Wko

Hur får din kredit rapport gratis

Din kredit värdering är avgörande i dagens värld. Det kan användas av arbetsgivare, hyresvärdar, försäkringsagenter, och banker för att utvärdera dina program för kredit, bostäder, försäkringar, eller anställning. Du bör därför vara säker på att informationen i din kredit rapport är korrekt och up-to-date. Du kan göra detta genom att övervaka din kredit. Europa Federal Trade Commission (FTC) rekommenderar att du kontrollerar din kredit rapport minst en gång om året, och har antagit flera lagar för att se till att du kan få din kredit rapport gratis på en regelbunden basis. Här får du lära dig hur man gör det.

Steg

Hur får din kredit rapport gratis. Re-beställa en kreditupplysning.
Hur får din kredit rapport gratis. Re-beställa en kreditupplysning.

I usa

 1. 1
  Begär din rapport. Fair Credit Reporting Act (FCRA) kräver varje rikstäckande konsumenten rapportering företag att ge dig en gratis kopia av din kredit rapport, bör du begära en, en gång var 12 månader. Du kan begära en gratis kopia på ett av tre sätt:
  • Online. För att begära din rapport på nätet, och se den direkt, besök webbplatsen som tre kreditupplysningsföretag-Equifax, TransUnion och Experian-co-sponsor: AnnualCreditReport.com på årliga Credit Report För att verifiera din identitet, kommer du bli tillfrågad fem grundläggande frågor om din ekonomi och tidigare adresser innan du får tillgång till din rapport.
  • Per telefon. Att begära att rapporten ska skickas till dig via telefon, ring 1-877-322-8228 och be om en kopia av din rapport från varje av de tre rapporterande organen. Du kommer att gå igenom en enkel kontroll process över telefon, och bör få en kopia av din rapport inom 2 till 3 veckor efter begäran.
  • Per post. För att begära din rapport per post, måste du fylla i årliga Credit Report Form Begär tillgänglig på och skicka den till: Annual Credit Service Report Request, PO Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281. Du kan räkna med att få en kopia av din rapport i cirka två till tre veckor från den dag din begäran har kommit AnnualCreditReport.com.
 2. 2
  Re-beställa en kreditupplysning. Om du redan har fått din fria rapport enligt FCRA för 2003 ändring, avgöra om du är berättigad till en annan gratis kreditupplysning. FCRA ger också vissa situationer där konsumenterna har rätt till en kostnadsfri kredit rapport, oavsett när de fått sin sista fria rapport. Vissa situationer som kan berättiga dig till en gratis rapport inkluderar:
  • Du hade en kredit, försäkring eller anställning ansökan nekas på grund av information på din kredit rapport. Arbetsgivaren, försäkringsbolag eller bank kommer att skicka dig ett meddelande som innehåller kontaktuppgifter för rapportering byrå som lämnat rapporten används. Du har 60 dagar från den dag du lär dig av förnekelse att kontakta resebyrån och be om en kopia av din kredit rapport.
  • Du är arbetslös och planerar att börja leta efter ett jobb inom de närmaste 60 dagarna.
  • Du får hjälp statlig välfärd.
  • Du är ett offer för bedrägeri av identitetsstöld och tror är har resultera i felaktiga information som lagras på din kredit rapport.
  • Din statliga lagar kan också ge dig rätt att erhålla en ytterligare fri kredit rapport var 12 månader. En lista över stater med lagar som berättigar invånare till en extra gratis rapport kan hittas på rapportering organ centraliserad webbplats [ https://www.annualcreditreport.com/cra/helpfaq # statelaw.
 3. 3
  Förteckning över lagar] om du har rätt till en annan fri kredit rapport av någon anledning, måste du begära det från var och en av de tre rapporterande organen. Varje byrå har ett annat förfarande för att begära och erhålla din rapport.
  • Equifax Equifax. Begär din rapport genom att ringa: 800-685-1111 eller skriva till Equifax Disclosure Department, PO Box 740.241, Atlanta, GA 30374. När du skriver, se till att inkludera ditt namn, personnummer, nuvarande och tidigare adresser, födelsedatum och telefonnummer. För att skydda dig, kommer du också att behöva verifiera din identitet genom att tillhandahålla kopior av vissa handlingar. För en förteckning över godkända dokument, se Equifax s acceptabla former av identifikation sida vid https://help.equifax.com/app/answers/detail/a_id/18.You kan också begära din rapport på nätet genom att besöka Equifax webbplats.
  • Experian at Experian Begär din rapport genom att ringa 866-200-6020 eller besök dem online på Experian
  • TransUnion vid https://disclosure.transunion.com/dc/disclosure/disclosure.jsp. Begär din rapport genom att ringa 800-888-4213, skriva till TransUnion LLC, 2 Baldwin Place, PO Box 1000, Chester, PA 19022, eller besöka dem online på Transunion När du skriver, se till att inkludera ditt namn, personnummer, nuvarande och tidigare adresser, födelsedatum och telefonnummer.

International

 1. 1
  Få information. Om du är i behov av internationellt kredit tjänster, erbjuder Equifax business-class kredit rapportering. Om du är baserad i USA, är det bäst att gå med en ansedd amerikansk organisation som Equifax.
 2. 2
  Forskning de alternativen. Det finns ett antal internationella kreditupplysningsföretag, som en snabb sökning på Google kommer att intyga.
 3. 3
  Besök Graydon Graydon i U. K. Medan de är en betaltjänst, de erbjuder en gratis kreditupplysning som en del av deras "lära känna oss" erbjudanden. De erbjuder också internationella kreditupplysningar och andra kredit-baserade finansiella tjänster.

Tips

 • Om du är under 13 år eller om du begär en kreditupplysning för ditt barn under 13 år eftersom du misstänker att de minderårigas uppgifter använts bedrägligt, kontakta kreditupplysningsföretag direkt och rapportera olaglig användning av ditt barns uppgifter till polisen.
 • Din kredit värdering är inte en del av den fria årliga kredit rapport du har rätt till enligt FCRA, och måste köpas separat från kredit-rapportering byrå.
 • Övervakning din kredit är också en av de bästa sätten att skydda dig mot identitetsstöld, eftersom det möjliggör tidig upptäckt av otillåten aktivitet.
 • Enligt federal lag, är du berättigad till en gratis rapport om ett företag tar negativa åtgärder mot dig, såsom att förneka din ansökan om kredit, försäkring eller anställning, och du ber för din rapport inom 60 dagar efter mottagande av åtgärden. Meddelandet kommer att ge dig namn, adress, och telefonnummer till konsumenten rapporterande företaget. Du är också berättigad till en fri rapport ett år om du är arbetslös och planerar att söka jobb inom 60 dagar, om du är på välfärd, eller om din rapport är felaktig på grund av bedrägeri, inklusive identitetsstöld.
 • Vid användning av årlig kreditupplysning, kanske du vill använda en webbläsare utan några tillägg eller tillägg eftersom det kan störa din förfrågan. Du normalt har bara en chans att lämna in uppgifter på rätt sätt eller du kommer att informeras för att göra din ansökan per post.
 • Läs din rapport noggrant för fel. Om du misstänker att någon obehörig aktivitet kan äga rum i din bokföring bör du placera ett bedrägeri varning.

Varningar

 • Enligt FTC, kommer [www.Annualcreditreport.com årliga Credit Report] och de tre konsument-rapportering organ, Equifax, Experian, och TransUnion, inte skicka ett e-postmeddelande ber om din personliga information. Om du får ett e-postmeddelande, se en pop-up annons, eller få ett telefonsamtal från någon som påstår sig vara från [www.annualcreditreport.com årliga Credit Report] eller någon av de tre rapporterande organen, bör du inte svara eller klicka på någon länk i meddelandet. Sådana e-postmeddelanden ska vidarebefordras till FTC på spam@uce.gov.
 • Det finns många företag som erbjuder konsumenter gratis kreditupplysningar och sedan fakturera för tjänster som konsumenten måste sedan avbryta. Var medveten om sådana bedrägerier, och kom ihåg att AnnualCreditReport.com är den enda auktoriserade källan för fri årlig kredit rapport som federal lag ger dig rätt.

Saker du behöver

 • Social Security Number
 • Försäkringskassan numret (för kanadensare)
 • Nuvarande adress
 • Födelsedatum
 • Information om aktuella lån och kreditkort för kontrolländamål