Wko

Hur forskning företaget innan din anställningsintervju

Forskning företaget innan din anställningsintervju. Veta vilken information du behöver för att ta reda på och hur man använder det för att vinna i din anställningsintervju.

Steg

Hur forskning företaget innan din anställningsintervju. Börja med företagets webbplats.
Hur forskning företaget innan din anställningsintervju. Börja med företagets webbplats.
 1. 1
  Börja med företagets webbplats. Detta är oftast den enskilt bästa resursen. Bläddra igenom hela webbplatsen. Anteckna detaljer som du kan använda för att utveckla bra intervju frågor att ställa in din intervju samt förbereda relevanta svar på intervjufrågor.
 2. 2
  Om företaget inte har en egen hemsida gå till andra webbplatser som tillhandahåller omfattande information om företag och branscher. Skriv bara in företagets namn och använder olika sökmotorer för att gå till alla webbplatser som refererar till företaget.
 3. 3
  Gå till konkurrent webbplatser för att få information om utvecklingen i bolagets bransch eller sektor.
 4. 4
  Gå till företagets specifika anslagstavlor. Corporate anslagstavlor ger yttranden från nuvarande och tidigare anställda och ge ett annat perspektiv på företaget, även om det är klokt att kontrollera ett antal inlägg i stället för att ta bara ett inlägg som giltig information.
 5. 5
  Använd folkbibliotek som en annan bra resurs för företagsinformation. Slå upp företaget i affärstidningen index för att hitta artiklar i affärs publikationer och industri facktidskrifter.
 6. 6
  Forskning information om företagets produkter och tjänster. Svara typiska intervjufrågor som "Varför ska vi anställa dig?" intelligent och grundligt genom att betona varför företagets produkter och tjänster intresserar dig och hur du kan höja värdet på dem.
 7. 7
  Anteckna företagets mission, vision och värderingar uttalanden. Detta berättar om företagets kultur. Använd denna information för att belysa varför du är en bra passform i din anställningsintervju.
 8. 8
  Ta reda på företagets strategiska mål, särskilda projekt och ny utveckling. Använd denna information för att förbereda insiktsfulla frågor om inriktningen av företaget att be i din intervju.
 9. 9
  Ta din forskning med dig till intervjun. Låt intervjuaren ser att du har tagit sig tid och besvär att ta reda på om företaget i förväg.

Tips

 • Om du inte kan hitta information på nätet om företaget se till att du använder den fullständiga och korrekta företagsnamnet.
 • Om bolaget är en del av en större organisation, använd holdingbolaget namn när du gör din forskning och sedan gräva ner att ta reda på om företaget.