Wko

Hur du förbättra ditt resultat genom NLP

Vi vill alla att förbättra vår prestation, vare sig det är på jobbet, på fotbollsplanen, eller runt huset. Med hjälp av Andy Austin, en NLP (neuro-lingvistisk programmering) expert, kommer den här artikeln hjälper dig att använda NLP för att ändra hur du tänker om dig själv och hur du utför i vissa situationer, och sedan ge dig några praktiska steg för att hjälpa dig bli det allra bästa du kan.

Steg

Hur du förbättra ditt resultat genom NLP. Utnyttja kretsen av spetskompetens.
Hur du förbättra ditt resultat genom NLP. Utnyttja kretsen av spetskompetens.
 1. 1
  Utnyttja kretsen av spetskompetens. Tänk dig en osynlig cirkel på golvet. I din fantasi, gör den ca 3 meter i diameter och 2 meter framför dig, något stort nog att gå in.
  • Du kan rita krita på golvet, eller rita en cirkel på papper om du gillar när du först tränar för att behärska denna mentala teknik.
 2. 2
  Visualisera. Gå in i cirkeln och tro att du är underbar på vad du vill göra. Till exempel, om du är en golfspelare och vill ha ett perfekt put, tänk dig själv som den personen. Se dig själv göra det. Hur skulle du stå? Hur ser du? Vad har du på dig? Dränk din kropp med de goda känslor av din säker prestanda. Tänk dig själv att utföra denna uppgift och se dig själv göra det som om du tittar på dig själv i en film.
 3. 3
  Bär någon annans skor för en stund. I ditt sinne, kan du använda visualisering för steg-in-the-skorna-av rollen av någon som du beundrar att komma in i det läge du vill. Föreställ Tiger Woods, till exempel, och bygga en representation i ditt sinne för den person som kan göra vad du vill göra bra.
 4. 4
  Var medveten om att din hjärna inte kan se skillnad mellan en verklig historia och en tänkt historia eller historien om andra. Allt du behöver göra är känslomässigt fånga den där känslan av kompetens och med hjälp oavsett förebilder eller scenario leka som fungerar för dig. Gå vidare, kommer ingen vet!
 5. 5
  Fånga ögonblicket. Steg automatiskt i mäktig stat du har skapat inom cirkeln. Flytta in i den cirkel av spetskompetens. Steg in i bilden av dig själv, antar att det är som om du kliver in i den personen, som satt av stater, hela den upplevelsen.
 6. 6
  Förankra detta som en resurs tillstånd så att du kan ta upp det när som helst du behöver det. Med andra ord, räkna ut hur man drar på detta tillstånd efter behag genom att praktisera det, och sedan associera någon psykisk eller fysisk länk eller cue med den för att få tillbaka det när det behövs. Som kan knacka fingrarna, hålla armarna på ett visst sätt, eller vad fysisk länk kan du enkelt och exakt upprepa. Upprepa med fler erfarenheter att öka kraften i kretsen av spetskompetens. Använd denna metod när du känner att du behöver öka din prestation.

Tips