Wko

Hur får man ett visum till Storbritannien

Processen att ansöka om visum till Storbritannien kommer att bero baserat på ditt hemland, vilket visum du försöker få, och det land där du för närvarande bor. Beroende på orsaken till att Storbritannien, det finns sorter av olika visum som du kan ansöka om bland annat besöka, studera, arbeta och permanent uppehållstillstånd. Här är några grundläggande steg som du behöver ta för att få ett visum till Storbritannien.

Steg

Hur får man ett visum till Storbritannien. Besök den officiella brittiska hemsida gränsen byrå för att avgöra om ditt syfte för att resa till Storbritannien kommer att kräva en visering.
Hur får man ett visum till Storbritannien. Besök den officiella brittiska hemsida gränsen byrå för att avgöra om ditt syfte för att resa till Storbritannien kommer att kräva en visering.
 1. 1
  Besök den officiella brittiska hemsida gränsen byrå för att avgöra om ditt syfte för att resa till Storbritannien kommer att kräva en visering. Du kan få tillgång till webbplatsen på ukvisas.gov.uk, för att få information om olika typer av visum, hur man lämna in en ansökan, och underlag du kan behöva skaffa för visum processen.
 2. 2
  Fila en korrekt tillämpning som motsvarar ditt syfte för att resa till Förenade kungariket. När du vet vilket visum du behöver ansöka om, kommer det första steget vara att fylla i en ansökan online. Inlämning online-applikationer är den metod som föredras av den brittiska Border Agency, men om du bor i ett land som inte tillåter online-applikationer, lokalisera centrum för viseringsansökningar i ditt land och besöker den för att lämna in din ansökan.
 3. 3
  Betala för din visumansökan när du lämnar in din ansökan. Om du lämnar in din ansökan online, kan du betala med kreditkort, annars måste du betala på en viseringsansökan center. Du måste betala för din visumansökan eller din ansökan kommer inte att behandlas.
 4. 4
  Boka tid för att skicka din biometriska uppgifter när du får ett meddelande om att ditt visum ansökan har mottagits. I de flesta fall kan du även biometri tid online, men om du inte kan göra det, bör du besöka din lokala center visumansökan för biometrisk underkastelse.
 5. 5
  Ankomst till din biometri utnämning i tid, förberedd och rätt klädd. I de flesta fall måste du ta med din utnämning bekräftelse och ditt pass. Alla 10 av dina fingeravtryck tas samt ett fotografi av ditt ansikte. Kontrollera att du inte har några skärsår eller skrapsår på fingrarna eller ditt ansikte innan du anländer till din utnämning. Klä tydligt och inte bära hattar, solglasögon, scarves, dekorationer, tillfälliga tatueringar eller andra artiklar som kan förhindra en tydlig fotografi av din avbild från att tas.
 6. 6
  Skicka en kopia av din visumansökan, din bekräftelse av inlämnade biometri, ditt pass och alla nödvändiga verifikationer till ditt lands närmaste brittiska konsulatet övervägas för ett visum till Storbritannien.

Tips

 • Det rekommenderas att du ansöker om visum månader före ditt planerade datum för resor till Storbritannien. Det visum processen kan ta flera månader att slutföra i vissa fall, så planera i förväg och lämna dig själv tillräckligt med tid för att få ditt visum innan du reser.
 • Avstå från att boka din resa eller göra andra resor planer förrän du har fått ditt visum till Storbritannien.
 • Om din ansökan avslås och du känner att detta har varit ett fel, kan du ansöka om administrativ omprövning, och din ansökan kommer att granskas på nytt utan extra kostnad, så länge du ansöka om omprövning inom en viss tid.

Varningar

 • Vissa brittiska visumansökningar har ett underhållsbehov som du måste ha bevis på att du har haft en viss summa pengar på ditt personliga bankkonto för en viss tid. Läs på din visum och se till att du har haft de nödvändiga medlen för minst det minimibelopp som krävs av tid. Om du inte har haft den minsta summa pengar för den minsta mängd som krävs tid, kommer din ansökan att nekas.

Saker du behöver

 • Pass