Wko

Hur man anpassar en råttfälla bil för hastighet

Det är dags att tävla om att råttfällebil, och du vill att din att vara den snabbaste? Då är detta rätt artikel för dig! Kom ihåg att om du väljer hastighet, kommer bilen att gå en kortare sträcka, men det kommer att gå fortare. Om du vill att din bil att gå längst, läs Anpassa en råttfälla bil för distans.

Steg

Hur man anpassar en råttfälla bil för hastighet. Använd lim när du behöver fästa något.
Hur man anpassar en råttfälla bil för hastighet. Använd lim när du behöver fästa något.
 1. 1
  Däcket: du vill minska i vikt, vilket kommer att minska rullfriktion med marken. Trimma däck ner så det är storleken på råttfälla innan du använder lim för att fästa musfälla till däck. Vid limning ner däcket, sätta den så nära bakhjulen som det kan vara utan att röra.
 2. 2
  Använd lim när du behöver fästa något. Tejp kan användas också, men lim är smidigare och väger mindre. Vad du än gör, använd inte metall skruvar, de bara lägger vikt!
 3. 3
  För hävarmen: trimma ner det så att det är slut är bara på bakaxeln. Det kommer förmodligen att bli mycket kort, vilket är bra - den kortare det är desto bättre. Det bör vara antingen samma storlek eller något mindre än bakhjulen. De bakre hjulen skall vara så liten som möjligt, och den bakre axeln bör vara så stor som möjligt. Du kanske vill att linda tejp runt insidan av den där strängen kommer vinden att lägga hastighet (bra sträng grepp). Gammal CD gör bra hjul eftersom de är tunna och skapa mindre friktion.

Tips

 • Hjul-till-axel-förhållande för hastighet, använd små hjul och en stor axel.
 • Tröghet Hur mycket energi tar det att få bilen igång? En lättare bil kräver mindre. Sänk massan av bilen för bästa hastighet.
 • Betygsätt energi frisättning Om energin frigörs snabbt, är den effekt som används på en gång, och bilen kommer att färdas snabbare. Ett sätt att påskynda denna frigörelse av energi är att förkorta hävarmen. En kort arm reser en kort sträcka (snabbt) men tillåter färre wraps av snöre runt axeln. Bilen kommer att gå fort, men inte långt.
 • Friction Minimera friktion på axeln genom att minimera arean kontaktytan. En tunn stål fäste användes i detta exempel. Först ett hål borras genom ett träblock användes för att hålla axeln. Detta övergavs eftersom den större ytan gör att bilen att använda energi att övervinna friktionen i stället resa framåt.
 • Traction Detta är vad du kallar friktion när det används till din fördel. Friktion bör maximeras vid behov (där strängen lindas runt axeln och där hjulen i kontakt med golvet). Slipping sträng eller hjul är lika bortkastad energi.

Varningar

 • Detta är för hastighet, inte avstånd. Bli inte förvånad om det inte går väldigt långt!