Wko

Hur att memorera placeringen av länderna på en världskarta

Har du någonsin önskat att du visste var alla de länder du får höra om egentligen är? Jag slår vad om du har! Imponera din geografi lärare genom att ta tid att hitta runt världskartan. Detta är en ovärderlig färdighet som kommer att berika din förståelse av språk, kultur, geografi och politik.

Det är svårt att fastställa det exakta antalet länder och kontinenter i världen, eftersom det är tvist om exakt vad som utgör ett land eller kontinent. För närvarande finns det cirka 195 länder spridda över sju kontinenter.

Steg

Hur att memorera placeringen av länderna på en världskarta. Memorera kontinenterna.
Hur att memorera placeringen av länderna på en världskarta. Memorera kontinenterna.
 1. 1
  Memorera kontinenterna. Ta reda på vad var och en heter och var den är. För den här artikeln finns det sju kontinenter: Afrika, Antarktis, Asien, Australien, Europa, Nord Europa och södra Europa.
 2. 2
  Memorera länderna. Skriv ut flera tomma världskartor från Internet och märka dem själv med hjälp av din världskarta eller jordglob. Använd färg och vara kreativ. Sedan upprepa övningen från minnet.
 3. 3
  Använd minnesenheter. Skriv listor över länder efter världsdel och använder minnesenheter, som t.ex. stöd för minnet, akronymer och ord peg att hjälpa memorera dem. Detta kommer också att hjälpa korrekt stavning.
 4. 4
  Förstärk din kunskap. Använd online-resurser för att testa och förstärka dina kunskaper såsom geografi frågesport på webbplatser som erbjuder sådana frågesporter.
 5. 5
  Bekanta dig med aktuella globala händelser. Titta eller lyssna på nyheterna och läsa kvalitetsprodukter tidningar. Om du är medveten om vad som händer i ett land, kommer du att finna det lättare att komma ihåg när landet är.
 6. 6
  Practice! Övning ger färdighet! Så fortsätt att öva och lära av dina misstag.

Tips

 • Börja med det område som du vet bäst genom att hitta ditt eget land och länder som gränsar till detta. Sedan, expandera utåt därifrån.
 • Försök inte att memorera hela världen på en gång. Istället bryter världen ner i mindre bitar för att arbeta på, till exempel, Sydeuropa, Europa, Mellanöstern.
 • Lär dig dina styrkor. Visuell, auditiv och kinestetiska elever lär sig på olika sätt. Vissa människor finner stora färgglada vägg kartor användbara. Vissa människor tycker att skandera länderna högt användbara. Var kreativ.
 • Håll utkik efter små länder kallade mikrostater. " Dessa är de människor kommer att fråga dig om! De mikrostater i Europa är Andorra, Liechtenstein, Malta, Monaco, San Marino och Vatikanstaten.
 • Det finns cirka 195 länder och sju kontinenter. Du behöver bara komma ihåg ett nytt land en dag och du kommer att memorera hela världskartan i mindre än ett år!
 • Lär länder i par eller tre och tre, till exempel, Slovakien och Slovenien, Irak och Iran, Estland, Lettland och Litauen.
 • Följ dina intressen runt om i världen för att stärka lärandet. För sport fans, lära sig om lokala fotbollslag i olika länder. Litterära buffs kan minnas länder baserade på kända författare som bodde där.
 • Försök att resa till så många länder som möjligt. Om du har varit i ett land och upplevt dess språk och kultur, är du sannolikt att komma ihåg var det är.
 • Det finns något som talar för att memorera placeringen av ett land-Frankrike är det bäst och gå vidare därifrån.

Varningar

 • Kartor snabbt bli föråldrad eftersom länder slåss över gränserna, förklara självständighet eller helt enkelt byta namn. Se till att din karta är uppdaterad!
 • Kartor färga ofta varje land en annan färg för att göra dem lättare att läsa. Tänk på att även om färgerna kan göra länder lättare att memorera, kan du sedan kämpa för att hitta ett land på en karta som använder ett annat färgschema!

Saker du behöver

 • En aktuell politisk karta eller jordglob med de länder och kontinenter labled.