Wko

Hur kan man kontrollera om ett företag är äkta

Scams är en olycklig aspekt av livet. Ett företag kan se äkta, men i verkligheten, kan det visa sig vara en bluff. Lyckligtvis finns det några saker som kan kasta upp en röd flagga, och bidra till att förhindra dig från att falla för en.

Steg

Hur kan man kontrollera om ett företag är äkta. Kolla hemsidan för ett legitimt telefonnummer och adress.
Hur kan man kontrollera om ett företag är äkta. Kolla hemsidan för ett legitimt telefonnummer och adress.
 1. 1
  Kolla hemsidan för ett legitimt telefonnummer och adress. Detta är bara ett tecken på att det är en äkta företag. Om det inte finns något sätt att kontakta detta företag offline, kan det vara en röd flagga. Eftersom e-post och domännamn är lätt att få, att ha en e-postadress är inte lika tillförlitligt som offline kontaktinformation.
 2. 2
  Leta efter villkoren. Legitima företag kommer nästan alltid fråga om användning eller villkor. Om de har termer, läs igenom dem noga för saker som låter misstänkta.
 3. 3
  Fundera över hur de tar emot betalningar. Om de bara emot betalningar via osäkra eller skumma åtgärder, skulle det vara en röd flagga. PayPal är ofta som en säker metod. Titta in betalningssätt som gör att du kan få dina pengar tillbaka om saker går surt.
 4. 4
  Sätta företaget namn i Google. Du kan slå upp några recensioner eller information om huruvida företaget är en bluff eller inte. Om du inte ser någonting, prova "Företagsnamn bluff" och se om resultaten dyker upp på det sättet.
 5. 5
  Kontrollera registreringsuppgifter för företagets hemsida. Du kan ibland hitta namn och information för den person som registrerat hemsidan, där du kanske vill använda för ytterligare forskning. Något du kanske vill titta på är när webbplatsen skapades och när det löper ut. Om det var bara skapat nyligen och snart upphör att gälla, kan det tyda på webbplatsen är ett tillfälligt skydd för en bluff.
 6. 6
  Kontrollera better business bureau. Avsaknad av en notering innebär inte automatiskt att det är en bluff, men det kan finnas en notering och det kan ha recensioner som anger att det är.
 7. 7
  Leta efter en lista med statssekreteraren och / eller FEIN nummer. En notering visar att de sannolikt ansedda som ett företag.
  • Likaså, om företaget är baserat i Australien, bör de ha ett ABN antal, vilket kan kontrolleras genom: Business.gov.au. I vissa fall har företag utan en australiensiska skattemyndigheten kan kompatibel Skatt faktura tillåta konsumenten att lagligt undanhålla moms på 46,5%.
 8. 8
  Bläddra deras hemsida för avvikelser och professionalism. Om en webbplats säger en sak på ett ställe, och sedan motsäger sig själv i en annan plats, det är en röd flagga att verksamheten inte är samordnade och kan vara en bluff som hastigt kastades tillsammans. Om det är oprofessionellt (finns t.ex. stulna bilder och många stavfel), visar att denna lilla tanke eller vård sattes in på webbplatsen.

Tips

 • Om du tittar på ett företag som drivs hemifrån, eller om det är ett riktigt litet företag, kan de inte ha företagsuppgifter eller långvariga domäner. Vissa människor har inte råd att betala för dem ovanpå andra kostnader i näringsverksamhet.
 • När du tittar upp recensioner, vara smart om vars recensioner du litar på. Vissa människor följer inte alla de riktningar de skulle, eller missförstår produkten eller termer, och sedan klaga trots att det var deras misstag.
 • Vissa värdar hålla informationen för domänen ägaren privat. Detta betyder inte nödvändigtvis att det är en bluff.

Varningar

 • Var försiktig med din information. Ger inte någon mer än nödvändigt, och använda sunt förnuft när man ger ut. Om du inte känner dig 100% säker på att företaget är äkta, och sedan hitta en annan! Med personlig information som kan förstöra ditt liv, är det bättre att vara säker än ledsen.
 • Vissa verktyg kanske inte är tillgängliga för saker utanför Europa.
 • Om det låter för bra för att vara sant, antar att det är.