Wko

Hur bli organiserad för högskola eller grad skolan

Kursplaner, papper, böcker, artiklar och nedladdningar får alla mycket förvirrande i slutet av oktober, om du inte har en plan för att hålla ordning... och till skillnad från High School, inte påminna dina professorer inte dig om kommande uppdrag varje dag! Följ dessa steg för att bli redo.

Steg

Hur bli organiserad för högskola eller grad skolan. Skriv ut eller samla kursplaner för varje klass.
Hur bli organiserad för högskola eller grad skolan. Skriv ut eller samla kursplaner för varje klass.
 1. 1
  Skriv ut eller samla kursplaner för varje klass.
 2. 2
  Köp dina böcker, en bunt ofodrade 3x5 kort, och en tunga, färgglada, plastficka.
 3. 3
  Placera alla dina kursplaner i plastficka. Detta är din kursplaner mappen. Håll den med dig när du studerar, gå till biblioteket, eller gå till skolan.
 4. 4
  På varje kursplan, markera vad beror den första veckan i en färg. Markera vad beror den andra veckan i en annan färg. Nu kan du hålla ett öga på dina uppdrag på en vecka-för-vecka basis.
 5. 5
  Tilldela ett kort för varje bok. Håll kortet vertikalt, skriver de datum som du har uppdrag från denna bok bara, och intill den dag, skriver de sidor som ska läsas. (Exempel:. Skriva "Chemistry" på kortet sedan i en kolumn, skriver 9/5, 9/12, 9/19, 9/26, eller när du har klass Bredvid datum, skriver 1-47, 48. -102, 151-160,161-194, eller vad din tilldelade behandlingen är.) Använd detta kort som ett bokmärke så att du vet var du slutade, och vad som behöver göras härnäst. Nu behöver du inte leta i din kursplan att veta vad man ska läsa, bara ta boken och gå!
 6. 6
  Få en nedskrivning i kalendern eller akademiska planerare, och skriva uppdrag på grund på vissa datum. Glöm inte att skriva ner testdatum!
 7. 7
  Gör ett "projekt kursplan" för dig själv. Skriv ut en kronologisk förteckning över alla uppdrag som kommer att kräva mer än ett sammanträde för att slutföra. Nu kan du se enkelt framåt så att du inte spendera hela natten att skriva en uppsats.
 8. 8
  Rita eller skriv schema på papper eller på en dator, så att du vet när dina klasser kommer att möta. Nu schema ut minst 1 timme av studietiden för varje timme lektionstid (om du är under skoltiden, gör det 2 timmar). Schemalägg dessa studietimmar och missa inte dem, behandla dem som permanenta åtaganden. Om du kan få ett försprång tidigt, har du någon kudde tid när dina många tidningar och projekt kommer beror på samma gång.
 9. 9
  Om du har en dator (och om du går på college i oss, du borde verkligen), gör en stationär mapp som heter "skola." Inuti, gör en mapp för varje klass. Dessa mappar är ett bra ställe att förvara nedladdningar som många professorer förväntar dig att få.
 10. 10
  Få arbeta! Nu har du väldigt lite tid att spendera försöka lista ut vad som behöver göras, du kan bara göra det!

Tips

 • Kryssa eller stryka genomförda uppdrag med en enda rad så du kan granska om det behövs.
 • Låt inte Internet avfall för mycket tid!
 • Använd en överstrykningspenna för att hjälpa dig igenom, inte att peka ut vad du ska lära dig senare.

Varningar

 • Håll dig till ditt schema. Om du inte studerar som du behöver, kommer du vara olycklig i slutet av terminen, och du kommer inte lära dig vad du behöver lära dig. Är det inte därför du gick på college?

Saker du behöver

 • Bright plastficka
 • Ofodrad 3x5 kort
 • Skolböcker
 • Boka väska eller ryggsäck