Wko

Hur du reser till Antarktis

Att resa till Antarktis är en av de mest spännande resor du någonsin kommer att ta. Även om det är dyrt, det är verkligen spektakulärt och det är något som du och dina medresenärer aldrig kommer att glömma. I den här artikeln får du en överblick på vad man ska tänka på när man planerar en resa till Antarktis, tillsammans med några stutar i rätt riktning för att fortsätta din forskning.

Steg

Hur du reser till Antarktis. Välj rätt tid att besöka.
Hur du reser till Antarktis. Välj rätt tid att besöka.
 1. 1
  Välj rätt tid att besöka. Antarktis tur säsong omfattar ca fem månader, främst över södra halvklotet sommaren (November till mars). Alla andra tider på året är extremt kallt, mörkt, och packisen fryser ut en lång väg. Var medveten om att när det kommer att finnas färre människor runt senare under säsongen, mycket av det redan kommer att ha kvar för havet. Under dessa månader, några av de saker du kan förvänta dig är:
  • Under november börjar packisen för att bryta upp och det är parningstid för pingviner och andra fåglar.
  • Under december och januari, The Penguin kycklingar kläcks och matas och vårdas i häckningsplatser.
  • Under februari och mars, pingvinen kycklingar flygga, den vuxna pingviner molt, och valarna är lätta att upptäcka.
 2. 2
  Räkna med ett stort hål i din budget. Detta är ett resmål där budget resa är inte mycket av ett alternativ om du är anställd för att arbeta hårt. På ett minimum, kommer du förmodligen stå inför minst US3740€ och det är för det allra nödvändigaste och inte nödvändigtvis den bästa sittplatser eller möjligheter.
  • Om du inte kan resa med någon för att sänka kostnaderna genom delat boende, räkna med att betala en premie för en enda hytt på en båt eller fartyg.
  • Flygbiljett priserna varierar beroende på bra till dålig sikt från din plats, liksom den vanliga ekonomin och verksamheten klasskillnader.
  • Om du inte vill att besöka som turist, tänka på andra alternativ, till exempel att gå en statlig expedition till Antarktis. För detta behöver du sannolikt lämpliga tekniska, vetenskapliga, medicinska, eller andra relevanta färdigheter som matlagning för en stor grupp, samt ha en passande bakgrund för statlig anställning. En annan möjlighet är att resa som en inbjuden del av en besättning. Vissa personer blir ombedd att komma tillsammans som journalister, fotografer, konstnärer etc., och deras resa täcks av den som bjudit eller skickade dem tillsammans. Återigen, det beror på dina färdigheter.
 3. 3
  Bestäm hur du vill resa till Antarktis. De flesta besökare till Antarktis resor med båt, med ett fåtal intrepid resenärer som med båtar över. Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar, men ingen av dem kommer att spara många slantar, så det verkligen kommer till preferenser för komfort, besök shore, och andra bekvämligheter som erbjuds av researrangörer organisationerna i fråga. De flesta resor till Antarktis halvön regionen avgår från Ushuaia, Eldslandet i Argentina, Port Stanley på Falklandsöarna och några ledighet från Punta Arenas i Chile, Buenos Aires i Argentina, eller Puerto Madryn i Argentina. Det finns också resor på isbrytare och ibland använder helikoptrar för turister som besöker Weddellhavet, Ross Sea region och östra Antarktis ibland, för att se pingvin kolonier, historiska hyddor, de torra dalarna, etc. dessa resor avgår från platser som Bluff eller Lyttleton i Nya Zeeland, Hobart eller Fremantle i Australien, eller Kapstaden eller Port Elizabeth i Sydafrika. Det bästa sättet att hitta fartyget alternativ är att besöka International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) vid http://www.iaato.org och att titta på dess "medlemsregister".
  • Reser på ett stort fartyg kommer att ge dig den högsta nivån av komfort, men du kommer också att behöva tillbringa tid med det högsta antalet personer. I öppet hav, dessa fartyg är det mest bekväma men de strikta riktlinjer för hur många människor kan besöka stranden kommer att begränsa dina möjligheter till stranden besök.
  • Mindre fartyg möjliggöra mer tid på stranden. Detta beror turist riktlinjer begränsar landningarna av turistgrupper till 100 personer.
  • Det är möjligt att nå Antarktis med båt men det är inte vanligt, med bara 200 yacht besök under de senaste 30 åren. Detta är en privat fest angelägenhet och måste ordnas direkt med de berörda båtägare. Förvänta dig inte en förtjust välkomnande från stationerna, de har så många besökare nu att de kräver flera månader i förväg om din tilltänkta ankomst. Yachts tenderar att lämna från Ushuaia eller Stanley och är bara för mycket modig och äventyrlig.
  • Det är möjligt att resa på franska resupply fartyg som turist, avgår från Réunion i och tar ca 1 månad. Gränsen är cirka 30 turister och guider medfölja båten. Det finns val av vistas på den franska basen Port-aux-Français och även vandringar med övernattning i härbärgen.
 4. 4
  Tänk flyget. Det finns olika företag som flyger till Antarktis, från Punta Arenas i Chile, från Kapstaden i Sydafrika, och från Qantas i Australien. Vissa flygningar flyga helt enkelt overs och du kan se Antarktis från luften, medan en del är fly-kryssning alternativ. Andra flyg flyga rakt in i Antarktis och du får bo på basen eller lägret inrättades just för turismen. Var medveten om att flygningar är föremål för avbokningar på grund av vädret och andra säkerhetsfrågor. Den bästa metoden för att bedöma flyg alternativ är att läsa guideböcker skrivna specifikt för Antarktis, eller kolla på Lonely Planet webbplats, eftersom detaljerna förändras årligen beroende på tillgång och intresse, etc. Precis som med resor, är det en sak du kan förvänta dig igen betala en ansenlig summa!
 5. 5
  Om att göra shore expeditioner, förbereda sig väl. Shore besök brukar vara kortvarig (ca 3 timmar eller mindre) och kommer alltid åtföljas av en guide om du inte har gjort en egen expedition.
  • Använd lämpliga skyddskläder, såsom fuktspridande-away skikt närmast huden, varma toppar och vinter-vikt jackor snö. Det är mest troligt att turnén företaget kommer att förse dig med en expedition päls för shore besök och däck värme.
  • Använd lämpliga stövlar snö promenader. Om du är utfärdade med stegjärn, använder dem. Fråga om du inte vet hur man använder all utrustning som du fått av turné företaget, bland annat be att visas individuellt om du inte förstå en grupp demonstration.
 6. 6
  Förstå arbetsmiljöfrågor. Den antarktiska miljön är farlig för människan. Vädret är mycket föränderlig och det är alltid kallt, även på sommaren (toppar på sommaren längs kusten sträcker sig i allmänhet 41-56 ° F). Det finns faror såsom sprickor på isfält och glaciärer och brand är höga i mycket torr miljö, så hanterar något brännbart måste göras med försiktighet.
  • Det finns inga vaccination krav på Antarktis men du bör vara frisk och i god hälsa eftersom medicinsk behandling kommer att vara grundläggande och sprida tunn bland alla dina passagerare. Alla medicinska tillstånd som du har bör vara detaljerad med din läkare i brev form, särskilt inte om du behöver ta med medicinering.
 7. 7
  Respektera bräcklighet miljön i Antarktis. Den antarktiska miljön är skör och bortsett från expeditioner, baser, och några turister, har det varit lite mänsklig förändring. Vilda djur förblir orädd för människor på grund av bristen på långsiktiga negativa interaktion. Det är viktigt att respektera den orörda naturen i Antarktis och att se till att turismen inte har en negativ inverkan. Det är besökare Riktlinjer antagna under Antarktisfördraget som reglerar besökarnas agerande på Antarktis och det är värt att läsa dem som en del av dina förberedelser för besöket. Några av grunderna för att tänka på är:
  • Gå inte för nära och inte göra något för att störa djurlivet.
  • Skräpa inte ned. Packa ut alla dina sopor.
  • Gör inte vanställa något - alla människor byggda strukturer har historiskt värde och många hyddor, etc., har arv listor. Inte gravera inte in något i stenar eller andra funktioner mark.
  • Ta bilder och ingenting annat. Lämna alla ägg, snäckor, växter, stenar, fossiler, jord, etc., där de är.
 8. 8
  Njut av din resa för livet. Detta är en av dessa resor som människor som tar det aldrig kan glömma eller sluta prata om. Om du älskar orörda skönhet, fantastiska sevärdheter, otroliga möjligheter djurliv, och du inte har något emot lite kallt, kan detta vara den perfekta resan som kommer att skapa en livstid minne.

Tips

 • Se till att du har rätt att resa, läkarundersökning, vård och annan relevant försäkring organiserat före avresan. Dessutom, tala med din läkare om eventuella medicinska tillstånd som kan förvandlas till nödsituationer, läkarna är få när de reser till Antarktis.
 • Med tanke på erfarenheten att komma på några avsevärda ekonomiska kostnader, är det inte ovanligt att spara i många år. Om det är något du har sparat upp för över tiden, tänk på att du måste hålla kontroll uppdaterad information, särskilt om du forskar nu för senare, i syfte att ta hänsyn till eventuella ändringar som gjorts i Antarktis resebranschen att rymma Antarktis villkor och forskningsbehov.
 • Rymma dig med tillräckligt med kläder efter väder-oavsett om det är i mitten av juli eller januari-kom ihåg, Antarktis kommer att bli kallt.
 • Kontrollera med din federala regeringen om hur man ska vara en "god medborgare" i det vilda. (Det finns ingen lokal suveränitet över Antarktis och ditt beteende styrs av din federala regeringens lagar.)
 • Ansedda guider prenumerera besökaren bestämmelserna i Antarktisfördraget, granska innehållet i detta fördrag och dess tillhörande riktlinjer innan du går.
 • * Sök för ett par olika turer så att du kan hitta den som intresserar dig mest, och en som passar din budget.

Varningar

 • Kontrollera med din fotoutrustning leverantör som din fotoutrustning tål extrema väder.
 • Vädret i Antarktis är extrem. Var beredd på intensiv sol, vilda vind, is och extrem kyla.
 • Utför absolut allt som du bär i. Lämna inga spår.
 • Resor till Antarktis kan vara relativt dyrt men om du har råd med det, är det en fantastisk turné.

Saker du behöver

 • * Vald turné företag
 • Lämpliga kläder, skor och andra föremål såsom skyddsglasögon, handskar, balaclava, etc. - se till att be tour företaget för dess föreslagna lista, samt ta reda på vad turné företaget kommer att tillhandahålla
 • Mediciner som du normalt tar med dig
 • Böcker och tidskrifter att fördriva restiden
 • Kamera och batterier, kolla förmåga dem att arbeta i kyla
 • Personliga snacks som du vill ha det du vet tour företaget inte kommer att leverera
 • Besökarens Riktlinjer för Antarktis, Antarktis-fördraget, etc. - All dokumentation kan nås via internet innan de lämnar