Wko

Hur blir en tatuerare

Tatueringar är en gammal konst, och som sådan inte kräver formell utbildning. Snarare måste tatuerare visa sina färdigheter genom sina konstnärliga talanger, sitt engagemang för hantverk, och deras erfarenhet som certifierad lärling. Läs den här artikeln för att lära dig hur.

Steg

Hur blir en tatuerare. Tänk på din konstnärliga talang.
Hur blir en tatuerare. Tänk på din konstnärliga talang.
 1. 1
  Avsluta gymnasiet. Uppnå en gymnasieexamen eller slutföra General Education Development (GED) krav. Du måste ha en av dessa certifieringar och vara minst 18 år gammal för att bli tatuerare.
 2. 2
  Tänk på din konstnärliga talang. Tatuerare måste vara extremt skicklig lådor med en känsla för detaljer och ett öga för färger. Om du inte har någon formell konstutbildning, sedan överväga att ta en inledande teckning kurs innan du söker tatuering konstnärskap.
  • Om du redan är en skicklig låda, fortsätta att öva din farkost och utveckla en portfölj av ditt bästa arbete. Att ha en kvalitet portfölj kommer att hjälpa dig när du ansöker om lärlingsutbildning.
  • Du måste också ha utmärkt syn och stadig hand för att vara en tatuerare.
 3. 3
  Ansök om en lärlingsutbildning med en erfaren tatuerare. Detta ger dig praktisk erfarenhet och ger dig möjlighet att lära sig rätt teknik från befälhavarna.
  • Försök att hitta en seriös artist och / eller studion för att slutföra din lärlingsutbildning med.
  • Välj en mentor med flera års tatuering erfarenhet.
  • Längden av lärlingsutbildning kommer att variera beroende på dina tillstånds krav för tatuering certifieringar.
  • Vissa lärlingsplatser är gratis medan andra är ganska dyra. Göra en del efterforskningar för att hitta den rätta för dig.
 4. 4
  Ta en pedagogisk kurs i att tatuera. Medan din lärlingsutbildning kommer att lära dig de praktiska inblandade färdigheter, kommer du också att behöva lära sig om förebyggande av sjukdomar och hudsjukdomar / infektioner. Denna typ av information kan ingå i det skriftliga provet att ditt tillstånd krävs för certifiering.
 5. 5
  Ta emot en tatuering certifiering. De särskilda kraven för tatuering certifiering kommer att variera från land till land, men de flesta stater kräver att du slutför ett visst antal timmar som arbetar som lärling och passera en skriftlig tentamen.
 6. 6
  Behåll din licens ström. Återigen, kraven varierar mellan länderna, men många stater kräver att du förnya din tatuering licens varje år eller så genom att fylla i ytterligare kurser.
 7. 7
  Hitta kunder och hålla din portfolio uppdateras. Det bästa sättet att bygga upp en stark kundbas är att utföra tatueringar på så många som möjligt och göra ett utmärkt arbete. Det är viktigt att få positiva recensioner från dina kunder så att du kommer att hänvisas till vänner och familjemedlemmar. Du bör hålla din portfolio uppdateras ditt jobb fortskrider, och se till att inkludera ditt bästa och mest unika verk.
  • Om du vill öppna din egen tatuering studio, bör du anmäla dig till kurser företagsledning som fokuserar på små företag. Du måste skriva en affärsplan, hitta en plats, köpa programvara för att spåra dina pengar, och kontrollera med din statliga avseende nödvändiga tillstånd och koder hälsa för tatuering studios.

Varningar

 • Kom ihåg att tatueringar är permanenta. Var alltid försiktig när du ger någon en tatuering.
 • Se till att du förstår god hygien och säkerhetsåtgärder som krävs vid administrering av en tatuering för att förhindra skador eller infektioner.
 • Utövar inte tatuera dina vänner eller någon annan tills du har rätt utbildning.