Wko

Hur att hitta lokala speditörer i Kina

Om du vill importera vissa produkter från Kina, är en av de viktigaste punkterna som du måste ta hänsyn till hur man handskas med din produkt frakt. Även om du använder CIF termer, för att undvika att dina förlorade och göra maximal vinst, skulle du veta bättre hur man handskas med sjöfarten själv.

Steg

Hur att hitta lokala speditörer i Kina. Bestäm om du vill hitta en skotare i ditt land eller hitta en lokal skotare i Kina.
Hur att hitta lokala speditörer i Kina. Bestäm om du vill hitta en skotare i ditt land eller hitta en lokal skotare i Kina.
 1. 1
  Bestäm om du vill hitta en skotare i ditt land eller hitta en lokal skotare i Kina.
 2. 2
  Självklart, att hitta en skotare i ditt land är mycket lättare, men serviceavgiften i utvecklade länder är mycket högre än i Kina.
 3. 3
  Den lägre arbetskostnad, lägre växelkurs och andra faktorer gör kinesiska skotare "serviceavgift mycket billigare.
 4. 4
  Det finns många kinesiska speditörer, men bara en del av dem är stora, pålitliga och kan erbjuda service av hög kvalitet.
 5. 5
  Var medveten om att de flesta internationella speditörer med verksamhet i Kina kommer att använda en lokal kinesisk logistik eller spedition företag på grund av deras lägre kostnader och lokal kunskap. Detta innebär att du kan sluta avtal med ett internationellt speditionsföretag i vilka du kan ha förtroende för och de i sin tur kommer att krympa med ett lokalt företag som de vet att tillhandahålla den service du behöver i Kina.
 6. 6
  Skicka ett ämne på ett internationellt företag webbplats eller skicka offert förfrågningar till noterade skotare.
 7. 7
  Du kommer definitivt att få förfrågningar från många speditörer och logistikföretag.
 8. 8
  Noggrant utvärdera dessa skotare.
 9. 9
  Ta kontakt med skotare du har valt.

Tips

 • Generellt sett är serviceavgiften på kinesiska skotare mycket billigare. Så du behöver inte betala mycket uppmärksamhet till den.
 • Dock bör du noggrant utvärdera skotaren kredit, pålitlighet och förmåga.
 • Ta hänsyn till den totala volymen och vikten på din försändelse: flygfrakt kan visa sig vara en billigare lösning om du levererar små kvantiteter eller mycket lätta produkter.
 • Kontrollera ursprung och adresser destination för din försändelse: de flesta av speditörer kommer att ge dig offerter för en region men inte nödvändigtvis för en specifik stad.
 • Ha en bra nivå på engelska för att inte vilseleda genom villkor som föreslås av speditörer.
 • Var noga med att frakten citerar du får är all-inclusive och lämnar inget utrymme för oväntade extra kostnader. Klassiskt fel på denna nivå är förpackningen, palletering och etikettering kostnader utesluts från båda kontrakten.
 • Granska varje detalj, skotaren måste inkludera alla skatter och extra avgifter som härrör från internationell sjöfart. Om det behövs, kan du be skotare för att lägga försäkring till citatet.
 • Bekräfta Incoterm används i offerten. Ska man ta besittning av varor tillverkades en gång (fritt fabrik) eller när den är lastad på lasten (Free On Board - FOB)? Effekten på de totala kostnaderna är naturligtvis viktigt, så var uppmärksam eftersom det finns massor av Incoterms.
 • Välj noga din sändningsfunktionsläget, de 3 alternativen är:
 • - Sjöfrakt: billigare men långsammare
 • - Flygfrakt: dyrare men snabbare
 • - "Hav och luft" gods: kombinerad gods-lösning
 • Slutligen, glöm inte att planera kvalitetskontroll av dina varor innan leverans: det är sista gången du kommer att kunna vägra merchandise. Kom ihåg att meddela din tillverkare eller skotare om inspektionen. Berätta för honom när det kommer att ske och vem som kommer att utföra den.

Varningar

 • Förutsätt inte att produkterna frakten av kinesiska linjen som en självklarhet. Det finns några speciella faktorer som är annorlunda form de andra linjerna, såsom ORC, SPS, THC, politiska regler etc.
 • Tror att speditörerna är professionella, som vet mer än du om produkten gods.