Wko

Hur att packa utan overpacking

Många människor faller offer för släpa stora, tunga väskor hela flygplatsen eller tågstationen när de åker på semester. Detta "How-To" är svaret på deras böner.

Steg

Hur att packa utan overpacking. Forskning genomsnittliga klimatet och vädret för din semester plats under den månad du besöker.
Hur att packa utan overpacking. Forskning genomsnittliga klimatet och vädret för din semester plats under den månad du besöker.
 1. 1
  Forskning genomsnittliga klimatet och vädret för din semester plats under den månad du besöker. Med väderinformation du just hittat i åtanke, dra kläder från din garderob som är klimatet lämpligt till din destination. Se dock, att även om vädret är varmt, packa du fortfarande en lätt vattentät jacka i händelse av regn. Packa lagren bara i fallet, men inte stoppar din resväska med rockar och vantar om du ska till Florida i augusti.
 2. 2
  Få den minsta resväskan möjligt som kommer att hålla de kläder du har avsatt och några andra småsaker. Det bästa skulle vara att använda en liten rullbräda eller ryggsäck. Hårda resväskor, samtidigt som den är skyddande, är svårare att packa väl och tenderar att vara mycket tyngre. Du kan få in mer på mindre vikt i en soft shell bag. Se till att den har massor av små fickor för extra utrymme och ytterligare organisera.
 3. 3
  Försök att matcha upp precis tillräckligt outfits för antal dagar du åker på semester, om mindre än ett par veckor. För en längre resa, se till att ha kläder som blandar och matchar väl. Återanvändning av klädesplagg för att göra nya kläder ger dig en stor variation med en mindre mängd av kläder. Ett sätt att göra detta är att ha en majoritet vara krampa färger som vitt, beige, brunt och svart. Släng i ett par färgade eller mönstrade bitar att lägga till variation.
 4. 4
  Det enklaste sättet att få en hel del alternativ är att packa tillbehören. Skor är alltför skrymmande att bära en hel del, men se till att ha en avslappnad par och en något dressier par. Kom ihåg, kan du köpa billiga flip flops nästan var som helst, och du kan kasta ut dem på flygplatsen innan du kommer tillbaka hem. Kvinnor speciellt kan packa saker som halsdukar, bälten och billig smycken, vilket gör varje klädsel unik.
 5. 5
  Packa kläderna i resväskan genom att rulla dem. För skjortor viker längden före valsning, för byxor gånger på längden och sedan hälften horisontellt. Detta gör att du kan passa mer in i en liten resväska. Se till att hålla kläder som rynkor lätt på toppen.
 6. 6
  Få ihop dina toalettartiklar och stoppa in dem i hörnen på resväskan, eller inne i skorna. Var noga med att linda dem alla i en plastpåse för att se till att ingenting blir förstört om de spiller. Också hålla i minnet att de flesta hotell tillhandahåller schampo, balsam och tvål, och även de flesta ställen säljer flaskor resor storlek, vilket bidrar till att hålla vikten nere.
 7. 7
  Försök att inte över saker, men om du upptäcker att du inte får plats med allt du ville, stäng resväskan och ställ den över en natt. Innehållet kommer att bosätta sig och du kommer att kunna passa mer in i toppen av nästa morgon.
 8. 8
  Om allt annat misslyckas, bara packa som vanligt, sedan ta hälften borta. Du förmodligen inte kommer att behöva det mesta av det, och om du är trekking i landsbygdsområden eller ociviliserade områden i världen, kommer du att kunna plocka upp något du inte kunde packa.
 9. 9
  Om du verkligen hitta allt till hårt en relativt billig Vacuumpackare kan vara till hjälp bara lägga den i väskan och det suger ut all luft lämnar det veck gratis. Alternativt om du inte vill spendera pengar på allt som du bara kan använda en dammsugare för att suga ut luften ur dina kläder.

Tips

 • Försök att packa skor som är neutrala färger som svart, brunt och vitt. Dessa skor kommer att matcha med fler outfits, så att du inte behöver packa så många skor som kommer att lätta upp belastningen i resväskan. Om möjligt, packa skor som kan passera mellan dressat och casual, såsom strappy sandaler eller loafers läder.
 • Var realistisk. Du kanske vill ta med, säg, fem olika böcker, men vad är chansen att du kommer att läsa dem alla? Plus, om du kommer någonstans speciellt, de tjusiga kläder och fullt matchande outfits inte kommer att behövas. De kommer att hamna en börda.
 • Pressa ut all luft ur ryggsäcken, får du mycket mer utrymme. Kom ihåg, om du står på påsen upp för ett par timmar, eller ens bara stänga och skaka ner, kommer ni att sluta med minst 3-5 extra inches utrymme i toppen. Detta är en bra plats för skrymmande saker som Sminkväskor eller rakning kit.
 • Bär din tyngsta kläder som jeans, joggingskor / tennisskor, tröja att spara på utrymme. Överväga att ersätta dina jeans med lätta resor byxor som tar mindre plats och torkar snabbt.
 • Passa dina grejer till utrymmet, inte tvärtom. Plocka en påse och hålla fast vid det, inte ändra det för något större.
 • Vanligtvis resväskor / bagage har en dragkedja rätt? Tja du kan också köpa en del med annan dragkedja intill öppningen dragkedjan, och att dragkedjan kommer att göra resväska / bagage lite större.
 • Travelsmith.com har kläder som är vändbar och kan tvättas i badrum sink och torka över natten. Du kanske också vill investera i en rulle ryggsäck. De är de mest effektiva för resor där du kommer att gå till många platser, kan du rulla dem eller bära dem som en ryggsäck.
 • Var noga med att rulla kläderna istället för att vika dem. De enda kläder som kan vara bättre vikta är krage skjortor eller stela byxor, vilket har strukna veck. Men oftast dessa typer av kläder är inte nödvändigt på en resa, och om de är, skulle det vara mycket klokare att sätta dem i ett plagg väska som flygvärdinnor kommer vanligtvis att du kan hålla i kabinen garderoben.

Varningar

 • Kom ihåg att se till att något flytande eller ens något som kan smälta är insvept i plast så att spill inte kommer att förstöra allt annat i väskan.
 • Var noga med att kontrollera alla blixtlås innan du börjar packa för att se till att de zip lätt, annars måste du packa upp allt senare och byta påsar. Detta gäller även hjulen (om sådana finns) eller remmar.
 • Om du packar som ett par eller en familj, se till att hålla de belopp så jämn som möjligt, så att en person inte kommer att ha mer eller mindre förändringar av kläder än en annan. Även om du kan dela poster såsom t-shirts, ha det i åtanke medan packning, kommer det att bidra till att minska belastningen.
 • Medan packning för en semester till ett kallt klimat, kan det vara svårt att packa allt i en liten resväska eftersom kläderna är skrymmande. En större resväska kan vara nödvändig.