Wko

Hur att bestämma vad du vill bli när du blir stor

Är du ett barn eller tonåring som har absolut ingen aning om vad du vill ha eller hur får man det? Är du avundsjuk på hur dina vänner är helt inställd på vad de ska göra? Om så, läs vidare.

Steg

Hur att bestämma vad du vill bli när du blir stor. Välj något som du verkligen gillar att göra.
Hur att bestämma vad du vill bli när du blir stor. Välj något som du verkligen gillar att göra.
 1. 1
  Välj något som du verkligen gillar att göra: Tänk på saker som du gör på en regelbunden basis, och vet något om. Vill du läsa, rita, skriva, cykla, skämta, mess med teknik eller leka med din kamera?
 2. 2
  Tänk om du kunde förbättra på din hobby. Om du inte kan då du förmodligen inte kommer att hamna stickning med det jobbet om du får det, eftersom det roliga i att få ett jobb är inte bara pengar, men att lära.
 3. 3
  Forskning det, eller flera om du inte har riktigt minskat ner dina alternativ ännu. # * Du behöver inte spendera oräkneliga timmar på detta, men bara ta reda på vad några av de grundläggande utbildningen standarder är, hur mycket det lönar sig i det mesta och om det gäller någon annan av dina fritidsintressen. Kanske du vill vara flera saker, men en av dem får du resa (som du älskar). Så gör ett beslut (eller begränsa din lista) som låter dig göra ett par saker du verkligen gillar.
 4. 4
  Det enda kvar att göra är (som ni växer upp) verkligen jaga den drömmen till dig! Möt utbildningen standarder, arbeta på ditt utseende, och göra andra saker som hjälper dig att nå ditt mål.

Tips

 • Har aldrig begränsa dig själv, eller låta andra människor berätta för dig vad du kan och inte kan göra, om du har en passion för något och sedan gå för det. Det enda som någonsin skulle stoppa dig är du själv. Människor som säger att du inte kan är bara avundsjuk på din framtida framgång, när du börjar, inte se tillbaka, utan ånger, inga misslyckanden.
 • Bli inte helt besatt av att hitta din karriär nu eftersom du och dina intressen kommer att förändras och du kommer att gå igenom minst 20 olika stadier av vad du vill ha. Inget är skrivet i sten, och du har att lita på att allt kommer att fungera.
 • Bli inte upprörd eftersom du hålla ändra din "karriär idé", för rätt karriär kommer att stanna hos dig för alltid.
 • Säg inte att du vill vara något bara för att dina vänner säger att samma "idé".
 • Ha kul!

Varningar

 • Låt inte någon säga att du inte kan göra något, du kan börja tro det och börja att misslyckas på vad du vill göra. Du kan göra det!
 • Vissa saker är bäst som hobby. Till exempel, även om du verkligen njuta av bakning, skulle du verkligen vill göra det här hela dagen för en levande?