Wko

Hur får bevis kastas ut i domstol

Beroende på land och plats kan det finnas flera sätt att få bevis kastas ut ur domstolen. Om du är anklagad för ett allvarligt brott och sedan få en bra advokat. Om avgifterna inte motiverar en advokat så finns det några saker du kan göra.

Steg

Hur får bevis kastas ut i domstol. Hävdar att bevisningen inte är fullständig.
Hur får bevis kastas ut i domstol. Hävdar att bevisningen inte är fullständig.

Komma bevis kastas ut

 1. 1
  Hävdar att bevisningen inte är fullständig. I de flesta stater och länder med rättvisa domstolssystem bevis inte kan lämnas om det inte är komplett, oförändrat original. Du kan hävda att video eller röst inspelningar har skurits eller inte innehåller den fullständiga händelsen. Detta går speciellt bra om du kunde ha en rättsligt grundad anledning för att ha begått det förmodade brottet. Hävdar att om de spelade bandet ytterligare, eller hade startat det tidigare, skulle det sätta vad du sa i bättre sammanhang. Om de lämnat dig med en komplett inspelning som de bevis mot dig och du markerar att det är bara en del där-av sedan om de kan skriva in en fullständig registrering måste de fördröja ärendet, om domaren tillåter dem mer tid, eller väljer att inte att överlämna denna bevisning. Domaren kan även berätta dem för att inte vara förberedd... men vem kunde lämna den hel timme av något när de ville lyfta fram 10 minuter. Detta är ofta fallet när de föra ett register över dem förhör dig. För att tvinga det, prova att säga att du känner att du pressades av dem att säga vad du sa.
 2. 2
  Om underlaget är komplett och original, t.ex. en röst eller videoinspelning, kanske du inte kunna få det kastas ut. Men du kan hävda att det inte exakt gjorde representera situationen. Till exempel, om det fanns bilder av dig att slå någon utan ljud du skulle kunna hävda att "Han sa till dig att slå honom". I Europa och Australien, till exempel, om en person säger till dig att slå dem de har gett tillstånd och ogiltigförklara deras rätt att debitera dig för misshandel. I själva verket kan du ladda dem med övervåld för att slå dig tillbaka utan tillstånd tillsammans med argumentet att resten av en kamp var antingen självförsvar eller provokation
 3. 3
  Bevis kan kastas ut om samlats olagligt. Polisen kan bara söka dig utan tillstånd om de har skälig misstanke, anses ha ett sakligt skäl som att misstänka dig för att ha olagliga varor, och i vissa områden, även då, måste tro att bevisen kommer att förstöras eller kastas om De söker inte dig omedelbart. Visst de kan också söka dig eller din egendom (t.ex. en bil) om du ger dem behörighet så gör det klart att du inte ger ditt samtycke till att söka dig och fråga dem om de har anledning att vara misstänksam. De kan också söka dig om du är arresterad för ett brott (juryrättegång, få en advokat för detta). Om sökningen var olagligt, kan du be om bevis från sökningen ska kastas ut. En sökning kan också vara olagliga i de flesta ställen om du sökte efter någon som inte samma kön som du (om inte en läkare) eller om sökt på ett pinsamt ställe som framför en kamera eller andra människor, utan att ha gett ditt medgivande. Detta är att bevara en persons rätt till privatliv.
 4. 4
  Blev din rätt att tiga kränks? I Australien polisen behöver inte säga att du har rätt att tiga förrän debitera dig med ett brott. I Europa, kommer du att läsa dina Miranda rättigheter för några gripanden. Om de inte gör detta, kan ifrågasätta kastas ut. Hursomhelst, kommer polisen försöka förhöra dig så mycket som möjligt innan själva gripandet och det kan fortfarande användas mot dig. Vad du berättade polisen kan kastas ut om du är minderårig utan en förälder eller vårdnadshavare närvarande vid förhör. Det kan också kastas ut om du bad om en advokat, även om innan de arresterade dig, och de fortsatte att fråga dig utan att ge dig varje rimlig tillgänglighet och en rimlig tid för en advokat att komma fram. Också de kan bara fråga dig och håll dig så länge. I Australien är det för närvarande 8 timmars hålltid och 4 timmar eller förhör utan värpande avgifter (arresteras betyder inte avgifterna har gjorts så håll huvudet kallt). Alla förhör efter denna tidsram kan kastas ut på grund av tvång.
 5. 5
  Polisen har endast befogenhet att ifrågasätta dig och samla din identitet om de har skälig misstanke att du var inblandad i eller har information om ett brott. Detta är inte sant för slumpmässiga utandningsprov och under vissa speciella händelser där de ges extra befogenheter för säkerhet. Om ifrågasätts för någonting, oavsett hur liten eller hur oskyldig du är, be om en advokat innan ytterligare förhör (även som en bluff) och behålla så mycket bevis från dem som du kan.
 6. 6
  Uppdatera tvång eller att du var hotade. Även om de har din bekännelse det kan kastas ut om du säger att du kände sig hotade eller under tvång när du gjorde det. I Australien och vissa platser kan det också kastas ut om polisen erbjöd dig en del, såsom minskad mening eller enbart böter. En vänner vittnesbörd mot dig kan kastas ut för, om han erbjöds en affär eller under tvång, om du kan få honom eller en polis för att erkänna det. Du kan också använda detta som ett försvar. Säger du bara begått brottet, eftersom du var hotad eller om det var för din egen eller allmän säkerhet. Detta är vanligt i bilar. Med argumentet att hastighetsbegränsningen just ändrats och när du var som tailgated du saktar ner vid den snabbaste säker hastighet. Lagen säger att du får bara bryta så fort som det är säkert att göra så, om inte i en nödsituation och sedan en vägskylt har förklarats av domstol inte utgöra en nödsituation många fall har kastats ut bara för att en person som tar bilder som visar hastighet hade just bytt där de dömdes till böter. Även du kan [bort av juridiska skäl] och säga "En kille jag aldrig träffat förut berättade för mig att våldta flickan för hämnd eller han skulle skjuta mig i huvudet". Detta är helt trovärdig som vissa människor undvika upptäckt i ett brott genom att tvinga andra att begå det för dem. På andra tankar ljuger inte, det är ett allvarligt brott och alltför lätt att fastna ut som de kommer att kolla din berättelse ut och vill ha massor av information som kan leda till att du glider upp. Det kan också kosta polisens tid och om du hävdar att de har fått ett telefonsamtal och de källor som du inte, du är i mer trubbel än du var innan.
 7. 7
  Är den bevisning till ljus eller förlita sig på några tidigare avgifter eller övertygelse? Om så dina lokala lagar skyddar sannolikt dig från fördomar genom att göra några tidigare brott (befinns skyldig, oskyldig eller vädja ut) avvisas. Du kan även be om en ny rättegång om de uppger att de misstänkte dig eftersom du hade begått sådana brott tidigare. I själva verket om deras anledning att misstänka dig för en sökning baserades på tidigare avgifter då kan du be om konstaterandet av nämnda sökning, till exempel, vara att kastas ut ur domstolen. Detta används ofta om du är anklagad för innehav av marijuana / smuggling och officeren erkänner sökningen är baserad på din historia, om du inte får sökningen. Låt aldrig en sökning utan tillstånd. Gör inte motstånd om de gör en olaglig husrannsakan som något de tycker är inte tillåten (utan skälig misstanke) och de kan gripa dig för att motstå
 8. 8
  Vittnen är den huvudsakliga källan till bevis och detta är särskilt problematiskt i tvistemål. Detta beror på att vittnet är inte bara ute efter dig, men de bara behöver domaren att luta i deras favör. Tack och lov i ett brottmål, även bara för en "allmän störning fall har åklagaren bevisbördan. Även om du är skyldig att vittnet ljuger urskilja de såg mer än de egentligen gjorde eller att det var värre än det egentligen var. Om du tyvärr inför detta eftersom så många är, kan du inte bara säga att de ljuger tills du tar ställning. Attack ligger så gott du kan, be dem att ge detaljer som de bör veta, men skulle knappast matcha andra vittnesmål eller bevis. Du är inte begränsad till att ställa frågor, kan du säga till exempel "Verkligen? Det är vad du kommer ihåg. Sista vittnet mindes annars. Vad tycker du om det?"... "Såg du verkligen det? Du verkar inte vara mycket säker?"... "Är du ljuger om några eller alla av ditt vittnesbörd" eller om du får chansen att försöka skrämma dem, som "Din uttalande motsäger det tre poliser sade de såg, du vet att det är ett brott att ligga på i montern?". De behöver inte ens att ligga för att det ska fungera som polisen inte kan komma ihåg varje avgift de gör och brukar träffas för att göra upp en matchande berättelse som ofta inte är korrekt ändå. Om du kan fånga dem även på små detaljer du kan ifrågasätta om de exakt minnas händelser och be domaren att kasta ut sina vittnesmål.
 9. 9
  Ta inte stativet om du kan hjälpa det. Det bästa sättet att hålla bevis utanför domstol är att inte ge det där du juridiskt inte behöver. Med stativet sedan tillkännage att du väljer att inte svara på en fråga eftersom du har rätt att inte säga något till nackdel för dig är självmord i domstol. Vidare om du är i Australien, har du inte den rätten. Också de flesta domar görs på vad svaranden sade på stativet. Om du representerar dig själv, se till att säga allt du vill säga samtidigt ifrågasätta dina vittnen och åklagare vittnen. Om du gör detta, sedan säger "Jag känner att det finns ingen anledning för mig att ta ställning" är ett mycket mer kraftfullt uttalande om oskuld än att säga "jag nu väljer att ta ställning".
 10. 10
  Om du är tvungen att ta ställning, urskilja den person som ställer frågorna är en idiot (samtidigt vistas lugn och icke-aggressiv). Om det inte är en fråga så svarar inte det. Svara inte på utmanande uttalanden heller, eftersom de inte är bevis, men ditt svar är. Om han inte utgjorde en fråga, helt enkelt föreslog ett scenario och väntar på ett svar eller säger "Vad har du att säga?" finns det några bra svar i stil med "Nej, det gjorde det inte hända så" eller "Du har inte ställt en fråga" eller kanske min favorit "Det är omöjligt att svara [svara] eftersom den inte följer verkliga händelser ". Även om du kan försöka och säga "Jag har ingen kunskap om det" eller "Jag kan bara gissa och spekulation är inte tillåten" så mycket du kan så att du har det utseendemässigt av att inte vara direkt inblandad. Naturligtvis aldrig säga att du skulle behöva gissa för något som du bör veta, t.ex. hur snabbt ni kommer. Också inte säga något förolämpande mot någon som det reflekterar dåligt mot dig själv.
 11. 11
  Väldigt ofta ett ärende kommer att tidigareläggas med endast ett enda bevis eller vittnesmål. Om du kan få det kastas ut eller misskrediteras sedan artigt be domaren (som om du inte är 100% säker) om ärendet kan kastas ut på grund av att det finns några tydliga bevis. Självklart, om ett fall kastas ut polisen kan försöka igen senare. I Europa eller Australien kan du bara låta den avslutas, och håll tummarna för ett konstaterande av icke skyldig. På så sätt dubbel lagföring gäller och även om ytterligare bevis hittas den kan bara användas om de betalt för ett separat brott (vilket de kommer att göra ändå även om de tappade de ursprungliga avgifterna själva, om det kastades ut, eller ibland även om du befanns skyldiga).

Tips

 • Håll din berättelse densamma. Att säga att de missförstått hur du sa något är bra så länge du inte verkar vara förändrade versioner av händelserna.
 • Om de trycker på något som en lögn och de har bevis för att motsäga dig helt enkelt säga "Om du antyder att jag gjorde ett misstag då jag ska erkänna att det är möjligt, men jag bara sa till min sida av historien som jag minns det"
 • Använd aldrig ordet "kom ihåg" eftersom det betyder att din nuvarande version av händelserna inte längre är färskt i minnet. Det är aldrig "hur jag kom ihåg det", det är alltid "hur jag minns det".
 • Aldrig bli arg. Visa känslor, även att "Jag kan inte tro att han sa det, vad en lögn" ansikte, så länge det inte är aggressiv. Domaren och juryn tycker att det är lätt att döma aggressiva människor.
 • Aldrig bli arg på ett vittne som den visar dålig karaktär från din sida.
 • Representerar inte dig själv för allvarliga brott där du kan åka i fängelse.
 • Ofta ljuger kan göra dig verkar mer ärlig mot andra än sanningen. Det är frestande, men om sanningen inte är diskriminerande (mot dig), eller så otroligt, sedan försöka undvika att ligga.

Varningar

 • Ta inte stativet om du inte måste. Även om du är oskyldig de har sätt att du ser skyldig.
 • Om du ändrar din historia eftersom du hade fel om det då erkänna den ursprungliga var ett misstag. Annars kommer de att använda det mot dig för att få dig att se oärlig.
 • Att berätta sanningen är inte samma sak som förekommer ärlig. Mest sanningsenliga människor tillåter möjligheten av att ha blivit fel. Låt inte denna möjlighet. Vara övertygad om att det du säger är helt korrekt.