Wko

Hur att få bra betyg

Att få bra betyg kräver hårt arbete, men det är inom räckhåll. Här är hur man gör det och det är allt lätt om du försöker din hårdast!

Steg

Hur att få bra betyg. Ta anteckningar på allt.
Hur att få bra betyg. Ta anteckningar på allt.
 1. 1
  Hålla ordning. Många människor säger detta, men det verkligen hjälper! Organisera ditt skåp hjälper dig att komma ihåg att ta med dina leveranser till klassen och till ditt hus för att göra dina läxor och study.Once varje termin eller kvartal, rensa ut ditt skåp fullt av nonsens papper! Det tar bara några minuter av din dag! Organisera dina anteckningar kommer att göra dem lättare att förstå senare. Håll också ditt skrivbord / studera rymden snyggt, och se till att du har en ren, tyst plats att studera och göra läxor som dras tillbaka från den huvudsakliga delen av huset.
 2. 2
  Håll en kalender. Oavsett om det är en filofax du bär i din ryggsäck, en kalender på din vägg hemma, eller en att göra-lista du gör i slutet av varje dag, kan det hjälpa dig att hålla reda på när uppdragen förfaller och hålla ordning. I början av perioden, när du får en kursplan, skriv ner varje prov, frågesport och uppdrag förfallodagen. Gör detta för varje klass. Varje dag när du kommer hem från skolan, kolla din kalender och se vad som behöver göras innan imorgon, samt vad som finns på horisonten för de närmaste dagarna.
  • Försök att göra dina läxor direkt efter skolan. Time management är viktigt. Om du får ett uppdrag som är på grund av nästa vecka, procrastinate inte, komma igång samma dag du får uppdraget (se mer om detta i tips).
  • Om möjligt, försök att få uppdrag avslutat minst en hel dag före förfallodagen. De flesta lärare kommer att dra poäng för varje dag ditt arbete är sent.
  • Läxor räknas för en stor del av din klass. Om din lärare har några extra kredit uppdrag, göra dem! Det skadar inte om du prova det. Även om du får några fel, har förtroende för att dina lärare fortfarande kommer att ge dig några poäng tillbaka.
 3. 3
  Ta anteckningar på allt. För de flesta kurser i högstadiet, gymnasiet, och junior / community college, kommer det mesta av vad som finns på de tester och hemuppgifter att diskuteras i klassen. Om din lärare ritar ett diagram på tavlan, kopiera ner det - det kan hjälpa dig att komma ihåg informationen. Inte bara kopiera vad de skriver på tavlan, antingen, ta omfattande anteckningar på allt. Merparten av tiden i högstadiet, men kommer lärarna ta det lugnt och be dig att kopiera ner det eller ge dig specifika instruktioner. Fortfarande, om du vill få de bästa varumärkena, kopierar den.
  • Obligationerna ska vara kort, och, om möjligt, få pennor med färgat bläck eller doftande pennor som det hjälper minnet. Dessa är användbara och roliga tricks som hjälper till med anteckningar och studera.
  • Skriv bra och läsbara anteckningar. Färgade pennor är kul att skriva med om du vill få mer kreativ med dina anteckningar, men använder dem bara för delar av dina anteckningar som du känner kommer att vara på ett prov eller är viktiga. Det gör dem sticker ut. Använd överstrykningspennor om det är något du behöver för att hitta lätt bläddra igenom dina anteckningar, men inte lyfta för mycket text eller det förstör poängen.
 4. 4
  Håll koll på dina betyg. Du kommer inte få en hög poäng om du inte sikta på en. Vissa skolor har en online-plats där du kan kontrollera dina betyg när du vill. Utnyttja detta och se till att du har ett användarnamn och lösenord från din lärare. Om inte, be din lärare om din klass. Du kan i genomsnitt det själv om du är desperat, eller så kan du vänta tills nästa lägesrapport.
 5. 5
  Sätt hemläxa först. Ställ dig mål och se till att du når dem innan du går ut och festar. Att ha ett socialt liv är viktigt, men dina betyg kan påverka en hel del av dina val för framtiden. Schemalägg tid varje dag för att studera, precis som du skulle schemalägga datum eller fester.
 6. 6
  Be om hjälp. Om du inte är säker på vad som krävs för ett bra betyg eller kämpar med kurser, be din lärare om hjälp. Det behöver inte vara en komplicerad fråga, din lärare är alltid glada att hjälpa dig. Fråga efter klass eller i ett e-mail för att få hjälp. Om din lärare inte är tillgänglig (dvs. på en semester), be substitut, dina föräldrar, vänner eller någon annan! Ställa frågor kommer att förbättra dina betyg och hjälpa din förståelse.
  • Om han eller hon inte har tid att hjälpa dig, åtminstone be om en rekommendation om en bra handledare.
 7. 7
  Vet hur man tar ett prov. Dessa tips kan hjälpa dig poäng när det gäller din nästa tenta:
  • Ta anteckningar och göra en studiehandledning. Titta i läroboken och lägga alla viktiga idéer och detaljer i dina anteckningar.
  • Granska studiehandledningen. Känn dig fri att skriva över det, eftersom de flesta lärare inte ber om det igen. Gå över den tills du känner att du vet att materialet väl.
  • Gör någon testa dig på studiehandledning. Du kan prova att sjunga frågan och svaret eller vad du gillar att göra. Försök att komma med knep för att komma ihåg saker.
  • Använd minnet tricks. Om du tror att du har fått ned materialet, försöka göra något syntes med vad du vet, som att skriva en uppsats.
  • Gör prov problem. Se till att du gjorde det rätt.
  • Fråga din lärare om du kan göra en uppsats eller extra ark av problem för extra kredit. Om hon säger ja, lämna in det nästa dag. Om hon ger tillbaka den innan testet, kommer du att se dina misstag och kunna åtgärda dem.
  • Granska dina anteckningar varje natt, så när det stora testet kommer, komma ihåg vad du lärt dig är en kick.
  • Invent roliga sätt att studera. Inte studera alla i en natt, studera lite varje natt. Din hjärna kan inte ta in så mycket information på en gång. Gör flash-kort, har en vän över, eller gå med i en efter skolan läxor klubb om du kan få hjälp från en lärare eller vän från samma klass. Du kan göra ett brädspel för att studera roligt och enkelt, eller så kan du bara skriva upp dina anteckningar om det gör det lättare att läsa. Gör så mycket som möjligt för att se till att du känner till materialet.
  • Koppla av. Om du är nervös eller orolig att du ska misslyckas testet, kommer du inte att kunna uppfylla din fullständiga potential. Om du studerat det länge nog att du känner till informationen, så bör man inte vara orolig för att få en låg grad.
 8. 8
  Var uppmärksam på din instruktör undervisning stil och använda samma metod för att lära sig informationen. Om de skriver på tavlan, ta anteckningar, om de föreläsa, lyssna hårt eller spela in föreläsningen för att lyssna på flera gånger. Det låter enkelt, men många kommer att finna det svårt att behålla fokus för en hel klass period. Här är där det hårda arbetet kommer in: vistas fokuserad!
 9. 9
  Få en god natts sömn. Du behöver sova för att vara fokuserad, och utan det, kommer du att ha svårt att vistas på uppgiften och kan glömma vad du just lärt dig.
 10. 10
  Förbättra ditt minne. Ge din hjärna ett träningspass - prova några roliga pussel övningar vardagliga såsom korsord, Sudoku och andra spel som är lätt att för någon. Detta kommer att öka din hjärnkapacitet och du kommer att kunna memorera mer information i skolan.
 11. 11
  Ät en god, hälsosam frukost varje dag. Det är känt att om eleverna äter en god och hälsosam frukost varje morgon, de i allmänhet får bra betyg och kan fokusera bättre i skolan.
 12. 12
  Tänk på din framtid. Tänk på det när du är i ett hårt test / quiz. Folk kommer att se detta, och folket kommer att betyda något för resten av ditt liv. De saker som du gör nu, speciellt de som räknas för dina betyg, blir viktigt och räknas hela ditt liv, karriär, högskola, och mer. Få bra betyg, gör dina läxor, och kom ihåg, är läxor faktiskt inte för "arbete i hemmet." Det är för lärarna att veta att du känner till ämnet väl och för att du ska få lite mer träning av vad du behöver. Aldrig Startslack på något när det kommer till skolan och tänka mer på framtiden då det ögonblick du är i under denna tidpunkt. Fortsätt jobba hårt!
 13. 13
  Efter att ha läst en rad revidera det tio gånger utan att se. Det kommer att stanna i ditt sinne för en längre tid. Det är särskilt effektivt när du har mindre tid för att studera.
 14. 14
  Använd notecards för att hjälpa dig studera. De är ett utmärkt verktyg för lärande. Även handlingen att bara skriva ut dem kan hjälpa dig att minnas information senare. När du går igenom dem några gånger, göra högar av "lätt", "medium" och "hård".
 15. 15
  Var lugn, slappna av. Studerar för högstadiet, gymnasiet och även college, inte borde orsaka ångest eller depression. Vi har alla mål i livet, och om du följer dessa tips du inte kommer att möta frågor som denna längre!

Tips

 • Se till att du studera, studera, studera en hel del och inte bara klämma allt i natten innan. Revidera över det arbete du redan har lärt dig så att du kan lära dig det snabbare och har en fördel när det kommer till tentan. Försök också att göra lite extra arbete genom att gå till handledning klasser eller hitta en online-handledare.
 • Viktigast ha roligt när man gör det. Om du tycker om en sak mer, kan du lära dig lättare. Bara tro på dig själv och allt kan hända!
 • Håll en liten anteckningsbok eller ens löst papper kommer att göra. Skriv ner alla eventuella uppdrag, förfallodagar, och har en kryssruta bredvid varje. Om det hjälper, att bryta ner saker i så många mindre delar som möjligt. Istället för att ta den stora uppgifter, desto fler saker du kan åstadkomma och pricka av, desto mer utvilad blir du och du kommer att ha en bättre utsikter mot uppdragen.
 • Att ha små mål också hjälper. Ditt mål bör försöka förbättra långsamt och slutligen ett A. Siktar på en A genast lämnar du känsla unrewarded och gör ditt mål verkar onåbar.
 • Inte klämma precis innan ett test. Studera i god tid. Detta gör att du lyxen av pauser mellan lektioner och studera med vänner en gång i ett tag.
 • Kom ihåg att varumärkena ibland inte betyder någonting. I livet, när man är äldre människor inte kommer att titta på dina betyg. De kommer att vilja se vad du vet och inte vad du hade som en klass.
 • Ta bort alla distraktioner. Även om det kan vara okej att lyssna på musik eller lämna TV på medan du gör enkelt arbete, är det bäst att vara i en lugn miljö, helst ensam. Kontrollera att du har gott om utrymme och bra belysning.
 • Alltid göra dina läxor varje kväll. Det kan rädda din klass om du misslyckas på läxor eller prov, och även om du gjorde väl det kommer att hjälpa din GPA.
 • Inte förhala. Gör inte ett projekt kvällen innan eller på morgonen. Om det verkar som ett stort projekt, och sedan dela upp den i små steg och göra ett par per dag. Eller hitta en partner att jobba med, om din lärare tillåter det, och dela upp arbetet mellan er två.
 • Studera även om du inte har ett test förrän en vecka eller så, om du studerar en natt innan du blir nervös och inte göra nästan lika bra. Studera dina anteckningar och ordförråd också eftersom du aldrig vet vad som kommer att vara på testet.
 • Även om det inte är din tur att jobba på ett grupparbete, eller en komponent därav, se till att du har en backup plan. Detta är helt enkelt eftersom du inte kan lita på andra människor. Många människor på två år högskolor är särskilt vanligt lata och kommer att dra din klass ner med sina minimalistiska inställning om du lita på dem att göra sin del. Om möjligt, undvik att arbeta i grupper större än två personer.
 • Ge inte upp. Du får inte förbättra dina betyg på första försöket. Istället för att ge upp, gå tillbaka och se vad du inte förstod första gången.
 • Studie med en vän så mycket som möjligt. Planera ett möte helg studie, eller vardagar sessioner och hjälpa varandra. Detta tenderar att fungera bäst när du är i samma klass och inte bara med samma lärare - en klass kan vara längre fram än den andra.
 • Studiecirklar är en bra mental förstärkning, och det är bra att utbyta kunskap och information. Har dock inte får lata och subdivide alla hemuppgifter ("Du gör problem 1 till 5, du får 6 till 10, kommer jag att göra 11 till 15..."). Kom ihåg att du inte kan samarbeta på tentor och bristen din förståelse kommer dyka upp igen när examen dags.
 • Skäms inte för att vara smart eller behöver en handledare. Massor av smarta barn får plockas på, men att vara smart alltid lönar sig i slutändan. Dessutom, var inte rädd för att få en handledare eftersom det betyder inte att du inte är smart. Det betyder bara att du behöver lite hjälp och att du lär dig i rätt tempo för dig, vilket är helt okej. Vissa lärare kommer även rekommendera handledare och lägg till dina betyg för att få handledning: om de gör detta, se till att få handledning! Ett par extra poäng till din klass kan aldrig skada.
 • Studera ett ämne i taget, du får bättre betyg på det sättet. Det är bättre att se till att du vet ett ämne riktigt bra och sedan gå vidare till nästa när du studerar, än att gå in i en examen med en grundläggande kunskap om alla dina frågor.
 • Om du har några frågor, var inte rädd att fråga läraren! Du har rätt att lära sig. Plus, kommer de att vara glada att hjälpa dig. Kom också ihåg att du är smart om du ställer frågor.
 • Det handlar inte om hur länge du studerar, dess om hur väl du studerar. Skumma en bok i fem timmar hjälper inte så mycket som att läsa dina anteckningar och boken i två timmar.
 • Det spelar ingen roll hur mycket du studerar om du fortfarande tror att du inte kan få bra betyg. Oavsett vad dina tidigare resultat eller resultat blir, måste du börja fokusera helt på framgång i skolan. Låt inte något annat ange ditt sinne bortsett från framgång.
 • Var inte rädd för att leta upp mer information om vad du studerar. Dina lärare kommer att bli imponerad om du kan lägga till information som du inte lär dig i klassen i uppsatsen eller provet.
 • Läs från läroboken (om du har någon). Det är ibland saker i det att läraren inte nämnde eller du inte hör.
 • Lyssna på fredliga tongångar som hjälper dig att fokusera mer eller gå till en favorit plats du vill vara att studera eller göra läxor.
 • Först lära känna dig själv hur du lär dig bäst? Sedan använda det för dina studier. Ibland studerar bättre en period tillbaka några gånger natten innan. Och hålla sig borta från alla problem prick bli distraherad Om du tror att du inte kan arbeta med en vän är det bäst att arbeta med någon som du inte vill prata med.
 • Försök att garantera slutförandet av uppdrag på minst sju dagar före förfallodagen, om möjligt. Detta kommer att skapa en buffert i händelse av frånvaro, dålig kommunikation, sjukdom, familj nödsituation, etc. Har du ett alternativt sätt att komma i kontakt med professorn och medlemmar av din projektgrupp, såsom e-postadresser och telefonnummer.
 • Ställ en studie schema. Kan tyckas överskattad men det fungerar faktiskt. Ge dig själv 15-20 minuter att linda om du känner dig stressad från skolan, om du inte kan bo i * skolans läge * rätt när du kommer hem. Spara inte dina läxor för 21:00
 • När du tar prov, du måste slappna av. Lättare sagt än gjort? Kom ihåg - du har alla svaren i huvudet redan! Den enda utmaningen är att få ut dem! Din första instinkt är nästan alltid rätt. Inte gå tillbaka och ändra svaren. Om du är verkligen inte säker, hoppa över den och komma tillbaka senare.
 • Du kan behöva skära ner på underhållning för att lyckas. De bästa studenterna vet hur man säger, "Nej, jag kan inte hänga ut eftersom jag har att studera." Några vänner kanske reta dig, men dina riktiga vänner kommer att förstå. Kom dock ihåg att du inte behöver koppla då och då eller du kommer att bli alltför stressad och få sämre betyg. Det är viktigt att balansera dina studier och socialt liv.
 • Ibland hjälper det om du belöna dig själv. om du har fått bra betyg, ta en dag ledigt för att studera. Bara inte slacka inte för mycket.
 • Om du får ett dåligt betyg, fråga dig själv varför. Sedan tillämpa den kunskap som erhålls från att kontrollera vad som gick fel med ditt nästa uppdrag.
 • Håll dig fokuserad på målet.
 • För nya studenter som kommer från gymnasiet, hjälper det att inte bli överväldigad. Arbetet är inte längre svårt, det är bara mer av det. Bryt stora uppdrag ner i undergrupper komponenter, söndra och härska.
 • Organisera din arbetsplats. Se till att allt är snyggt och du kan hitta den lätt. Som någon högskolestudent kommer att säga, som arbetar i ett stökigt miljön kommer bara leda till distraktion. Kontrollera att du har alla tillbehör du behöver för klassen.
 • Var inte rädd för att räcka upp handen.
 • Om du är osäker på formuleringen av en vila fråga, gå och fråga läraren vad de menar! Så länge du inte platta ut be om svaret på en fråga, precis vad de menade med frågan, kommer de svarar oftast.
 • Känn dig inte illa om du inte fick det betyg som du ville. Det kommer sannolikt att bli fler möjligheter i framtiden. Bara hålla ut och tro att du kan göra det! Låt inte någon ta dig ner!
 • Se framåt, och se till att du ser vad fördelarna faktiskt studerar är.
 • Använd din tid klokt. Om du får en timme att slutföra en 120 fråga testar, det är 30 sekunder per fråga. 30 sekunder kan göras till en hel del tid. Många av de frågor som kommer att ta mycket mindre än 30 sekunder, så gäller balansen på en tuffare fråga. Tänk inte för djupt på den tiden, och inte låta sig distraheras av den tickande klockan.
 • Läs alltid de frågor som ges på ett test. Skumma över dem kan berätta motsatsen till vad du behöver göra.
 • Det är bevisat att studera innan du somnar kan hjälpa dig att komma ihåg saker. Försök att studera närmare din läggdags, eller bara läsa igenom alla dina anteckningar innan du går till sängs, bara inte stanna uppe för sent och förlorar värdefulla timmar av sömn!
 • Gå debatt. Din intellekt kommer att öka dramatiskt.
 • Var inte rädd för att vara stor. Oroa dig inte om folk tror att du är en perfektionist eller overachiever. Var ihållande med ditt arbete medan alla andra är att skruva runt i klassen. Under fyra år du kommer mer än sannolikt aldrig att se dessa människor igen, men du kommer att se C: s och D: s på din utskrift som kunde ha varit A: s och B: s.
 • Om du inte gjorde läxor av någon anledning, prata med din lärare och om du går till han eller hon kommer att veta att du bryr dig om din klass och hon kan ge dig en chans att förbättra.
 • Häng inte runt med vänner som inte är seriösa i sin utbildning. Alltid bo nära de smarta grabbarna, även om dina vänner skrattar åt dig. Det är dina betyg och framtid, vad du stoppar i det är vad du får ut av det.
 • hålla ordning. Ignorera alla som irriterar dig, eftersom de bara kommer att göra allt i skolan hårdare.
 • Fråga en massa frågor i klassen! Detta kommer att klara upp något du är osäker på, och eventuellt ge dig ny information att krydda upp ett papper. Dessutom, kan delta aktivt i klassen faktiskt höja din klass! Din lärare kommer att se att du är aktiv i klassen, det finns deltagande kvaliteter du vet!