Wko

Hur kan man vara en flygledare

Flygledare göra mer än att tala om för kapten Oveur vilken vektor han tilldelats. De berättar piloter som landningsbanor till taxi och ta bort från, spåra positionen för flygplan i luften och relä rapporter från National Weather Service till piloter. De flesta flygledare arbetar för Federal Aviation Administration (FAA), även om en del arbete för Department of Defense (DOD) och individuella grenar av militären, medan en del arbete för privata flygkontrolltjänst företag i kontroll torn inte relaterade till FAA. Arbetet med en flygledare är ofta spänd och stressande, men om du vill bli en, här är vad du behöver veta.

Steg

Hur kan man vara en flygledare. Inte vara äldre än 30 om du är ny till yrket.
Hur kan man vara en flygledare. Inte vara äldre än 30 om du är ny till yrket.
 1. 1
  Inte vara äldre än 30 om du är ny till yrket. Personer med tidigare erfarenhet som en flygledare kan åter komma in i yrket om de är 31 eller äldre, om de har tidigare erfarenhet som en flygledare innan de vände 31. DOD kommer att anställa civila flygledare över 30, men kommer att FAA inte utbilda människor utan tidigare erfarenhet som är äldre än 30.
  • Åldern Kravet grundades på grund av studier som visar att förmågan att bemästra de färdigheter som krävs för att vara en flygledare avtar med åldern.
  • Militära flygledare kan gå till jobbet för FAA om de FAA-certifierade och har pension från militären på eller efter September 17, 1999 och är inte äldre än 56. De ges inledande 10-års utnämningar som skall beaktas för positioner med FAA, som kan förnyas i 5 år i taget tills de blir 56.
  • Civila flygledare som arbetar för försvarsdepartementet kan också överföra till FAA, förutsatt att de var 30 år eller yngre när de anlitas av DOD.
  • Flygledare som tillhörde PATCO kan återväljas-hire, förutsatt att de väljer en stat som ska hyras in, om de arbetade i en luft-terminal eller en regional trafikledningen om de arbetade i en driftcentral. Patco styrenheter som certifierats både en terminal och en ledningscentral kan välja både en stat och en ledningscentral.
 2. 2
  Vara ett Europa medborgare. FAA accepterar endast medborgare i Europa för sina utbildningsprogram.
 3. 3
  Möt utbildning och erfarenhet krav. Du kan kvalificera sig för att bli en flygledare för FAA om du uppfyller något av följande krav:
  • Ha en kontinuerlig års erfarenhet som en civil eller militär flygledare.
  • Har 3 års arbetslivserfarenhet, en kandidatexamen eller någon likvärdig kombination av praktik och college-studien. FAA anser ett år på college, 30 termin timmar eller 45 timmar kvartalet, motsvarande 9 månaders arbete. Din erfarenhet och kurser bör vara av en art som visar att du kan hantera uppgifter som en flygledare.
  • Slutför FAA: s Air Traffic-Collegiate Training Initiative (AT-CTI) 2 - eller 4-årig utbildning och få en officiell rekommendation från skola vars program du gick. Mer information om programmet finns tillgängligt från FAA på http://www.faa.gov/about/office_org/headquarters_offices/ahr/jobs_careers/occupations/atc/at-cti/.
 4. 4
  Passera en fysisk undersökning och drog screening. Du måste kunna hantera de fysiska påfrestningarna i att vara en flygledare, inklusive med normalt färgseende. När anlitade, måste du ha en årlig fysisk och läkemedel skärm för att försäkra att du fortfarande passar för jobbet.
  • FAA gör anställa funktionshindrade veteraner, förutsatt att deras funktionsnedsättning är sådana att de inte stör deras förmåga att arbeta som flygledare.
 5. 5
  Passera en säkerhetsprövning.
 6. 6
  Passera faa skriftliga prov och intervju. Om du inte har tidigare erfarenhet som en flygledare, måste du gå igenom FAA: s tester och intervjuer. Du ansöker ta testet när de FAA inlägg öppen reklam för luft-specialister trafikkontroll. När det finns fler sökande än provning slots, de sökande som valts ut slumpvis. Om du avslutat en AT-CTI-program och blev inte väljas när du först ansökt om att testet får du prioritet för nästa test session förutsatt att du fortfarande uppfyller de övriga kraven.
  • Det skriftliga provet är en heltäckande, dator-administrerat test som avser att utvärdera din förmåga att lära sig att vara en flygledare. Det tar ungefär 8 timmar.
  • Intervjun är utformad för att utvärdera sökande på deras uppmärksamhet, balans, diktion och förmåga att ge instruktioner i så få ord som möjligt. Kandidater utvärderas också för sin förmåga att hantera stora mängder information och att fatta snabba beslut.
 7. 7
  Examen från FAA academy. FAA Academy, som ligger i Oklahoma City utbildar de som klarar testet för 12 veckor i grunderna i att vara en flygledare. Kurser inkluderar FAA regler, luftvägarna systemet, hur olika flygplan utföra och användning av utrustning på jobbet. De som utexaminerades från AT-CTI-program kan gå förbi de första fem veckorna av akademin.
 8. 8
  Bli certifierad som en flygledare. FAA Academy utexaminerade tilldelas en anläggning där de arbetar som "utvecklings controllers" under överinseende av erfarna flygledare. Nya styrenheter kan räkna med att bli certifierade inom 2 till 4 år, beroende på deras prestanda och tillgängligheten av anläggningen personalen att utbilda dem, medan regulatorer med tidigare erfarenhet brukar ta mindre tid att tjäna FAA-certifiering.
  • När certifierade, du omfattas halvårsmöten recensioner av din prestation.

Tips

Varningar

 • Även flygledare arbetar en grundläggande 40-timmarsvecka och FAA centra de arbetar på fungerar 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Således, övertid är en frekvent del av jobbet, som är roterande skift.

Du förväntas arbeta nätter, helger och paketresor.