Wko

Hur att protestera och klaga att få en återbetalning

Fick inte den produkt eller tjänst du ville? Genom att närma sig saken moget och metodiskt (snarare än sparkar och skriker) kan du öka dina chanser att få en rättvis behandling.

Steg

Hur att protestera och klaga att få en återbetalning. Var säker på att du har ett mål.
Hur att protestera och klaga att få en återbetalning. Var säker på att du har ett mål.

Protesterar och klagar för att få din egen återbetalning

 1. 1
  Håll dig lugn. Det viktigaste du kan göra är att vara lugn. Med på persona av en högljudd, ilsken jerk vem missbrukar muntligt Webers kundtjänst och gör andra kunder känna sig obekväma hjälper aldrig och kommer sannolikt att göra din situation värre. Ännu värre än att få dålig kundservice är att bli arresterad för trakasserier eller förargelseväckande beteende.
 2. 2
  Var säker på att du har ett mål. Vet verksamhetens riktlinjer och / eller lagen som omger frågan du vill klaga. Om du inte har en solid grund för ditt klagomål, då du ber om särskild uppmärksamhet - som du kan eller inte kan ta emot, beroende på verksamhet och ditt värde som en klient.
 3. 3
  Tala med en beslutsfattare. De flesta frontlinjen kundservice reps har väldigt lite beslutsmakt så det skulle vara bäst att sammanfatta läget och upptäcka huruvida personen du pratar med kan hjälpa till att uppfylla dina mål. Det är nästan alltid bättre att tala med en handledare (som är utbildade för att lösa större problem) och är dubbelt fördelaktigt för kundtjänst rep som behöver hålla hans / hennes samtal till ett minimum.
 4. 4
  Skriv ner ditt mål. Detta bör vara något väl definierat: "ersättning kuddar" eller "partiell kredit" eller vad som helst. Om ditt mål inkluderar "hämnd" du har officiellt gjort dig en förlorare. Ta några djupa andetag och lugna ner dig, eller du kommer snabbt klassificeras med "nutballs" som har en yxa att slipa och din (legitima) klagomål kommer att avvisas.
 5. 5
  Kom förberedd. Ta med din produkt broschyr eller butikens kundtjänst politik med markerade punkter på den. Det undergräver ditt fall helt för företag att påpeka ett skriftligt krav att du inte märkte eller följa. Om det är en juridisk fråga, leta upp de relevanta stadgar med din favorit sökmotor och skriva ut dem. Hitta ett telefonnummer för verksamhetens regionala eller huvudkontor, ifall du behöver det.
 6. 6
  Ange det problemet tydligt. Din nya klockradio är så ljust att det håller dig vaken på natten. Din brödrost bränner dina pop-tårtor även på lägsta inställningen. Du har köpt en studsmatta och när du öppnade lådan, var inte alla delar som ingår (vara beredda att ange vilka delar saknas).
 7. 7
  Kommunicera dina mål. Om vad du vill är en ersättning, ange detta tydligt. Om vad du vill är en återbetalning, klargöra detta. Verksamheten kan inte tillfredsställa dig om du inte vet vilken typ av lättnad som du förväntar dig.
 8. 8
  Förklara din situation helt enkelt, utan utsmyckning. Berätta för dem hur mycket du handlar i butiken och om någon oförskämd eller orimliga personal du har stött på.
 9. 9
  Ge verksamheten tre chanser att rätta till problemet i butiksledet. Detta följer oftast en befälsordning: Kundtjänst (eller kassör), Service Manager (eller handledare), butikschef. VIKTIGT: Skriv ned den första och sista namnet på varje person du talar med - fråga om namnet inte är på den anställdes badge.
 10. 10
  Oavsett hur frustrerad du känner, aldrig skrika på kassörer. De flesta gånger de är de lägst betalda och mest stressade anställda i butiken eftersom de är de första att höra klagomål och allmänhet minst möjlighet att lösa dem. Skriker på dem kommer att göra två saker 1) gör att de inte vill hjälpa dig 2) visar chefen att du är en idiot och göra honom eller henne inte vill hjälpa dig heller.
 11. 11
  Om klagomålet inte kan lösas i butiksledet, ta det till en högre nivå. Lugnt berättar butikschef som du kommer att lösa situationen med Företags och hitta närmaste telefon. Om du har en mobiltelefon, bara stå utanför butiken för att placera ditt samtal. Som ovan, förklara din situation utan utsmyckning. Du kommer att få instruktioner om vad du ska göra härnäst - e en viss person, skicka en kopia av ditt kvitto till en viss adress, etc. Lyssna på instruktionerna noga (skriv ner dem om möjligt) och följ dem exakt.
 12. 12
  redovisa verksamheten>
  • De flesta seriösa företag kommer att svara på en Better Business Bureau (BBB) ​​rapport. Hitta BBB som är lokal till verksamheten du klagar på. Arkivera ett online-klagomål. Vänta några dagar för att se om verksamheten svarar.
  • Om inget svar är förestående inom femton dagar, lämna en RIPOFFREPORT.COM rapport att låta andra veta din upplevelse.
  • Gå till Federal Trade Commission hemsida och lämna en FTC konsumentklagonämnden. Det är en möjlighet rapporten kommer att användas i en utredning.
  • Hitta webbplatser som rapporterar liknande problem. Lägg till din kommentar till diskussionen. Du vet aldrig, en advokat kan skur webben för en grupptalan.
  • Beskriv din situation på din blogg. Be alla dina vänner till pimp det. Kom ihåg att inte förtala inte verksamheten och förbli sanningsenlig utan utsmyckning!
  • Se Tips och externa länkar nedan för ytterligare rapporteringskrav alternativ samt webbadresser.
 13. 13
  Protest fysiskt. Runda upp så många vänner som du kan för att hjälpa dig protestera. Gör dina skyltar EXAKT och icke förtala, som "X sålde mig en defekt trampolin" eller "X överladdade mig och kommer inte att återbetala pengarna." Använd inte tecken som "(svordom) X" eller "X bryter mot lagen." Om du känner någon som kan hjälpa till, låt din kontakt meddelar en lokal tidning eller TV-station om din protest. Var noga med att kontrollera lokala lagar om strejkvakt först. Dessa lagar varierar från kommun till kommun. I de flesta fall måste du skaffa ett tillstånd för att protestera. Tillstånd utfärdas vanligen vid stadshuset.
 14. 14
  Få en advokat. Detta bör vara din sista utväg, men om du har uttömt alla andra alternativ, har fortfarande inte fått en ordentlig upplösning, och är inte villiga att ge upp, sedan hitta en advokat.

Tips

 • Ibland hotar att byta leverantör (t.ex. från Comcast till DirectTV) kan göra saker och ting fungerar tillsammans mycket smidigare.
 • Du kan alltid göra en avgift tillbaka genom ditt kreditkort om företaget inte svarar på en berättigad oro. Många företag, särskilt de över internet, kommer att reagera på hotet om en avgift tillbaka.
 • Kom ihåg: stanna alltid lugn.
 • Dressing snyggt är inte absolut nödvändigt, men det skadar inte att komma fram ser anständigt.
 • Det är väldigt viktigt för dig att göra verksamheten känns som om du är en potentiell avkastning kund. Om du säger, "jag aldrig shoppa här igen!" verksamheten har något incitament att göra dig lycklig.
 • Håll alla originalkvitton och avtal, göra kopior att fästa alla bokstäver du skriver.
 • Lyssna på svaren som ges till dig av butikspersonalen. Om handledaren ber om ursäkt, då har du gjort ditt ärende och kan gå vidare till upplösning. Om du upprepa ditt problem igen efter att ha hört en ursäkt, kommer du hindra bara vem du pratar med, minskar dina chanser till en lyckad lösning.
 • Se till att skriva ner namnet på varje person du pratar med så att du kan hänvisa till dem senare. Om du behöver göra en anmälan vid en senare tidpunkt detta kommer att ge ditt klagomål mer trovärdighet.
 • Det är inget fel med en bra sob story, så länge du är sanningsenlig.
 • När man arbetar med Internet-baserade företag, när de lägger upp ditt klagomål vara medveten om att under § 230 (c) i Federal Communications Decency Act, vissa interaktiva webbplatser som inte krävs för att avlägsna påstått ärekränkande inlägg inte betjänas av ett domstolsbeslut.
 • Kom ihåg, välj dina strider. Om det är en tio dollar objekt, kan det inte vara värt mödan att prata med chefen eller ringa en advokat. Du kan alltid ge bort saker som en gåva, om du inte gillar det eller donera den till goodwill.
 • Använd aldrig rader som "Jag tillbringade $ xxx på denna store" eller "Jag handla här varje dag". Det är säker på att få dina legitima klagomål ignoreras av servicepersonal.
 • Smile och hålla ditt kroppsspråk icke-hotande. Synas positiva och rimliga är sannolikt att alstra ett liknande svar från vem du talar till - och så är visas fientlig och hotfull!

Varningar

 • Ge inte mer information än vad som begärs, over-förklara ljud "fishy".
 • Dåliga företag känner ett trick om Better Business Bureau. Om de säger att du hotar process mot dem, eller de planerar rättstvister mot dig, kommer BBB filen inte i rapporten. Det är därför endast seriösa företag kommer att svara på BBB.
 • I alla tider, vara sanningsenlig utan utsmyckning. Att vara osant kommer tillbaka för att bita dig.
 • Hotar inte en stämningsansökan till någon om du inte planerar att fullfölja.
 • Försök inte att få en full återbetalning när du skapade problem, beställde dvs special fel vara, inte läst villkoren, skadade objektet själv, etc.