Wko

Hur att fullända din engelska

Engelska är det universella språket. Kunskap om detta internationella språket är numera ett måste för att göra affärer på internationell nivå. Många arbetande människor vill förbättra sin engelska kunskaper.

Steg

Hur att fullända din engelska. Ta en kurs för att förbättra dina grundläggande kunskaper i engelska.
Hur att fullända din engelska. Ta en kurs för att förbättra dina grundläggande kunskaper i engelska.
 1. 1
  Ta en kurs för att förbättra dina grundläggande kunskaper i engelska. Utan en stark grundläggande fundament i språket, skulle det vara en pyrrhusseger för att gå vidare. Så, lär dig grunderna från en person som är väl bevandrad i engelska under en tid, så att du kommer att skörda frukterna i framtiden.
 2. 2
  Om du tvekar att ta initiativ, kommer din framtid inte ta dig till några högre platser antingen på engelska lärande eller någon annanstans i ditt liv. Att ha en stark grund är hemligheten till framgång i något fält. Ju mer du går uppåt, desto mer kommer du att inse betydelsen av grundläggande kunskaper. Så, vidta alla åtgärder för att lära sig grunderna. Du är inte den enda att ta upp denna fråga - Hur kan jag förbättra min engelska?
 3. 3
  Läs allt du hittar högt och långsamt. Tidningar, böcker, ordbok entires, Wikipedia och Google artiklar mm Gå så långsamt som möjligt att förstå innebörden bakom det du läser.
 4. 4
  Du kan välja barnböcker som har ganska lätt ordförråd och meningsbyggnad. Läsa sådana historier att ger dig en bättre förståelse av orden. På så sätt kan du förbättra ditt ordförråd.
 5. 5
  Skriv i ett anteckningsblock (din personliga ordlista) de nya ord som du lär dig varje dag.
  • Gå igenom denna ordbok en gång i veckan så att inte glömma betydelsen av dessa ord.
 6. 6
  Förbättra ditt ordförråd. Genom att använda mer komplexa och avancerade ord, är du benägen att fullända din engelska.
 7. 7
  Varje gång du går igenom din personliga ordlista, visualisera innebörden av de ord du skrev. Till exempel: För ordet hallucination, bör du tänka vad ordet egentligen betyder. Denna visualisering metod kommer att få dig att förstå den lilla skillnaden mellan liknande ord som samtycke och tillstånd.
 8. 8
  Konstruera dina egna meningar med hjälp av de ord som du har noterat i din ordlista.
 9. 9
  Sedan använda dessa ord i din dagliga samtal med dina vänner och din skriftliga meddelanden.
 10. 10
  Längs vägen, vara öppen för nya ord och var inte rädd för att fråga någon som talar engelska vad de betyder. (Sen, glöm inte att räkna upp dem på din ordlista)
 11. 11
  Om du följer denna metod för de närmaste veckorna, sedan använda nya ord blir din spontana vana.
 12. 12
  Tveka aldrig att läsa högt. Det värsta som kan hända dig är att korrigeras. Och, tänk på det, det är inte dåligt. Genom att rättas, har du en pekare på var att förbättra ditt uttal eller accent.
 13. 13
  Lyssna på så mycket engelska som möjligt. Titta engelskspråkiga film och TV, lyssna på engelsk musik, gör engelsktalande vänner och brevvänner. Var inte rädd om du inte förstår allt.
 14. 14
  Överväga att spendera tid i ett engelskspråkigt land. Immersion är det bästa sättet att träna och finslipa dina språkkunskaper. Betrakta ett utbytesprogram i Förenade kungariket (UK), Irland, Europa (EU), Kanada, Nya Zeeland, Australien, eller Sydafrika.

Varningar

 • Lär dig engelska från en person som är väl bevandrad i engelska. Om inte, kan de lära dig felaktigt, även när man har de bästa avsikter.