Wko

Hur att skicka en postanvisning via posten

Ibland uppstår behov att skicka pengar via posten till vänner, familj eller en affärspartner. Ett av de säkraste sätten att göra detta är att skicka en postanvisning. En postväxel är en betalning certifikat för ett förutbestämt belopp. Det kan lösas eller deponeras ungefär som en check. Det ger dock ett antal säkerhetsfunktioner som gör en postanvisning ett mycket bättre val när du skickar den via e-post. Det är bekvämt att köpa en postanvisning på många ställen, inklusive ditt lokala postkontor.

Steg

Hur att skicka en postanvisning via posten. Besök ditt lokala postkontor.
Hur att skicka en postanvisning via posten. Besök ditt lokala postkontor.

Internationella postanvisningar

 1. 1
  Besök ditt lokala postkontor. Vänta i kö för att besöka med en kontorist.
 2. 2
  Ange till expediten du vill köpa en internationell postanvisning. Internationella postanvisningar kan förvärvas för varje värde upp till 525€. En avgift på 5€ 0,85 gäller när du köper en internationell postanvisning.
 3. 3
  Se till att mottagaren av postanvisning bor inom en av de 30 deltagande länderna. Information om deltagande länderna finns på posten eller på nätet.
 4. 4
  Köpa postanvisning och betala avgiften. Du kan betala med betalkort, resecheckar eller kontanter.
 5. 5
  Fyll i alla ämnen på postanvisning, inklusive namn och adress på mottagaren.
 6. 6
  Välj hur du vill skicka postanvisning och om du vill fästa den på något sätt. Ersättning täckning tillhandahålls kostnadsfritt. Men, om du vill att ditt paket att ha mer säkerhet, är försäkringar som finns när du skickar internationellt, liksom andra funktioner, inklusive rekommenderat brev med mottagningsbevis eller begränsad leverans.
 7. 7
  Maila ditt paket. Fyll i all adressinformation och satte korrekt porto på förpackningen.

Inrikes postanvisningar

 1. 1
  Besök ditt lokala postkontor för att köpa en postanvisning. Vänta i kö för att tala med en kontorist. Om det är mer praktiskt, kan någon lantlig väg bärare säljer också postanvisningar.
 2. 2
  Ange att du vill köpa en inhemsk postanvisning. Enskilda postanvisningar är tillgängliga för värden upp till 750€.
 3. 3
  Köpa postanvisning. Det kommer att finnas en minimal avgift för postanvisning. Postanvisningar i värde upp till 375€ kommer att kosta 5€ 0,10. Om postanvisning är 375€ 0,01 till 750€ är avgiften 5€ 0,50. Betala avgiften, plus mängden postanvisning. Du kan betala med betalkort, kontanter eller resecheckar.
 4. 4
  Fyll i alla ämnen i postanvisning. Detta innefattar namn och adress på mottagaren, ditt namn och telefonnummer.
 5. 5
  Försäkra ditt brev innan du skickar det. Du kan välja att köpa extra försäkring för ditt brev eller välja andra funktioner som kvitto. Tänk på att det postanvisning redan ger en skyddsnivå med sina säkerhetsfunktioner, bland annat vattenstämplar och säkerhet tråd, tydliga belopp valör och ett kontrollsystem.
 6. 6
  Skicka postanvisning i ett adresserat kuvert. Sätt rätt porto på brevet.