Wko

Hur blir ett ultraljud tekniker

Intresserad av en karriär inom den medicinska industrin? Ett ultraljud tekniker (även kallat ett diagnostiskt eller sonographer) är en karriär som är efterfrågad och mycket populär! Den har en relativt kort period av studier, är ekonomiskt givande, och växer snabbt, som alla innebär goda möjligheter till avancemang. Här är hur du kommer igång i en framtida karriär som ett ultraljud tekniker.

Steg

Hur blir ett ultraljud tekniker. Få en gymnasieexamen.
Hur blir ett ultraljud tekniker. Få en gymnasieexamen.
 1. 1
  Få en gymnasieexamen. Som en del av din förberedelse för en karriär som denna, studera matte, engelska, datavetenskap, hälsa, och både den fysiska och biovetenskap som en del av din high school läroplan.
 2. 2
  Fyll i en program ultraljud tekniker, godkänd av kommissionen om ackreditering av allierade hälsa utbildningsprogram (CAAHEP), och få din associera-examen.
  • Om du är skiftande karriär inom sjukvården, eller du är en high-school, kan du ta ett ettårigt program. Dessa snabba program belönar generellt dig med ett utbildningsbevis.
  • Tvååriga program är de mest populära, och när du är klar med två år (ett till ett och ett halvt år om du har tagit många av de nödvändiga kurserna), kommer du att tjäna ett intresseföretag grad.
  • Du kan också ta ett fyraårigt program och examen med en kandidatexamen.
  • Håll dig borta från åtta veckor eller sex programmen månad. Inte bara förbereda de inte dig tillräckligt för en karriär som ett ultraljud tekniker, men det kommer knappast någon roll eftersom du inte kommer att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.
  • Observera att vissa högskolor kan kräva att du slutföra en Certified Nursing Associate (CNA) kurs innan de godkänns i en diagnostik sonographer (DMS) program.
 3. 3
  Få klinisk erfarenhet under din närvaro vid högskolan. När du examen, arbetar på att samla tillräckligt med timmar för att ta det europeiska registret för diagnostiska medicinska Sonography (ARDMS) tentor.
  • Dessa behövs inte för ultraljud tekniker, men du kommer att kraftigt öka din säljbarhet - och i sin tur, din lön - genom att framgångsrikt slutföra dessa prov och bli en certifierad ultraljud tekniker eller registrerat diagnostik sonographer (RDMS). Det består av två delar - en allmän fysik avsnitt och en sub-specialitet du vill ha (ob-gyn, buk, etc.)
 4. 4
  Ansök om jobbet! Du har gått igenom utbildningen, tagit testen, och nu är du officiellt ett registrerat diagnostik sonographer. Gå till sjukhus och kliniker i ditt område, och börja arbeta!

Tips

 • Slutför och forskarutbildning. Detta borde vara en självklarhet, men det tål att upprepas: ju mer utbildning man har, ju längre du kommer vidare i livet. Gymnasiet är det första steget till att ha en tillfredsställande karriär.
 • Den amerikanska Bureau of Labor Statistics målar en ljus bild för framtidens ultraljud tekniker. Marknaden väntas öka 19 procent från nuvarande nivå på 59.000 arbetstillfällen, från och med nu fram till 2018.
 • 3D-ultraljudsteknik är närvarande avantgardet, och 3D-ultraljud färdigheter ökar i efterfrågan. Få kunskaper i användningen av 3D-ultraljud för att få ett försprång på arbetsmarknaden.

Varningar

 • Många positioner kräver att du vara certifierad. Efter examen, gör certifieringen din högsta prioritet.
 • Det finns många pseudo-skolor eller skolor av tvivelaktig karaktär som annonserar en examen för ultraljud tekniker. Det är inte ovanligt att dessa skolor att stänga av eller gå i konkurs före slutet av din utbildning eller att hand du en examen som du senare reda är värdelöst. Var noga med att gå till en ackrediterad skola för ultraljud tekniker och få ett intresseföretag grad.