Wko

Hur blir man frisör

Är du fast i gamla hjulspår på ditt nuvarande jobb? Är du i gymnasiet och inte ser college i din framtid, men vill inte jobba som en burgare flipper hela ditt liv? Då skönhetsindustrin är platsen för dig! Det kan ta lite skolgång efter gymnasiet, men inget i närheten så tråkiga som college. Det är roligt, givande, och har flexibla arbetstider. Plus, får du betalt för att göra människor ser underbar!

Steg

Hur blir man frisör. Om du är fortfarande i gymnasiet, kolla och se om din skola har en yrkesskola / community college som de arbetar med.
Hur blir man frisör. Om du är fortfarande i gymnasiet, kolla och se om din skola har en yrkesskola / community college som de arbetar med.
 1. 1
  Om du är fortfarande i gymnasiet, kolla och se om din skola har en yrkesskola / community college som de arbetar med. Ofta kan du spendera en halv till två tredjedelar av din dag lära sig att bli en frisör och tillbringar den andra delen gör normala skolarbetet tillbaka på din high school (matte, engelska, historia). Plus, om du gör detta under junior och senior år, kanske du kan gå rakt in i branschen.
 2. 2
  Om du är av gymnasiet, kontrollera den lokala tidningen för skönhet skolor, eller be din personliga frisör där han / hon gick. Ansök till mer än en skola, om möjligt.
 3. 3
  Kontakta skolorna och ställa in ett möte med rådgivare.
 4. 4
  Om du blir antagen, registrera och delta i alla dina klasser. Vissa kommer att vara praktisk, andra kommer vara som traditionell skola.
 5. 5
  Efter avslutad klasserna, leta efter skönhet butiker med öppningar för nya stylister. Skicka in din ansökan, gör ditt bästa på intervjun, och du kan bara hyras! Likaså, kan du öppna upp din egen salong om du har tillräckligt med pengar.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Bli inte förolämpad om en vanlig kund slutar komma till dig. Det är inte en förolämpning mot dig personligen, så bara glömma det och gå vidare.
 • Om en kund klagar över sitt hår, alltid erbjuda att fixa det gratis. Visst, kommer du att förlora några tior, men du kommer att hålla en värdefull kund.
 • Håret industrin är ett mycket konkurrenskraftigt en. Bli inte förolämpad om det tar ett par försök för dig att få hyras, särskilt färsk out of beauty school.
 • Förvänta dig inte att göra en hel del just har börjat. Det tar tid och ständig kundtillfredsställelse.

Varningar

 • Var medveten om att du faktiskt måste arbeta för detta. Detta är inte ett undantag på ett "riktigt jobb", du måste ta lektioner för att göra detta!
 • Om du inte är väldigt mycket i detalj eller perfektionist typ personlighet, kan håret vara stressande för dig. Det kräver mycket av precision
 • Var medveten om att du kommer sannolikt att bli ombedd att delta i "klass tester".