Wko

Hur blir en Apotekstekniker

Apotek tekniker hjälpa apotekare med utmatning informations och bearbetning recept. Läkemedelsindustrin växer stadigt, och eftersom antalet apotek ökar under de närmaste åren, kommer apotekstekniker vara i allt högre efterfrågan. Den här artikeln innehåller information om utbildning och certifiering som krävs för att bli en Apotekstekniker, och tips om hur att landa ett jobb på ett apotek.

Steg

Hur blir en Apotekstekniker. Vet vad jobbet innebär.
Hur blir en Apotekstekniker. Vet vad jobbet innebär.
 1. 1
  Vet vad jobbet innebär. Som apotekstekniker, kommer du vara beredd att hjälpa licensierade apotekare ger medicinering och andra hälsoprodukter vård till patienter. Ditt jobb kommer att omfatta räkna och mäta medicinering, hantera lager och fylla läkemedelsformer, på hel-eller deltid.

Utbildningskrav

 1. 1
  Ha en gymnasieexamen. För att bedriva ett arbete som apotekstekniker, är en gymnasieexamen eller motsvarande utbildningsnivå som krävs.
 2. 2
  Registrera dig för en Apotekstekniker program vid ett ackrediterat yrkesutbildning eller teknisk högskola. Programmen är vanligen ett år lång, och kommer att förbereda dig för att ta Apotekstekniker Certification Board (PTCB) examen.
  • Många högskolor erbjuder online-program Apotekstekniker. Dessa tillåter dig att behålla ditt nuvarande jobb och studier på egen tid.
  • Du får lära dig namnen på läkemedel och deras användning, hur man dosera mediciner, hur man bestämmer rätt doser, och annan information du behöver för att utföra jobbet.
  • Vissa program lär kund service färdigheter, registrering färdigheter och etik.
 3. 3
  Betrakta ett utbildningsprogram. Om du väljer att inte anmäla dig till en Apotekstekniker program genom ett college, har du möjlighet att anmäla sig till ett utbildningsprogram som erbjuds av ett apotek, som Walgreens. Du kommer att utbildas med de exakta kunskaper du behöver för att vara anställd av det företag som du tränar.
  • Se till att utbildningen är utformad för att förbereda dig för PTCB tentamen. PTCB certifiering kommer att bli nödvändigt om du vill söka arbete med ett annat apotek.

Erfarenhet och certifiering

 1. 1
  Hitta ett jobb som apotek assistent. I många stater, måste du ha flera hundra timmar av erfarenhet av att arbeta i ett apotek innan du kan ta emot certifieringen. Apotek assistent positioner kräver mindre utbildning som positioner Apotekstekniker, men de få värdefull erfarenhet som kan ge dem ett försprång när det gäller att få ett jobb som en Apotekstekniker.
 2. 2
  Bli certifierade. För att uppnå certifiering med Apotekstekniker Certification Board, måste följande krav vara uppfyllda (ytterligare krav kan gälla enligt statliga):
  • Efterlevnad PTCB certifiering politik
  • Fullständig redovisning av alla kriminella och State Board of Pharmacy registrering eller åtgärder licensieringen
  • Förbi poäng på Apotekstekniker Certification Exam.

Landa ett jobb på ett apotek

 1. 1
  Börja med folk du känner. Låt din högskola eller instruktörer för utbildning kurs vet att du söker en position som en certifierad Apotekstekniker. Om du fick erfarenhet som apotek assistent, fråga din chef om apoteket är att anställa tekniker.
 2. 2
  Betrakta ett brett utbud av arbetsplatser. Välj att arbeta tillsammans med en legitimerad apotekare på ett sjukhus, gemenskap apotek, poliklinik, sjukhem eller farmaceutisk organisation. Nu när du är en certifierad Apotekstekniker, är du berättigad att arbeta på apotek över hela Europa.