Wko

Hur elektroplätera hushåll metaller

Copperplate ett hushåll nyckel eller ett mynt med bara el, vinäger och salt.

Steg

Hur elektroplätera hushåll metaller. Fyll behållaren med vinäger, tillräckligt för att dränka den mottagande metallen helt!
Hur elektroplätera hushåll metaller. Fyll behållaren med vinäger, tillräckligt för att dränka den mottagande metallen helt!
 1. 1
  Fyll behållaren med vinäger, tillräckligt för att dränka den mottagande metallen helt!
 2. 2
  Tillsätt salt efter matskedar, tills saltet löses inte upp i vinägern längre. Det är då det kommer att finnas extra salt på botten av behållaren med ättika i den.
 3. 3
  Klipp kabeln på mitten, och sedan avbröt nog av gummi beläggning för att fästa de metaller som det.
 4. 4
  Fäst ledningarna till både värd metallen och koppar genom att vrida tråden runt den. Stansa ett hål i kopparn i toppen, och tvinna tråden inuti den. Böj koppar över sidan av behållaren, med tråden änden upptill, så att minst hälften av det för att vara nedsänkt i din elektrolytlösning.
 5. 5
  Fäst den andra änden av kabeln till antingen ändarna på batteriet med tejp. Doppa inte batteriet. Du kommer att märka att så fort du sätter på nickel i ättika, kommer den att börja fräsa. Så småningom kommer bubblor bildas på nickel, dessa måste torkas bort med jämna mellanrum.
 6. 6
  Lägg märke till att efter ca 2 dagar, beroende på hur stor din värd metall är, kommer det att vara helt överdragna med koppar.

Tips

 • Det spelar ingen roll om din värd metall redan klädd, men det är lättare att se processen kopparplätering, om din metal är en annan färg.
 • Kosher salt och regelbunden salt gör ingen skillnad.
 • Det spelar ingen roll om du använder destillerat ättika eller ej.
 • Använd inte koppar anslutningskabel.
 • Botten av en tom mjölkkartong fungerar bra för en behållare.

Varningar

 • Tvätta händerna efter hantering av elektrolytlösning, vilket kan irritera ögon och hud om inte sköljas bort omedelbart.

Saker du behöver

 • Vad du behöver:
  1. 1 'av icke-koppar kopplingstråd
  2. 1 D eller C batteri (1,5 volt)
  3. Scotch Tape
  4. Vit vinäger
  5. Salt
  6. Matsked
  7. 1 behållare om 5 "square
  8. Sax
  9. 1 bit metall förutom koppar (t.ex. nyckel, mynt, medalj)
  10. 1 stycke massivt koppar plåt från en järnaffär, ca 1 tum x 3 inches, och 1/8 centimeter tjock (något annat solid koppar kommer att fungera lika bra) (pennies tillverkade före 1983 är solid koppar)