Wko

Hur kan man vara en filmkritiker

Detta är en artikel om hur man skriver en recension av en film, inte om hur man hittar ett jobb som professionell kritiker.

Att vara en filmkritiker, måste du förstå konsten i filmer och se bortom än den vanliga publiken ser. För att åstadkomma detta, måste du titta på filmer som är konsten och praxis att skriva om dem, och sedan titta på storfilmer med olika ögon.

Steg

Hur kan man vara en filmkritiker. Var medveten om att alla filmer har en hjälte, som kommer att vara huvudpersonen, och en fiende.
Hur kan man vara en filmkritiker. Var medveten om att alla filmer har en hjälte, som kommer att vara huvudpersonen, och en fiende.
 1. 1
  Var medveten om att alla filmer har en hjälte, som kommer att vara huvudpersonen, och en fiende. Fienden kan vara ett annat tecken, objekt eller situation. Analysera hjälten och fienden och hur historien utvecklas kring dem. Är de lika? Är de annorlunda? Har de båda vill samma sak? Varför hatar de varandra? Vilka är deras bakgrund berättelser?
 2. 2
  Hitta färgschema. De flesta filmer kommer att ha ett färgschema för att definiera känslor, karaktär tillväxt, personligheter eller platser. Förstå innebörden av färg och att färgen i många fall är en metafor för något annat.
 3. 3
  Imply vad budskapet var regissören försöker skicka i att välja en viss färg. Skriv om vad du tycker om att använda färg.
 4. 4
  Var uppmärksam på musiken. Musik och ljud används också för att definiera karaktärens känslor och tillväxt. Det också "sätter stämningen" och låter dig veta hur man känner om följande scen.
 5. 5
  Titta på kamerans rörelser i varje scen och belysning. Vad är budskapet du får från take och belysning? Är huvudpersonen i kärlek? Eller är det någon som följer honom eller henne?
 6. 6
  Ta reda på vilken typ av berättelse det är. Har timing gå regelbundet (tidigare, nuvarande, tidigare), cirkulärt (nuvarande, tidigare, nuvarande), bakåt (framtida, nuvarande, tidigare) eller på något annat sätt? Gör tidpunkten filmen bättre eller sämre? Är det att gå för fort eller för långsamt?
 7. 7
  Skriv om de olika känslor du kände under filmen.
 8. 8
  Skriv om vad filmens budskap är.
 9. 9
  Skriv om kostymerna, deras färgscheman och var de lämpliga för karaktärerna
 10. 10
  Var alla de aktörer som är förenliga med deras delar? Var deras prestanda övertygande? Var någon av dem särskilt bra eller fruktansvärt dåligt? Med andra ord, köpte du den?
 11. 11
  Med alla dessa hänsyn, skriv din recension av filmen. Skriva om, om det var avant grade eller samma historia som alltid. Var det original eller dum? Var det saknas eller över toppen?
 12. 12
  Gradera det!

Tips

 • Titta på en massa filmer, och en hel del bra filmer. Titta på klassiska filmer, oberoende filmer, utländska filmer, komedier, drama, kortfilmer, animerade filmer, något som du kan få tag på.
 • Läs berättelserna bakom filmerna.
 • Om du gillade en viss film, hitta filmer från samma regissör.
 • Engagera dig i en film klubb på nätet eller på ditt kvarter, community college, arbete eller något annat. Om du inte kan hitta en, starta din egen! Allt du behöver är en DVD-spelare och en TV och alla du bjuder. Ju fler människor, desto bättre. Diskutera synen på de filmer och använda den på dina egna recensioner.
 • Läs filmrecensioner och om andra filmkritiker och hur de började att komma in i verksamheten.
 • Några bra filmer att se är: Citizen Kane, Casablanca, När vi var krigare, A Clockwork Orange, Pulp Fiction, Clerks, Amelie, Sin City, De 400 slagen, Psycho, Taxi Driver, Allt om min mamma, All About Eve, kung Kong, Singin 'in the Rain, It'sa Wonderful Life, Goodfellas, Gudfadern, Schindlers List, Pans Labyrint och Hitta Nemo.
 • Du kanske vill komma åtminstone i någon film och eller skrivkurs.
 • Beroende på hur mycket du vill bli filmkritiker, överväga att studera film, engelska eller journalistik.

Varningar

 • Du vet inte allt, så vara så objektiv som möjligt och forskning om filmen så mycket du kan innan du förklara det ett misslyckande bara för att du inte gillar det.
 • Som filmkritiker betyder inte att säga alla filmer är dåliga.
 • Om du inte gillar att titta på Classic, oberoende eller utländska filmer, kanske du vill överväga att göra något annat, eftersom filmkritiker är konstkritiker och måste titta på något och analysera det så opartiskt som möjligt.
 • När du börjar inse alla detaljer om filmen, kanske du hittar inte mycket av de nya filmerna som underhållande.
 • Ju mer du förstår konsten av filmer, desto mindre kommer du gillar den nya Hollywood-filmer.

Saker du behöver

 • Filmer
 • DVD
 • TV
 • Kriterier