Wko

Hur du får betalt för att resa

I en perfekt värld, skulle ditt jobb består av att resa till exotiska destinationer med bara en ryggsäck och en laptop, uppleva nya saker varje dag och träffa dynamiska människor från hela världen. Ditt arbete skulle kräva endast ett fåtal timmar i veckan och kan göras var som helst med en Internetanslutning. Komma upp på morgonen skulle vara lätt, skulle din dagliga pendla vara obefintlig, och lönen skulle vara nog för dig att resa för evigt. I den verkliga världen, jobb som betalar dig att resa är nästan omöjligt att få och pengarna du spara ihop till din oändliga semester kommer bara att hålla dig så länge.

När du reser, även på en budget, behöver du en bra summa pengar att spendera på transport, logi, försäkringar, mat, nöje, och andra "once in a lifetime" upplevelser som tycks dyka upp dagligen. Den goda nyheten är att det finns olika sätt att få betalt för att resa som är bokstavligen tillgänglig för alla som är observant, äventyrlig och självständig. Din nya jobb är att spela in hur man information om de platser du gå och äventyr du har så att andra kan inspireras och skapa sina egna reseupplevelser.

Steg

Hur du får betalt för att resa. Glöm inte att packa.
Hur du får betalt för att resa. Glöm inte att packa.
 1. 1
  Glöm inte att packa. Några viktiga komponenter du behöver för att få betalt för att resa är ett pass, en ryggsäck, en bärbar dator (tillval), en pad att klottra och företrädesvis en digital kamera, som kommer att vara en extra fördel.
 2. 2
  Få i äventyr. Du måste få några oberoende reseupplevelser. Detta skulle kunna omfatta turnera runt i Europa, safari i Afrika, vandring i Himalaya eller sola i Goa och så vidare.
 3. 3
  Upplev allt. För att tilltala en bred publik, måste du täcka alla typer av föremål och innehåll. Detta omfattar platser, mat, kultur, festivaler, historiska monument, moderna platser värda att besöka, historia, naturliga skönheter, natur, nattliv, ställen att bo eller någon annan resa relaterat ämne som du vill.
 4. 4
  Ta bra anteckningar. Du måste ta rikliga anteckningar på de detaljer som andra vill och behöver veta för sin resa. Tänk om du skulle skicka din mormor på samma resa, vad skulle hon behöver veta för att få en bra och säker gång? Din publik kommer att belöna dig med läsekrets, och att läsare hjälper dig att få betalt för att resa.
 5. 5
  Skriva artiklar. Du får betalt för att resa genom att skriva berättelser, artiklar och rapporter om de platser du besöker. Ju fler artiklar du skriver, desto mer pengar du kan göra. Så många saker kommer att inspirera dig att sätta pennan till papperet eller sätta fingrarna på ett tangentbord. När du går igenom din dagliga rutin, sätta dig i skor av en guidebok författare. Ditt jobb är att rapportera om de platser du besöker så att andra kan lita på dina ord att planera sina resor.
 6. 6
  Distribuera ditt innehåll. När dina idéer är organiserade i välskrivna och informativa artiklar, är din nästa uppgift att hitta ett hem för ditt skrivande. Det finns många ställen på nätet och i tryck som letar efter unika, väl genomtänkt resor innehåll som vad du har skapat. Till exempel kan du skriva för Backpackforever.com och få betalt för att resa. Många tidningar vill resereportage för deras söndag och mänskliga sektioner ränta. Andra ställen att handla ditt innehåll omfattar resebyråer, reseguider, bokförlag, tidskrifter. Du kan även starta din egen webbplats eller blogg för att hysa alla dina reseberättelser och få betalt för att resa.
 7. 7
  Få en följande. När du skriver att du kommer att få en följande av läsare som är intresserade av ditt innehåll och intresserade av dina äventyr. Det är den här texten som gör att du kan verkligen få betalt när du reser. Att få en följande handlar om att optimera ditt innehåll för sökmotorer såsom Google.com och Bing.com. Det innebär också att främja ditt innehåll genom sociala medier såsom Facebook.com och Twitter.com.
 8. 8
  Få betalt för att resa. För att få betalt för att resa måste du nu tjäna pengar på ditt skrivande. Detta innebär att placera reklam på din webbplats eller blogg (som Google Adsense eller Avantlink Affiliate Network), sälja ditt innehåll till innehållsredaktörer, eller acceptera arbete frilans skriva baserat på din portfölj av arbete och din kunskap om världen.

Tips

 • Att vara en resa författare ger frihet att bo var du vill och få betalt för att resa. När du lär dig repen, hålla budget, och lära sig tips och tricks längs vägen, kommer du att hitta friheten mest bara sitta och deras kontor och drömmer om.

Saker du behöver

 • ett pass
 • en ryggsäck
 • en bärbar dator (tillval)
 • en pad att klottra
 • en digitalkamera