bibliotek. Mer än troligt att du kommer att använda kopieringsapparaten varje dag på jobbet.
 6. 6
  Fax maskiner är enkla att använda så länge som de underhålls på rätt sätt. Du måste se till att faxen alltid levereras med adekvat papper och toner. Eftersläpningar kan bygga upp om meddelanden försöker komma igenom och det finns inget papper kvar.
 7. 7
  Vissa kontor använder frankeringsmaskiner för sin post / post. De är enkla att använda men se till att aktuell och korrekt porto tas upp på maskinen i början av dagen.
 8. 8
  Lär dig att prioritera arbetsbelastning. Vissa dagar kommer att vara väldigt upptagen och jobb som arkivering och gå ut för att köpa kaffet kanske måste vänta tills nästa dag eller delegeras till någon annan.
 9. 9
  Glöm inte att skriva upp en meritförteckning när du börjar söka jobb. Om du är osäker finns det webbplatser med CV-mallar du kan kopiera.
 10. 10
  Titta i tidningarna för jobbet.
 11. 11
  Registrera dig med online-byråer.
 12. 12
  Söka jobb.
 13. 13
  Admin arbete betalar inte alltid bra, men det kan ge värdefulla erfarenheter. I vissa fall kan det ge dig en fot i dörren med en organisation du skulle innerligt älska att arbeta för.

Tips

 • Läs böcker om admin färdigheter. Det bör finnas gott på ditt lokala bibliotek.
 • Fortsätt att försöka. Det finns gott om lediga jobb.
 • Prata med människor som redan arbetar som administratörer. Fråga dem hur en typisk dag ser ut.
 • Öva dina kunskaper samtidigt söka jobb.

Varningar

 • Kontorsarbete kan vara tråkigt, speciellt på långsamma dagar.
 • Det kan också vara stressande med snäva tidsramar och hög arbetsbelastning.
 • Administrativa assistenter är under uppskattat på arbetsplatsen och det beröm de får från högsta ledningen är minimal jämfört med andra avdelningar som försäljning som genererar pengar till företaget.