Wko

Hur kan man vara diplomatisk

Att vara diplomatisk är också ibland kallas att hålla dina åsikter för dig själv eller att vara en folk-pleaser, men diplomati betyder inte nödvändigtvis inte uttrycka dina åsikter eller göra dig hörd. Att vara diplomatiska medel för att utvärdera en situation innan du talar eller agerar och att ta det bästa tillvägagångssättet utan att vara alltför djärvt eller fet. Det tar förmågan att tolka saker, lite finess, och att veta hur och vad man ska säga för att vara diplomatisk. Medan diplomati kan vara svårt i vissa situationer, särskilt i dem som påverkar dig personligen eller som involverar något du känner starkt för, några grundläggande tips och påminnelser kan göra det enkelt att vara diplomatisk i vardagliga livssituationer.

Steg

Hur kan man vara diplomatisk. Tänk innan du agerar.
Hur kan man vara diplomatisk. Tänk innan du agerar.
 1. 1
  Tänk innan du agerar. Även om du är arg eller känner kränkt, tar en sekund att andas och tänka igenom saker innan du säger eller gör något. Om du måste, tror faktiskt, "Andas!" i ditt huvud för att hålla dig lugn. Det kan verka svårt, men att ta det extra sekund för att utvärdera situationen kommer att hålla dig från att verka hetlevrade eller förmätet.
  • Det är särskilt viktigt om du är i en offentlig situation, som att ta itu med en oförskämd säljare i ett detaljhandeln inställning eller försöka ta upp frågan om en oregerlig barn som är störa din måltid från nästa bord på en upptagen restaurang.
 2. 2
  Fokusera på de faktiska förhållandena. Ta en stund att ta ett steg tillbaka och utvärdera situationen objektivt och bedöma fakta innan du utan även dina känslor.
 3. 3
  Använd avgörande språk. Tala tydligt på ett enkelt språk så att den person eller de personer du behandlar inte missförstå dina poäng.
 4. 4
  Vara icke-konfronterande. Det är okej att vara påstridig, och självsäkerhet kan även hjälpa dig att få dina diplomatiska poäng hörd, men undvika formuleringar som kunde höras som konfronterande eller alltför aggressiv.
  • Försök att bara säga, "Nej" istället för att säga, "Det finns inget sätt..." eller, "You got att vara skojar".
 5. 5
  Undvik starkt känslomässiga situationer. Om du är inblandad i en diskussion som redan är känslomässigt laddad eller argumenterande, att dina försök att vara diplomatisk går ohörda. Försök igen senare.
  • Föreslå till parterna att alla tar en paus och återgå till samtalet i fem minuter när lugnet har återvänt.
  • Erbjud dig att förmedla en diskussion när alla har avslappnad och svalnat. Att vara en medlare kommer tillåta dig att vara diplomatisk med alla inblandade utan någon känsla av att du tar sidor.
 6. 6
  Vägra att avbrytas.
  • Artigt be att personen avbryter du tillåter dig att avsluta din tanke och fortsätt med ert uttalande.
  • Be dem att fortsätta sina tankar när du är klar.
 7. 7
  Välj en diplomatisk hållning.
  • Använd neutralt kroppsspråk för att få ditt diplomatiska punkt över. Ser andra människor rakt i ögonen när man talar och använda en lugn röst.
  • Relax några delar av din kropp som kan bli spänd under påstridig diskussioner, som dina händer, axlar och bryn.
  • Undvik att vifta med händerna när du pratar som detta kan ses som aggressivt eller störande.
  • Tro inte att du måste le eller skratta varannan sekund för att vara diplomatisk. Att vara alltför vänlig gör du verkar skämtsam och dina kollegor kommer att ta dig på mindre allvar.
 8. 8
  Stand Your Ground.
  • Att vara diplomatiska medel som står upp för dig själv, så gör det. Vara fast i dina svar och åsikter och stå för dem.

Tips

 • Många bra böcker med tips på diplomati. Du kan försöka att läsa så många du kan för att lära sig denna viktiga färdighet. "Hur man vinner vänner och folk Influence", skriven av Dale Carnegie, erbjuder en hel del goda råd om detta ämne.
 • Övning ger färdighet. Du bör öva diplomati överallt.
 • Öva diplomati med din vän.

Varningar

 • Var försiktig med användandet av ordet "Nej" Du bör försöka att lyssna väl till andra perspektiv och samtycker till att du förstår deras synpunkt, men inte nödvändigtvis överens med vad de sagt.