Wko

Hur att memorera flashcards effektivt

För de flesta av oss, studera med flash-kort är ett bra sätt att studera. Här är hur man memorera det stack kort snabbt och effektivt.

Steg

Hur att memorera flashcards effektivt. Först, skriv ditt flash-kort, om du inte redan har gjort det.
Hur att memorera flashcards effektivt. Först, skriv ditt flash-kort, om du inte redan har gjort det.
 1. 1
  Först, skriv ditt flash-kort, om du inte redan har gjort det.
 2. 2
  Nästa, ordna alla dina flash-kort i ett rutnät. Du bör hålla det till ca fem flashkort till en kolumn.
 3. 3
  Nu med dem alla ordnade i ett rutnät, plocka ut de du redan känner. Var väldigt ärlig om detta, gissa inte och se om du har rätt. Du bara lurar dig själv och du kommer inte lära sig materialet. Ta de du känner och lägg dem åt sidan i en hög.
  • Om du vet tillräckligt om dem redan, kanske du måste ordna din rutnätet för att fylla i luckorna.
 4. 4
  Ta den första raden av ditt flash-kort i din hand och fastställa 3 kort framför dig.
 5. 5
  Ta det första kortet och läsa de främre och bakre högt. Det låter dumt, men informationen kommer verkligen hålla om du gör det.
 6. 6
  Ta det andra kortet och titta på vad det innebär samt och säga det högt.
 7. 7
  Nu, peka på det första kortet och säga vad det innebär.
 8. 8
  Peka sedan på det andra kortet och säga vad det betyder.
 9. 9
  Nu, läs det tredje kortet.
 10. 10
  Gå nu peka på varje kort och säga vad varje innebär.
 11. 11
  När du är säker på dem, ordna korten utan att titta och säga vad varje kort innebär att du memorerat kortet och inte placeringen i raden.
 12. 12
  Ta det fjärde kortet och lägga till mixen.
 13. 13
  Blanda upp korten och säga vad var och en betyder igen.
 14. 14
  Sedan, kasta in det femte kortet.
 15. 15
  När du är säker på att du känner till dem mycket väl, plocka dem alla upp i din hand. Gå igenom bunten med fem knappar. Säg vad det innebär och dubbelkolla att se om du har rätt.
 16. 16
  Efter detta, lägg dem åt sidan och upprepa steg fem till femton igen med nästa kolumn av kort.
 17. 17
  När du har memorerat dessa fem kort, ansluta den med den andra stapeln av fem kort och köra om dem alla för att se om du känner till dem. Återigen, dubbel kontroll för att se om du känner till dem.
 18. 18
  Fortsätt med denna process tills du har alla kolumner memorerade.
 19. 19
  Glöm inte att fortsätta att lägga till din bunt kända kort och kör även de efter varje ny rad lärt.
 20. 20
  Grattis! Du lärde dig ditt flash-kort snabbt.

Tips

 • Var ärlig mot dig själv. Om du inte vet ett kort, lägga det åt sidan och lära om det. Hur bra är det att gissa och få det rätt och inte vet det på testet?
 • Använd pennan, kommer blyertspenna sudda bort om du använder korten för mycket. Pen är ett bra sätt att hålla dina kort snyggt och rent och de kommer inte sudda bort,
 • Detta är mycket viktigt. Vet vad formatet är av testet. Vissa lärare är snäll nog att berätta som du gillar på en stavning test om det är passande eller skriva definitionen efter orden ges. Om det är matchning, du är bättre att veta kort definition för ordet eftersom det är lättare då tvärtom. Men om det är skriva definitionen. Du måste lära dig kortet ordet till definition som är lite svårare. Om de är en ond troll och de inte berätta för dig, kanske du måste lära dem båda sätten att vara beredd på vad allt är att komma. Men inte stress, bör det vara lättare andra gången du går igenom dem.
 • Spara träden, skära upp dina hälsningskort. Prova att köpa 3x5 noterar kort och skär dem i tredjedelar. Det är en bra storlek bit av lager som du kan passa de flesta definitioner på eller något liknande. Du bör köpa dem utan linjer så att du inte har vertikala linjer på ena sidan av ditt flash-kort.
 • Om din hjärna är som en svamp, kanske du kan öka dina kolumner till sex eller ens sju så du får igenom dina kort snabbare. Men inte driva det, om du går för alltför många du glömmer de första som du gjorde.

Saker du behöver

 • Flash kort
 • En penna
 • Ett skrivbord eller plan yta
 • Ditt minne
 • Fokus
 • Patience