Wko

Hur kan man förhindra plånbok rycka

Med semester närmar sig, kommer köpcentra och stormarknader bli mer trångt än vid någon annan tidpunkt. Stämningen är festlig. Dina tankar är på vad du ska köpa, oavsett om det är mat för familjens och vänner "partier, eller gåvor att ge för födelsedagar eller jul. Lämnar din vakt kan öppna dörren för handväska Snatchers, som ser ett enkelt sätt att ta en väska dinglande från en axel. De tar tag och köra innan du ens har tid att inse att din plånbok just har blivit stulen. Men det finns försiktighetsåtgärder man kan vidta för att motverka handväska Snatchers.

Steg

Hur kan man förhindra plånbok rycka. Lämna din plånbok hemma.
Hur kan man förhindra plånbok rycka. Lämna din plånbok hemma.
 1. 1
  Lämna din plånbok hemma. Bär nödvändiga poster (ID och pengar) i en plånbok, undangömt säkert i fickan. Om du inte har fickor och / eller det finns fler objekt du föredrar att bära, såsom smink, nycklar och telefon, överväga att sätta dem i en påse som sveper runt magen och kan vara dolda, eller en ryggsäck fastspänd runt båda axlarna så att den inte lätt kan ryckas.
 2. 2
  Ta bara det du behöver. Bär inte något mer kontanter eller kreditkort än du absolut måste göra din shopping den dagen. Vanligtvis är ett kreditkort nog, och du bör ha kundtjänstnummer nedskrivna någonstans (se tips) så att du kan anmäla kortet stulet omedelbart om väskan är ryckt. Bestäm även innan de lämnar huset om innehållet i din plånbok är värda att bli sårad för.
 3. 3
  Promenera i upptagen, väl upplysta områden. Du kanske tror att du utsätter dig för mer handväska Snatchers, men de är mer benägna att strejka i mörka, isolerade områden eftersom de inte vill fastna. Promenera raskt och tryggt. Ta med en vän.
 4. 4
  Var medveten om området och folket, särskilt om du befinner dig med att gå i en isolerad eller glest befolkade område. Titta på den person som kan närma sig eller passera dig. Titta inte bort. Titta direkt på sina händer eller på vad de kan bära. De föredrar att slå och springa, och inte erkännas. Om du inte verkar vara sårbara och kommer att kunna ge sin beskrivning, de bara kan hålla promenad förbi dig.
 5. 5
  Håll din handväska tätt och nära kroppen, antingen på en buss, tåg eller promenader. Om möjligt, använd den under en rock eller jacka. Även fast spärren eller blixtlås. Du kanske frestas att bära väskan diagonalt på kroppen (över halsen samt axeln) eller slinga remmen runt handleden för att förhindra att väskan från att lätt ryckte, men tänk på att om någon gör försök att stjäla din handväska, kan en hårt ryck på tätt lindade handväska fäster orsaka skada.
 6. 6
  Om du tror att någon är efter att du vänder inte runt använder ett blankt föremål som en bil spegel eller ett fönster för att se tillbaka.
 7. 7
  Förkorta remmen på väskan så att du kan bära det tätt mellan armbågen och kroppen.
 8. 8
  Kom ihåg att du kommer innan din plånbok. Om någon drar den bort från händerna eller axeln, låt det gå! Det är viktigare att undvika skador än att spara en plånbok. Aldrig kämpa för att behålla den.
 9. 9
  Rapport något eller någon misstänkt. Om du misstänker att någon verkar vara lurar någonstans att de inte hör hemma, kontakta säkerhet om du är i en galleria, eller kontakta chefen om du är i en stormarknad. Bättre att rapportera dina misstankar och ha fel, än att strunta i det och bli rånad eller skadad.

Tips

 • Lämna inte din plånbok i din varukorg eller på en disk, ens för ett ögonblick. Häng inte väskan på en barnvagn, heller.
 • Photocopy båda sidor av de viktigaste innehållet i din plånbok (kreditkort, körkort, etc.) och spara kopian på ett säkert ställe hemma. Skulle din handväska eller plånbok blir stulen, har du ett register över dina kontonummer och vem man anmäla om dem.
 • Amerikanska kreditkort Assistance Numbers:
  • MasterCard 1-800-MC-ASSIST (622-7747)
  • Visum 1-800-VISA-911 (847-2911)
  • European Express 1-800-528-4800
  • Discover 1-800-DISCOVER (347-2683)
 • Mest handväska Snatchers slå bakifrån offret.
 • Använd en rånare plånbok.
 • Lämna inte din plånbok eller väska obevakad på stolen eller bordet bredvid dig i en restaurang eller ett bibliotek.
 • Betrakta som bär en liten plånbok.

Varningar

 • Även om du kanske vill hålla din plånbok med dig när hon gick i upptagen områden, kan det skapa möjligheter för plockning fickor som trivs på distraktion och förvirring.
 • Var mycket försiktig runt gallerior, butiker osv under semesterperioden. Detta är då handväska snatching inträffar oftast.
 • Kom ihåg att snatcher kan bära ett vapen och att det finns en större chans att det skulle kunna användas om det inte finns någon annan runt.
 • Var försiktig med dina handlingar, särskilt om det finns några / inga människor runt.
 • Purse rycker oftast begås som ett brott av möjlighet.
 • Purse rycker, förluster och skador kan förhindras.