Wko

Hur får man ett jobb

Vare sig du letar efter ditt första jobb, byta karriär, eller återinträda på arbetsmarknaden efter en längre frånvaro, hitta ett jobb kräver två huvuduppgifter: att förstå sig själv och förstå arbetsmarknaden. Förutsatt att du redan har valt en karriär och söker för närvarande efter jobb, här finns flera sätt att faktiskt ett jobb.

Steg

Hur får man ett jobb. Gör en lista på arbetsrelaterade färdigheter du vill veta.
Hur får man ett jobb. Gör en lista på arbetsrelaterade färdigheter du vill veta.

Del ett: bygg dina kvalifikationer

 1. 1
  Revidera ditt CV. Innan du börjar söka jobb, se till att ditt CV är så fullständig och up-to-date som möjligt. Ditt CV är en viktig destination för vem du är, var du kommer ifrån, och vad du kan erbjuda. Här är några tips att tänka på:
  • Var ärlig. Aldrig ligga på ditt CV, det kommer att komma tillbaka för att hemsöka dig senare.
  • Använd aktiva verb. När man beskriver vad du gjorde på ditt senaste jobb, gör det meningen så tät och aktiv som möjligt. Till exempel, istället för att säga "Serveras som patientkontakt för att få räkningar och kontakta försäkring," säger "samarbetat med patienter och försäkringsbolag, och lyckades finansiella transaktioner."
  • Korrekturläsa. Granska ditt CV flera gånger för grammatiska fel eller stavfel. Även något så enkelt som ett stavfel kan negativt påverka din förmåga att landa en intervju, så ägna stor uppmärksamhet åt vad du har kvar på sidan. Har en eller två andra personer ser på det också.
  • Håll formateringen ren. Hur ditt CV ser ut är nästan lika viktigt som hur den lyder. Använd en enkel, klassisk typsnitt (t.ex. Times New Roman, Arial eller Helvetica), svart bläck på vitt papper, och tillräckligt stora marginaler (ca 1 "på varje sida). Använd fetstil eller kursiv stil sparsamt om alls, och se till att din namn och kontaktuppgifter visas tydligt.
 2. 2
  Utveckla din personliga elevator pitch. Många strukturerade intervjuer, i synnerhet vid stora företag, börja med en fråga som "Berätta om dig själv." Intervjuaren egentligen inte vill att du ska gå tillbaka till grundskolan och prata om din barndom. Detta är en specifik fråga med ett rätt svar: i två minuter eller så, vill intervjuaren att få dig att slappna av och lossa ut dina stämband, förstå din bakgrund, dina prestationer, varför du vill arbeta hos XYZ företaget och vad din framtid mål är.
  • Håll det kort - mellan 30 sekunder och två minuter - och har grunderna i det memorerade så att du inte stamma när du blir ombedd att beskriva dig själv. Du vill inte låta som robot, heller, så får skelettet av det ner, och lära sig att improvisera resten beroende på vem du pratar med. Öva din elevator pitch högt på någon som kan ge dig feedback.
  • En elevator pitch är också användbart när du bara nätverk, på ett cocktailparty eller med en grupp främlingar som vill lära känna dig lite mer. I ett nätverk situation, i motsats till en anställningsintervju, hålla elevator pitch till 30 sekunder eller mindre.
 3. 3
  Gör en lista på arbetsrelaterade färdigheter du vill veta. Din arbetsgivare kommer att vara intresserade av att höra om hur du planerar att bli en bättre anställd. Tänk vilka färdigheter kommer att göra dig mer kompetent i den position du ansöker om. Hitta några böcker och kommande konferenser som avsevärt skulle förbättra dina förmågor. I en intervju, berättar arbetsgivaren vad du läser och lär sig, och att du vill fortsätta att göra det. Här är en lista över några av de viktigaste yrkeskunskaper, efterlyst av arbetsgivare, att en arbetssökande måste ha för att vara säker på att landa ett bra jobb och är lika viktigt, hålla den..
  • Logiskt tänkande och hantering av information: De flesta företag betraktar förmågan att hantera och organisera information för att producera effektiva lösningar som en av de bästa färdigheter de vill. De värdesätter förmågan att göra förnuftiga lösningar på ett utgifterna förslag eller en intern aktivitet.
  • Teknisk förmåga: De flesta lediga jobb kommer att kräva människor som är IT eller datakunskaper eller vet hur man ska använda olika maskiner och kontorsutrustning, oavsett om det är en PC eller multi-funktion kopiator och skanner. Detta betyder inte att arbetsgivare behöver människor som är teknik akademiker - känna till de grundläggande principerna för att använda dagens teknik är tillräckligt.
  • Kommunicera effektivt: Arbetsgivare brukar värde och anställa människor som har möjlighet att uttrycka sina tankar effektivt genom muntlig och skriftlig kommunikation. Människor som landa ett bra jobb är lätt oftast de som är skickliga i tal och skrift.
  • Stark social kompetens: Eftersom arbetsmiljön består av olika typer av personligheter och människor med olika bakgrund, är det viktigt att ha förmågan att kommunicera och arbeta med människor från olika samhällsskikt.

Del två: gör dina läxor

 1. 1
  Förbered dig för en beteendevetenskaplig intervju. Du kan bli ombedd att beskriva problem som du har stött på tidigare och hur du hanterade dem, eller kommer du att få en hypotetisk situation och frågade vad man skulle göra. De kommer i huvudsak vill veta hur du kommer att utföra när de ställs inför hinder i den position du intervjuar för. Kunna ge ärlig, detaljerade exempel från ditt förflutna, även om frågan är hypotetisk (t.ex. "Jag skulle kontakta kunden direkt, baserat på mina tidigare erfarenheter i en annan situation där kunden var mycket nöjd med att få ett samtal från handledare "). Du kan hitta dig själv objekt i listan fakta - om så, kom ihåg att i denna typ av intervju, du måste berätta en historia. Några frågor du bör ställas:
  • "Beskriv en tid du var tvungen att jobba med någon du inte gillar."
  • "Berätta om en tid när du var tvungen att hålla fast vid ett beslut som du hade gjort, även om det gjorde dig mycket impopulär."
  • "Ge oss ett exempel på något särskilt innovativt att du har gjort som gjorde en skillnad på arbetsplatsen."
  • "Hur skulle du hantera en anställd som är konsekvent sent?"
 2. 2
  Forskning företaget. Inte bara göra en sökning på Internet, memorera deras uppdrag, och göras med det. Kom ihåg att du konkurrerar med massor av andra kandidater för en enda position. Du kanske inte kan ändra din naturliga intelligens, eller de färdigheter som du kommer till jobbet med, men du kan alltid ändra din arbetsmoral. Arbeta hårdare än alla andra genom att forska det eller de bolag du vill arbeta för som ditt liv berodde på det.
  • Om det är ett detaljhandelsföretag, besöka några av deras butiker, observera kunderna, och även slå upp några samtal. Prata med nuvarande anställda - fråga dem vad det är som arbetar där, hur länge ståndpunkt har varit öppen, och vad du kan göra för att öka dina chanser att få det. Bekanta dig med företagets historia. Vem startade det? Var? Vem kör den nu? Var kreativ!

Del tre: pound trottoaren

 1. 1
  Network. De bästa företagen att arbeta för tenderar att starkt beroende anställdas remisser. Gör en lista över alla dina vänner, släktingar och bekanta. Kontakta dem en efter en och fråga dem om de känner till några öppningar för vilket de skulle rekommendera dig. Var inte alltför ödmjuk eller ursäktande. Berätta för dem vad du letar efter, men låt dem veta att du är flexibel och öppen för förslag. Det är inte tid att vara kräsen om jobb, en anslutning kan få din fot i dörren, och du kan förhandla betala eller byta positioner när du har fått erfarenhet och etablerat ditt rykte.
  • Gör informativa intervjuer. En informell intervju är när du bjuda in en kontakt eller en professionell ut till lunch eller kaffe, och ställa frågor till dem utan förväntningar på att få ett jobb. Informativa intervjuer är ett bra sätt att nätverka, utöka din kontaktlista, och ta reda på tips och tricks från proffs som är på marken. Har massor av förberedda frågor - "Vad är en normal dag ut för dig?" "Vilka är fördelarna med ditt jobb?" "Vad skulle du ha gjort annorlunda?" är alla stora - men vara uppmärksam på sin tid. När intervjun är klar, be dem artigt för tre olika kontakter som du kan tala med. Om du imponera på dem tillräckligt, kunde de anställa även dig eller hänvisa dig till någon som kan anställa dig.
  • Tryck bas med alla dina referenser. Syftet med detta är dubbelt. Du kan be dem om leads, och du kommer också vara uppfriskande deras minne av dig. (Förhoppningsvis sina minnen av dig är bra, annars ska du inte lista dem som referenser.) Om en potentiell arbetsgivare kallar dem, kommer de inte tveka så mycket när minnas dig.
  • Tänk på att, som med dating, "svaga" personliga kontakter är det bästa sättet att hitta ett nytt jobb eftersom de utöka ditt nätverk bortom alternativ Du är redan medveten om. Du vet förmodligen allt om din systers företag, och du vet att om de skulle anställa hon skulle berätta för dig, men hur är din systers kompis företaget? Var inte rädd att be vän till en vän eller någon annan något bort bekantskap för rekommendationer under ditt jobbsökande.
 2. 2
  Volontär. Om du inte redan, börja volontärarbete för en organisation som fokuserar på något som du brinner för. Du kan börja göra tråkiga eller lätt arbete, men som du håller dig runt och visa ditt engagemang, kommer du att få mer ansvar. Inte bara kommer du att hjälpa andra, men du kommer också att få referenser. Betona din volontär erfarenhet på ditt CV, eftersom företag som behandlar sina anställda väl tenderar att gynna kandidater som hjälper samhället på något sätt.
  • Praktik kan falla in i denna kategori. En praktikplats är ett bra sätt att få din fot i dörren, eftersom många företag föredrar att anställa inifrån. Även om du långt är bort från din tjugoårsåldern eller dina dagar college, visar vilja att arbeta för lite eller inga pengar företag som du menar allvar med att sätta i arbetet, lära sig färdigheter, och komma framåt.
  • Tro det eller ej, volontär positioner och praktik kan leda till jobb. I dagens ekonomi är det många företag som vänder sig till praktikplatser som ett kostnadseffektivt sätt att veterinären potentiella framtida medarbetare. Detta beror på att många företag helt enkelt inte har pengar eller resurser att ta ett knivhugg i mörker och erbjuda ett jobb till någon som inte är testad. Om du sätter i hårt arbete, visa din förmåga att lösa problem, och hålla hakan upp, kanske ditt värde för företaget är för stort för dem att gå upp på.
 3. 3
  Kalla samtal. Lokalisera en specifik person som kan hjälpa dig (oftast de personalresurser eller rekryteraren på ett företag eller organisation du är intresserad av). Ring den personen och fråga om de anställer, men blir inte besviken om de inte är. Fråga vilken typ av kvalifikationer de letar efter, eller om de har lärling eller statligt sponsrade arbetsprogram. Fråga om du kan skicka ditt CV anger vilka fält du vill gå in. Ange om du skulle acceptera ett mindre jobb och arbeta upp.
  • Reflektera efter varje samtal om vad som gick bra och vad som inte gjorde det. Överväga att skriva ut några vanliga svar på din lista över färdigheter så att du kan tala flytande. Du kan behöva få lite extra träning för att bryta sig in i din valda området. Inget av detta innebär att du inte kan få ett bra jobb, bara att du behöver bli vidare beredda att göra det.
  • Besök företaget eller verksamheten i personen. Det finns ett talesätt bland arbetsgivarna: "Folk inte anställa meritförteckningar, folk anställa folk." Underskatta inte värdet av personliga relationer. Gå till det företag eller företag där du tror att du kanske vill arbeta, ta ditt CV, och be att få tala med personalchefen om jobbmöjligheter. Om du gör ett utmärkt personliga intryck på HR-chef, har du gjort ditt jobb: han / hon kommer att ha anslutit ansikte till en meritförteckning, och kommer att ha en mycket bättre uppfattning om din naturliga intelligens, din uthållighet, och din likability. Människor är inte alltid anställa den som är bäst lämpad för jobbet, folk ofta anställa den person de gillar bäst.

Del fyra: justera din mentalitet

 1. 1
  Ändra din attityd. Det finns en skillnad mellan att ringa och gå till intervjuer tänker "Jag letar efter ett jobb" kontra "Jag är här för att göra det arbete du behöver ha gjort". När du är ute efter att ett jobb, du väntar någon att ge något till dig, så att du fokuserar på imponerande dem. Ja, det är viktigt att göra ett gott intryck, men det är ännu viktigare att visa din vilja och förmåga att hjälpa. Allt som du skriver och säger ska föregås ljudlöst genom meddelandet "Det här är hur jag kan hjälpa ditt företag att lyckas."
 2. 2
  Lugna ner. Om du har flyttat runt en hel del, vara beredd att erbjuda en bra anledning till det. Annars måste du göra ett bra argument för varför du vill stanna kvar i området där jobbet finns. Ett företag vill inte anställa någon med reslust som fortfarande vill flytta.
  • Var beredd på att beskriva varför du är där du är idag, hur länge du tänker stanna där, och varför. Ge specifika orsaker som, "Detta land har de bästa skolsystemen i hela kontinenten, och jag har en dotter som skulle hitta ett botemedel för cancer" eller "Jag drogs till detta område eftersom det är i framkant av innovation för denna verksamhet och jag vill vara en del av detta. " Ju fler detaljer, namn och närmare, desto bättre.
 3. 3
  Montera jobbet till den kompetens snarare än tvärtom. Många människor söker efter jobb, sedan försöka att se hur de kan justera hur de presenterar sina egna kunskaper och erfarenheter för att passa arbetsbeskrivning. Istället, prova något annat. Istället för denna top-down-strategi, börja från botten upp.
  • Gör en lista på alla dina färdigheter, avgöra vilka typer av företag och branscher behöver dem mest (fråga runt för rådgivning om du behöver) och hitta företag som kommer att gynnas av att ha dig och din kompetens runt. Du kanske upptäcker att du får mer tillfredsställelse och glädje av en karriär som var inte ens på din radar till att börja med.
  • Det är viktigt vilken typ av jobb passar din personlighet och löneanspråk, annars kommer du har spenderat en avsevärd tid att hitta ett jobb du fruktar att gå upp för varje morgon.. Så vara realistiska om vad du förväntar dig, men vara öppen för vad du utforska.

Tips

 • Klänning för framgång! När du går till en anställningsintervju, klä sig som det är din första dag på jobbet.
 • Klänning lämpligt att skapa rätt intryck under en intervju.
 • Ange ditt CV till ett specifikt jobb erbjudande: Ta bort objekt som är mindre specifika för de talanger jobbet kräver.
 • Det säkraste sättet att få anställning är att sluta klaga inget arbete, få ur soffan och gå knacka på dörrar med CV i handen. Om du gör det hela dagen, varje dag, kommer du då att välja vilket jobb du är villig att ta. Denna taktik är oberoende av eventuella ekonomiska tider. De kallar inte dem Go-Getters för ingenting. Något mindre än det och du hoppas att någon tycker synd om dig.
 • Behandla din sökning som en heltid övning: jobbet att få ett jobb. Du är anställd av dig själv som en säljare / marknadsförare som säljer den produkt du.
 • Var uppmärksam på din sociala medier profil på nätet. Det är inte ovanligt att arbetsgivarna kontrollerar Facebook-sidor och andra former av sociala medier, så hålla den ren.
 • Inse att du kanske måste arbeta dig upp. Till exempel, om du vill bli en dräkt köpare, arbeta för ett företag som tillverkar eller säljer sådana varor.
 • Ett alternativ är att vara egen företagare eller en entreprenör, i vilket fall din uppgift är inte så mycket att hitta och ett jobb, men för att skapa ett jobb. De flesta människor som arbetar för sig själva, men ofta började med ett "dagjobb" som betalade räkningarna tills deras föredra inkomstkällor kunde ta över.
 • Var beredd på tuffa frågor som "Vad är din lön förväntningar? Eller" Var ser du dig själv i de kommande fem till tio åren? ". Dessa frågor kan lämna döda luft fläckar i intervjuer och potentiella arbetsgivare kan se hur snabbt, eller inte, Du kan vara med personliga tankar.
 • Använd arbetsförmedlingar. De håller ibland en bra bit av din inkomst för sig själva, men de kan få dig anständiga placeringar, så att du kan förbättra det återupptas. Aldrig gå till bara en byrå. Alltid gå till så många som möjligt. Det är enkelt och det ökar dina chanser mycket!
 • Vet vad jobb du går för.

Varningar

 • Om du gör ett grundligt arbete sökning, kommer du få avvisas ibland. Om du inte får avvisas, du sätter dig inte ute tillräckligt. Och om du inte lär dig att se avslag som en chans att förbättra din inställning, då har du en mycket svår tid att få ett jobb.