Wko

Hur att memorera matte och fysik formler

Har du någonsin stannade uppe hela natten bara för att försöka memorera formler för din matte och tentor fysik? eller vill memorera en uppsättning formler idag och glömma allt om dem i morgon? Det tycks mig att dessa formler hålla dra dig tillbaka till dina gamla böcker istället för att flytta på.

Steg

Hur att memorera matte och fysik formler. Minimera dina referenstagning.
Hur att memorera matte och fysik formler. Minimera dina referenstagning.
 1. 1
  Koppla av. Math and Physics problem är inte avsedda att studeras under stress. Slappna av ditt sinne. Genom att göra detta kommer du att kunna fokusera mer på din uppgift.
 2. 2
  Minimera dina referenstagning. Många människor tror att när de tar en blick på en formel, är det i sitt sinne, men när de vaknar upp nästa dag, de är chockad över att inse att formeln läckt ut under natten. Det är därför det är en bra idé att öva lösa ett problem med formeln utan att titta upp. Du måste göra detta så många gånger du kan. Upprepning leder till Memorization.
 3. 3
  Analysera enheterna. Sätt de råa enheter av varje variabel i formeln och se om du kan få enheterna i svaret.
 4. 4
  Förstå hur formeln är strukturerad. Du har redan en anständig magkänsla om konceptet. Vettigt av formeln. Till exempel, a = F / m. F är på toppen av fraktionen. Det verkar vettigt, eftersom om du utövar mer kraft på ett objekt, kommer det att snabba upp snabbare. Mass är på undersidan av den fraktion, eftersom mer massa betyder mer tröghet, vilket gör föremålet svårare att accelerera. Den motsatta formeln (a = m / F) är inte vettigt. Med användning av denna felaktiga formel, en stark kraft (stort antal på undersidan av fraktionen) skulle orsaka en mindre acceleration, som inte vettigt.
 5. 5
  Tillfredsställelse. Studerar du någonsin när du är hungrig eller törstig? Hur känns det? Du känner alltid ovilliga att fokusera eftersom du har bråttom att gå fånga vissa pizza. Om du börjar känna dig hungrig eller törstig, sluta studera dessa formler och tillfredsställa dig själv med lite mat eller dryck.
 6. 6
  Ta dem med dig. Hitta en liten bok och lägga ner alla dessa formler. Håll boken på bakfickan och försöka att se dem när du känner att du saknar något. Detta kommer att föra tillbaka minnen av vad du har lärt dig, vilket gör dem käken-breaking formler minne i ditt sinne för evigt.

Tips

 • Försök att använda en berättelse, såsom kvadratiska formel, (bild överst på sidan) för mig är: En negativ pojke (-b) kunde inte bestämma (+ eller -) om du vill gå till en radikal (radikalen) part eller vara kvadratiska (b kvadrat) och miste om fyra grymma kycklingar (-4ac), var det hela över vid 2 AM (över 2a)


skriva alla formler på en plåt och hålla fast den på väggen i ditt rum så att när man tittar på dem kommer du att kunna komma ihåg vad du har forgotten.this verkligen fungerar.

 • Försök att skapa ett spel som involverar memorera formler med dina vänner. Detta kan automatiskt göra dessa formler sticka in i ditt sinne eftersom alla vill vinna och så gör du. Du kan också prova lite rim eller en låt, om du gillar att sjunga.

Varningar

 • Vissa fysiklärare kräver inte att du ska memorera formler. Slösa inte formler tid memorera som kommer att tillhandahållas på testet. Fråga din lärare vilka formler att memorera och vilka som kommer att vara på testet.