Wko

Hur att publicera en dikt

Du har hällt din själ i din poesi, och du tror att du har något som du vill dela med världen, men du vet inte hur man ska gå vidare. Som publicerar poesi, och hur kan du vara säker på att de ser era? Vi visar dig några sätt att gå vidare.

Steg

Hur att publicera en dikt. Skicka in ditt arbete till litterära tidskrifter.
Hur att publicera en dikt. Skicka in ditt arbete till litterära tidskrifter.

Traditionell förlagsverksamhet

 1. 1
  Skicka in ditt arbete till litterära tidskrifter. Genom att nå ut till tidningar och litterära tidskrifter, du når också ut till redaktörer, agenter och andra poeter. Du kan avvisas vid första-det är nästan en övergångsrit för kreativa typer-men om du fortsätter att skicka ut bra poesi, kommer de att lära känna dig, och du kommer att börja se ditt arbete publiceras.
  • Att hitta rätt match för dig kommer att hjälpa dig att få publiceras. Kom ihåg att de flesta redaktörer översvämmas med inlagor, så om du ger dem vad de letar efter, kommer du att ha fördel över alla andra.
  • Se Källor och citat, nedan för en länk till Rutgers University och en förteckning över poesi förlag.
 2. 2
  Samla dina verk. Bygg ett manuskript som du skickar ut din poesi, och när du har skrivit ett stort antal dikter, och har publicerats i olika tidskrifter, förhållningssätt små pressar och universitet förlag.
 3. 3
  Skicka in ditt arbete till Akademin för Europarätt poeter. Varje år, erkänner de poeter som publicerar sin första bok.
  • Titta på tidningar, tidskrifter, medborgarorganisationer och andra nationella organisationer tävling, liksom. De listar ofta tävlingar poesi skriva med olika utmärkelser för bästa bidragen.
  • Placera ditt arbete med dessa källor kommer att få dig en värdefull erkännande.

Själv publicering

 1. 1
  Hitta en ansedd själv-förlag. Ett sätt att undvika eller komma bort inlämnande-och-avvisande merry-go-round är att publicera din poesi själv. Print on demand (POD) tryckerier som Lulu och Blurb är bra för små mängder av böcker, och för prover eller enstaka böcker. Priset är normalt ganska hög och är inte idealisk för stora serier. Många är baserade på nätet. Vissa erbjuder ISBN-nummer för ett extra pris, och en del kan också kopplas till sajter som Amazon. Ofta POD skrivare skapar rampen som körs som en subvention eller förlag fåfänga.

Internet publishing

 1. 1
  Sök google. Ange "Poesi publicering" i sökfältet, och vara beredda att gå igenom nästan 70 miljoner träffar! Vissa är webbplatser som publicerar poesi, några är poesi organisationer, och vissa försöker bara tjäna pengar. Alltid forskning ett företag innan du skickar ditt arbete till dem, för att vara säker.
  • Google kommer generellt sortera resultat som finns i din region först.
 2. 2
  Besök respekterade webbplatser. Webbplatser som har listor med poesi-vänliga bokhandlar, lokala litterära tidskrifter och små pressar och verktyg för att hitta förlag.

Tips

 • Du kan också välja att posta dikter själv på poesi bloggar Bloggar kan du omedelbart lägga ditt material, har synpunkter läsarna på ditt arbete och har ditt arbete sökbar av sökmotorer.
 • Spår kostnader, såsom porto och tryckkostnader. Om du blir publicerad och tjäna pengar för ditt arbete, kan dessa kostnader vara avdragsgilla.
 • Håll reda på potentiella marknader i Excel eller något annat program för databashantering på din dator.

Varningar

 • Var medveten om och undvika bluff förlag (som poetry.com), som hävdar att de är väl respekterad och kommer att använda ditt arbete för att tjäna pengar för sig själva, oftast från dig.
 • Vissa förlag kan erbjuda konstruktiv kritik av ditt arbete, även om de inte köper eller skriva din dikt. Noga överväga deras råd och svara med artighet.
 • Tänk om du är villig att betala "läsning avgifter" från publicister som får eller inte får publicera ditt arbete. Detta är oftast inte en bluff.