Wko

Hur kan man vara en inspirerande lärare

Denna artikel kommer att visa att alla lärare kan vara inspirerande. Inspiration, per definition innebär: Talan eller makt att flytta intellektet eller känslor.

Steg

Hur kan man vara en inspirerande lärare. Kom ihåg att dina elever är individer.
Hur kan man vara en inspirerande lärare. Kom ihåg att dina elever är individer.
 1. 1
  Ha empati. Förmodligen den största kvalitet en lärare kan ha. Att skapa empati handlar om att binda med dina elever. Cry med dem, skratta med dem. Försök att vara på deras våglängd. Lär känna sina känslor och förstå sina känslor. Ungdomar är lätt stressad och ibland under stor press, men allt du kan se är ilska, aggression, dålig attityd eller otålighet. Vid denna tid du behöver för att vara medkännande och förstå en del dåliga saker som händer i deras liv. Sök efter den riktiga personen under och när du hittar dem så öppnas de upp till dig.
 2. 2
  Utveckla en positiv mental attityd. Lärarna är människa som alla andra, men kan den stressiga arbeta med unga människor, särskilt de med attitydmässiga och beteendemässiga problem ibland bli enorma. Detta är den tid du behöver för att vara stark. För att hålla ett leende på ditt ansikte när det blir tufft. För att se den ljusa sidan av saken. För att försöka hitta det positiva i varje negativ situation. Att vara filosofisk. Varför? Eftersom din attityd är smittsam. Du kan välja att sätta ett ljus i ditt klassrum eller kasta en skugga.
 3. 3
  "Väx" dina Talfärdigheter. Varje bra lärare är en stor talare. Om du kan hålla dina elever fokuserade och intresserade bara genom att prata med dem då du gör ett bra jobb. När var sista gången du pratade om något och man kunde höra en knappnål falla? "Bara prata med dem: med hjälp av passion, känslor, bra ögonkontakt, animerad kroppsspråk, röst modulering och känsla. Prata med övertygelse. Tro på vad du säger. Ta dina elever på en underbar resa varje dag.
 4. 4
  Visa. Respektera varje människa som är i ditt klassrum. Prata med dem som du skulle prata med dina närmaste vänner. Ingen är viktigare här i världen än någon annan. En stor inspirera lärare är en människa som respekterar alla oavsett deras attityd, färg, religion, trosbekännelse eller land. Var och en av dina elever har en plats på denna jord. Du kan hjälpa dem att göra en positiv inverkan på det också. Du har makten att förändra sina liv. Lagen om ömsesidighet (du skördar vad du sår) kommer att säkerställa att den respekt du ger ut kommer tillbaka till dig hundrafalt.
 5. 5
  Kom ihåg att dina elever är individer. Vet dina elever inne och ute. Plocka inte på belöning / straff för alla elever, eftersom de alla är olika individer. Prata med dina elever och vara delaktiga i deras liv. Använd olika undervisningsmetoder och strategier i klassrummet, eftersom alla lär sig på olika sätt. Har alternativ för stora projekt eller presentationer i din klass. Viktigast, låt dina elever vara kreativ, inte begränsa dem. Också, inte döma dem. Har du inte dina egna tankar om dem innan de går i ditt rum, eller efter att de lämnar. Leta efter djupare mening bakom åtgärder, i stället för att bli arg eller upprörd.
 6. 6
  Vet att undervisningen är ett ädelt yrke. Dagen en lärare inser att de har fått en stor gåva - makt att förändra liv, är dagen en inspirerande lärare är född. Du har ett val att antingen tro att du är en medioker lärare undervisar ett tråkigt ämne till tråkiga ungar. Eller, som en människa att hjälpa andra människor att förverkliga sin fulla potential och gå vidare och göra en positiv skillnad i deras värld. Dina föreställningar skapar din värld.

Tips

 • Var annorlunda
 • Vara kärleksfull
 • Vara till hjälp
 • Vara förstående
 • HA TÅLAMOD
 • Vara humoristisk
 • Be Kind
 • Var respektfull
 • Bara vara den allra bästa människan du kan vara
 • Var Rättvis men eleverna disciplin, kommer detta att hjälpa dig att få respekt, samt hjälpa din undervisning bli mer minnesvärd / inspirerande.

Varningar

 • Var inte en barnlek när undervisningen. Eleverna kanske tycker om dig, men de kommer inte ihåg vad du säger efter kursen är över.