Wko

Hur effektivt spåra och uppnå dina mål

När det gäller att uppnå målen, är en sak som många människor tenderar att försumma att, oftast, måste målen konsekvent spåras och granskas. Denna artikel påpekar vikten av att spåra dina mål och föreslår fyra olika metoder för hur man effektivt spåra dina mål, beroende på de olika slag av målet i sig. Viktigaste du kan ta bort från denna artikel är att oavsett vilken typ av mål du satt, bör du alltid hitta något att följa dina framsteg.

Steg

Hur effektivt spåra och uppnå dina mål. Effektivt spåra dina mål.
Hur effektivt spåra och uppnå dina mål. Effektivt spåra dina mål.
 1. 1
  Effektivt spåra dina mål. En av de vanligaste orsakerna till att människor inte får att uppnå sina mål är att vi tenderar att bli distraherad, och vi tappar viktiga saker som måste göras konsekvent för att gå framåt mot våra mål. Kanske du har ställt in ett helt realistiskt mål och planerat varje detalj steg, men utan att effektivt spåra ditt mål och att veta dina framsteg, säkerligen kommer du att bli avskräckt när det första hindret i vägen och hamna ge upp ditt mål så småningom.
 2. 2
  Disciplin dig att hålla på rätt spår för att verkligen uppnå något mål som är värt förrän det är utfört. Det finns flera sätt att effektivt spåra dina mål.
 3. 3
  Granska dina mål regelbundet, helst dagligen
  • Håll dig ständigt påmind om dina mål genom att granska dem vid en viss tidpunkt varje dag. Det kan vara i morgon, första efter du får ut ur sängen. Det kan vara på natten precis innan du somnar. Skriv ner alla dina mål i en anteckningsbok, eller lagra dem i ett datorprogram. När du granskar dem, föreställa sig hur fullföljandet av detta mål kommer att få dig att känna.
  • Kontrollera din nuvarande framsteg, förstår vad du gjorde för att föra det framåt, ta reda på vad du behöver fortfarande göra. Genom att göra detta regelbundet, träna dig ditt sinne att bli uppmärksam på saker som är relaterade till dina mål, och så småningom ditt sinne kommer automatiskt att guida dig att göra vad som krävs för att uppnå dem.
 4. 4
  Bryt ner ett mål till något steg
  • Många människor tenderar att lätt bli överväldigad av alla de saker de behöver göra för att uppnå ett mål. Tricket är att bryta ner ett större mål i mindre genomförbara steg. Till exempel, säga ditt mål är att starta ett eget företag. Det finns många saker du behöver göra. Men innan spendera alltför mycket tid på att tänka på hur svårt eller tidskrävande att de kommer att bli, först bryta ner saker lite. Till exempel skulle uppenbarligen första steg mot ditt mål vara: bestämma en övergripande inriktning eller affärsmodell, hitta rätt produkt / tjänst att sälja, lista kraven för att göra denna produkt / tjänst arbete, etc. Om någon av dessa åtgärder fortfarande ser stora, bryta ner det ytterligare. När man bryter ner det till genomförbart steg, är allt du behöver för att fokusera på bara ett litet steg. Så länge du fortsätter att göra dessa små steg, kommer slutförandet av målet att ta hand om sig själv.
 5. 5
  Bryt ner ett mål till kvantifierbara resultat
  • Hitta en mätbar aspekt av ditt mål, och skriva ner det som ett tal. Till exempel kan ditt mål vara att gå ner i vikt, då antalet är din kroppsvikt. Om du vill avsluta behandlingen eller studera en bok, är antalet det antal sidor att läsa. Om ditt mål är att spara pengar för en dröm kallelse, är antalet hur mycket pengar du lägger på ett bankkonto. Så länge du vet vad detta nummer är, vet du alltid dina framsteg. Allt som återstår är bara att fortsätta att göra saker som hjälper dig att flytta det numret närmare ditt mål är slutresultatet, och sluta göra det som inte ändrar numret.
 6. 6
  Spåra ett mål av den tid du spenderar på det
  • Det finns vissa typer av mål som inte lätt kan brytas ned till slutgiltiga åtgärder. Det är ofta svårt att hitta några uppenbara mätbara aspekter för deras slutresultat. De kan vara mål, såsom, hålla formen, har ett fridfullt sinne, bli mer flytande i ett främmande språk, etc. För denna typ av mål, kan du försöka spåra hur mycket tid du spenderar på att göra saker som krävs av dem. Till exempel, för att hålla sig i form, spåra hur många timmar du tränar per vecka. För att ha ett fridfullt sinne, spåra hur mycket tid du spenderar mediterar eller gör yoga per dag. För att bli flytande i ett främmande språk, spåra hur mycket tid du spenderar tränar talar språket per dag. Så vidare och så vidare.

Tips

 • Inställning och uppnå ditt mål bör inte vara så svårt när du har lärt dig hur effektivt att spåra dina framsteg. Allt du behöver komma ihåg är att se över dina mål regelbundet, bryta ner saker i hanterbara steg, göra det mätbart och slutligen spåra din tid arbetar på dina mål. När du har bemästrat att göra dessa saker, kan du uppnå vad du vill.
 • Oavsett vilken typ av mål du satt, bör du alltid hitta något att spåra dess framsteg. Fördelen med detta är att du alltid kommer att veta om du gör framsteg eller inte. Om du är, kommer du att känna uppmuntras och bli säker på att ditt mål är nåbar. Om du inte är, så vet du direkt att det du gör inte fungerar för dig, och det rör sig inte dig något närmare ditt mål. Sedan kan du justera din plan och hitta något annat att prova, tills du har hittat rätt sätt att göra saker som så småningom kommer att nå ditt mål.